A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Mészáros Lőrinc, vagy Kósa Lajos anyja lehet a Magyar Tudományos Akadémia elnöke

via HírKlikk

2019. február 9. 09:50 | 3 hozzászólás

A kutatás szabadságának a határát a kormány szabná meg.

Ebbe a vonulatba simán beleillik, hogy Mészáros Lőrinc, vagy Kósa Lajos anyja lehet a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Egy olyan országban, ahol bármi megtörténhet, ott majdnem minden meg is történik. És ne gondolja senki, hogy ami mostanság a Magyar Tudományos Akadémia körül zajlik, az csak néhány szerencsétlen tudós problémája. Arról van szó, hogy a kormány tiszteletben tartja a kutatás szabadságát, de szeretné megmondani, hogy ennek a szabadságnak hol vannak a határai. Ezért veszi el a pénzt a kutatástól, hogy aztán annak egy részét visszaadja azoknak, akik szerinte megérdemlik, hogy visszakapják. Nem a tudósokat, hanem a tudományt kellene megvédeni, és ezért volna jó, ha minél többen kiállnának az akadémia bajba jutott kutatói mellett.

Tovább...


A cikk eredetije: Mészáros Lőrinc, vagy Kósa Lajos anyja lehet a Magyar Tudományos Akadémia elnöke


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
2 hónapja

Sajnos a "kivagyiságot" kevésbé éredekli, hogy  a nép mit érez.  Egyszer mindennekvége lesz, csak hát  akkor  már ...  Rá gondolni is  rossz, mi lesz  itt.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 hónapja

Igazad van Katám, de azért az ilyen kivagyiság betegségében szenvedők megérdemelnék, hogy megvicceljék őket azok, akik nem csípik a fejüket, de vannak olyan helyzetben, hogy a sejhajuk alá csempésznének néhány szellentő párnát, hogy végre éreznék már "ezek" is olyan kellemetlen helyzetben magukat, miként mi érezzük magunkat a VILÁG előtt miattuk!:((( 

 

Kataaa képe

Kataaa
2 hónapja

Ennek megint csak az lesz a  vége, hogy nagy  tudódaink, külföldre mennek a tudományával együtt. Szent- Györgyi Albelt  idézet: "A békéhez  nem bombák kellenek, hanem jó akarat és emberi együttérzés"