A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Moderálási elvek


 

MODERÁLÁSI ELVEK


Érvényes: 2013. január 1-től visszavonásig


 1. A tulajdonos, az üzemeltető és a felhasználók
  1. A Kapcsolat.hu tulajdonosa a Táncsics Alapítvány, üzemeltetője a Kapcsolat.hu Nonprofit Kft.
    
  2. A Kapcsolat.hu portált minden felhasználó ingyenesen, saját felelősségére használhatja.
    
  3. Az üzemeltető az adatvédelmi törvénynek megfelelően kezeli és védi a felhasználók adatait.
    
  4. A feltöltött tartalomért kizárólag az azt feltöltő felhasználó felel. A feltöltött tartalom nem feltétlen, vagy nem minden esetben tükrözi az Alapító és az Üzemeltető nézeteit, véleményét, hozzáállását, ez a felhasználó közlése.
    
  5. A virtuális iroda tulajdonosai (politikusok, képviselők, MSZP szervezetek) által feltöltött tartalomért kizárólag a virtuális iroda tulajdonosa felel, a tartalom moderálása nem tartozik a portál moderátorainak a feladatai közé.

   
 2. A tulajdonos céljai a kapcsolat.hu létrehozásával
  1. olyan internetes közösség működtetése, amelyben az elsősorban baloldali értékeket valló, e közösség szabályait vállaló emberek tevékenykednek,
    
  2. a közösség folyamatos bővítése,
    
  3. kulturált közéleti vitatér biztosítása,
    
  4. a Táncsics Alapítvány céljainak megvalósítása.

   
 3. Közlési jogok 

  A Kapcsolat.hu portálon háromféleképpen tudtok kapcsolatba lépni egymással: nyitott vagy zárt (rejtett) közösségeken belül, illetve üzenetküldéssel (az erre vonatkozó információkat megtalálhatjátok a Súgóban). E tartalmakra más-más szabályok vonatkoznak, ami általánosan érvényes, hogy

  1. Az oldalon bármely tartalom nyilvánosságra kerülhet, amelynek megjelenítése nem ütközik magyar jogszabályokba, vagy moderálási elveinkbe;
    
  2. A publikált tartalomért az üzemeltető nem vállal felelősséget, de a közzététellel a felhasználó a közlési jogokat átengedi az üzemeltetőnek, és a tartalom bármiféle, a portálon történő felhasználásáért a továbbiakban semmit nem követelhet. A portálon történő közlési jog nem érinti a szerzői és kiadói jogokat.
    
  3. A moderátorok a portál zárt, rejtett közösségeinek tagjai által a közösségben elhelyezett tartalmat folyamatosan ellenőrzik, de csak nagyon indokolt, szélsőséges esetben moderálják. Ide soroljuk a törvénysértő vagy az üzemeltetést veszélyeztető tartalmakat. Zárt csoportokban a moderálási elvek további részeit nem alkalmazzuk, hiszen egyrészt a csoportnak alkalma nyílik az önmoderálásra, másrészt pedig az itt publikált tartalom elérhetősége nem összemérhető a portál bárki által elérhető részeinek nyilvánosságával.
    
  4. Nincs moderálás a privát üzenetekben és az azonnali üzenetekben (Chat), azokhoz sem az üzemeltetés, sem a moderátorok nem férnek hozzá. A levelek tartalmát továbbítani, vagy nyilvánosságra hozni csak mindkét fél hozzájárulásával lehet. Ez a szabály a levéltitokhoz hasonló szabályozást biztosít a privát üzenetekhez.
    
  5. Az üzemeltető megfogalmazott céljai alapján saját belátása és érdekei szerint rendelkezik a Kapcsolat.hu portálon elhelyezett tartalommal.
 4. Moderátori döntések
  1. A Kapcsolat.hu portálon bárki regisztrálhat, bármilyen felhasználói tartalom (regisztrációs információk, fórumok, hozzászólások, blogok, kommentek, szavazások, kampányok, közösségek, videók, galéria) megjelenhet. A portálon való kommunikáció során igyekezzetek a moderálási elveket szem előtt tartani!
    
  2. Bizonyos tartalmak előmoderálttá is tehetők üzemeltetői döntés alapján. Ekkor a moderátor nem a már nyilvánosságra hozott tartalom nyilvánosságának megszüntetéséről dönt, hanem a nyilvánosságra hozatal előzetes engedélyezéséről.


   A moderátorok, a kapcsolat.hu oldalain megjelenő tartalmat moderálják azzal a céllal, hogy biztosítsák a kulturált párbeszédet.

   Törlik a durva, trágár, kihívóan személyeskedő és provokatív tartalmakat.

   Nem adunk teret az MSZP nyilvánosan deklarált céljaival ellentétes szerveződéseknek, valamint a pénzforgalomhoz kötött szolgáltatások reklámozásának. Az ilyen tartalmakat törlik a moderátorok.

   Törlik a kisebbség ellenes, rasszista tartalmakat, a félelmet, vagy viszolygást keltő írásokat.

   A moderálási elveket többszörösen sértő felhasználók hozzáférési jogosultságát korlátozzák, vagy véglegesen tiltják.

   Ha időben és mennyiségben nem tudjuk eltávolíttatni a moderálandó bejegyzéseket, - nem jelenti azt, hogy ezekkel egyet is értünk

   Engedjük az eltérő véleményeket, pártoljuk az egymást tiszteletben tartó eltérő világszemléletű vitákat.
    

A felhasználók saját blogjaikban, bármilyen tartalmat indoklás és bejelentés nélkül moderálhatnak.

 

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges