Marika

"Egy hadsereg inváziójának ellen lehet állni, de az eszmék inváziójának lehetetlen." (Victor Hugo)

Reagálás egy halálhírre...

Még mindig az Andy Vajna halálhírének Facebookon olvasható reagálások  miatt adom közre a morgásomat - ígérem, ebben a témában utoljára.

Amikor a halálhírt olvastam, sejtettem, hogy lesznek gyalázkodó vélemények, kommentek, de ekkora gyűlöletcunamira nem számítottam. Gusztustalan, hányingert keltő sorok, emberi méltóságot megalázó MÉM-ek, magánéletben ezer kilométer mélyen turkálás... csak úgy dőlt a mocsok a Facebookot használók klaviatúrájából. Hiába csitították ezt a mocsokáradatot írókat, ennek csak az lett az eredménye, hogy a csitítókat is mocskolni kezdték. Vagy, csak szimplán megjegyezték róla, hogy ő is a Fidesz szekerét tolja.

Igen. Andy Vajna egyik oldala valóban korrupt, (adó)csaló foltos volt. A kaszinóból származó jövedelmét is a fejére lehet olvasni. Mégis azt gondolom, ha nem lett volna nyilvánvaló, hogy a NER része volt, hogy az orbáni propaganda szekértolója volt - akkor az érdemei kerültek volna előtérbe. Sokat rontott a megítélésén a felesége provokatív nagyzási hóbortja, a luxust két kézzel habzsoló életvitele, buta és szintén provokatív nyilatkozatai.
 
 

Egyetlen filmestől, vele dolgozó és nem dolgozó színésztől sem lehetett elmarasztoló minősítést olvasni róla. És ez volt Andy Vajna másik, a nem sötét oldala. Kiváló filmek fűződtek a nevéhez, mint az Evita, a Szabadság szerelem, a Rambó, a Terminátor... és lehetne még sorolni. Ne felejtsük el a Saul fia Nemes László rendezte filmet sem - ami Oscart kapott - és a film létrejöttében nem kis szerepe volt Vajnának. Files szakemberek mondják, hogy Andy Vajna filmügyi kormánybiztosként nagy sikerrel dolgozott a magyar film hazai és nemzetközi népszerűsítéséért.

Eszemben sincs Andy Vajnát védelmembe venni - egyrészt, mert semmi jelentősége nem lenne, másrészt pedig azért, mert az én szememben is egy rendkívül unszimpatikus és negatív ember volt. Nekem az a gondom - és bánt, hogy ezt csak kevesen értik meg - hogy olyan véleményeket, olyan szavakat írnak le emberek, amit ha személyesen kellene valaki arcába mondani, akkor biztosan nem mernének így fogalmazni. De - gondolják - az internet felülete mindent elbír. Igen, de közben arra is kellene gondolni, hogy ezeket a mocsok áradatokat olvas(hatják) a gyerekeink, unokáink is. Ezek után, hogy van bárkinek is erkölcsi, vagy bármi alapja arra, hogy a gyereket a szép magyar beszédre, a halál tiszteletére, a gyűlölködés elkerülésére, a toleranciára ösztönözze?
Arra sem árt gondolni, hogy az interneten még sok év múlva is megtalálható ez a sok mocsok - mert hisz tudjuk, hogy "az internet nem felejt."

Divatos lett, szokássá vált a durva, trágár, közönséges stílusú véleménynyilvánítás. És nem csak Vajna halála nyomán, hanem szinte általános már.

Amikor, ahol kértem és kérem az Andy Vajnát mocskolókat, hogy ezt már azért ne..., akkor nem őt védem, hanem a magyar nyelvünket, a szép magyar beszédet.

-KoHugi-

 …

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Teljesen igazatok van, Marika és Kata!:)))

Először is:
Az az erkölcstelen, aki NEM TETT SEMMIT LE A KULTÚRA ASZTALÁRA, mégis megengedi magának, hogy mocskolja azt, aki tett!
Azt, aki tett akkor is, amikor még nem volt senkinek sem a szekértolója, csakhogy EZT lettek szívesek elfelejteni a tiszteletlenül mocskolódók!:((

Másodszor:
Az a valaki, aki a nevét nem vállalva, hanem egy nicknév mögé bújva mocskolódik, már eleve tisztességtelen, és ideje lenne már magába néznie! Szerinte ERRE kell nevelni a mai ifjúságot? A rejtőzködő muréna stílusára?!:(((
Szégyellje magát!

Harmadszor:
A halott az halott, és NEM ILLIK belerúgni a döglött oroszlánba, még akkor sem, ha nekünk nem volt szimpatikus, mert akár hiszi a kedves mocskolódó, akár nem, de előbb-utóbb ő is ODA fog kerülni, ahová a mocskolásának tárgya.

Különben is!
Mikor bántotta ezeket a lumpen embereket Andy Vajna?
Szó szerint értem a bántást! Kapott tőle tán egy nagy maflást valahol, vagy mi?!
Ha netalántán igen, valószínűleg meg is érdemelte!:P:P:P

 

Teljes  mértékben egyetértek  veled. Sajnos a magyar nép egy  része ilyen  lett. Úgy  gondolom, Andy Vajna  szerzett  olyan érdemeket, maradandót  alkotott, amivel kiérdelmete a tiszteletet. Bármilyen  is volt  a  magánélete, vagy  a  másik oldala. A  médiából  a kormány infójából tudható, hogy  hova temetik. Én bízom  abban, hogy ezek a  hírek még  nem véglegesek. Megérdemelné, hogy  családja  közelében legyen  végső nyughelye.