A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

"Ti buktatok meg három dologból: tisztesség, emberség és őszinteség"

via Facebook/Kapcsolat.hu

2019. január 20. 14:54 | 2 hozzászólás

Nagy Blanka beszéde a budapesti, Clark Ádám téri tüntetésen. Nálunk csillagos ötöst kap rá!

A teljes beszéd (videó a beszéd alatt):
"Kedves társaim! Az Orbán-kormány egy daganatos sejt, amely fel akarja falni a többi, vele nem egyező sejtet. És nem csak be akarja kebelezni, hanem a földdel egyenlővé akarja tenni, hogyha esetleg valakinek nem egyenlő a véleménye az Orbán-rezsimmel. Mint tudjátok, az Orbán-kormány egy lejárató hadjáratot intézett ellenem, mert kritizálni mertem a kormányt. Hát nem nevetséges ez? Hamis híreket kezdtek el híresztelni rólam, mondván három tantárgyból bukásra állok, és rengeteget hiányzok, lógok az iskolából. Hát kedves Fidesz! Ti buktatok meg három dologból: tisztesség, emberség és őszinteség. És felháborító mennyiséget lógtok azokról a megbeszélésekről, amelyek az emberek érdekeiért szóltak volna. Kérdem én: meddig tűritek még azt, hogy ez a kormány szemrebbenés nélkül semmiz ki mindenkit? Meddig tűritek azt, hogy napról napra egyre szegényebbek vagyunk, egyre szegényebb a magyar nép, míg Orbánék egyre csak gazdagodnak és megtömik a zsebüket a mi pénzünkkel? Meddig tűrjük még? Nem hallom!
Rákosi túl úrinak tartotta, hogy a Várba költözzön, erre ez a mocsokkirály mindenféle akadály nélkül betelepszik. Helyes ez? Ahol freskókat festenek le, ott a könyvek égetése lesz a kötelező. És ezt pedig nem hagyhatjuk!
Az egyik interjúmban azt nyilatkoztam, hogy Orbánék félnek tőlem. Nem: nem tőlem félnek, hanem a fiatalságtól. A fiataloktól félnek, mert ha más nem, akkor ők aztán pontosan tudják, hogy mire képesek a fiatal emberek. Ők is fiatalként kezdték a rendszerváltást. Úgyhogy, kedves emberek, nem tőlem félnek, hanem tőletek!
Kedves kortársaim! Muszáj kiállnunk a szavunkért és muszáj elmondanunk a véleményünket. Nem számít az, hogy lejárató hadjáratot akarnak indítani valaki ellen. Nem számít az, hogy most pont engem szúrtak ki, mert bárki lehet a következő. Bárki, és ezt pedig nem hagyhatjuk!
Ne tartson vissza titeket az, hogy a nemzet udvari bolondja, Bayer Zsoltika beszólogatni próbál. Nem csak nekem, de másoknak is. Egyébként, Zsozsó, ezek az ócska kis prolik - azaz a munkásosztály, tudod, mert ezt még a rossz tanuló is tudja, hogy a proli, azaz a proletár, munkásosztályt jelent - szóval ezek a kis ócska prolik termelik a segged alá a javaidat. Ha nem lennének ezek a kis prolik, nem lenne a haverjaidnak annyi pénze, hogy neked most egy tévéműsorod legyen. Egyébként, ha már ekkora nagyfiúnak tartod magad, akkor itt kellene lenned köztünk, és rácáfolni esetleg arra, amit mondunk. De hát nem tudsz, ugyebár?
Ezeknek a kis proliknak elegük van. Elegük van abból, hogy amíg ők éjt nappallá téve dolgoznak, addig másokat kell gazdaggá tenniük, és nem pedig saját magukat.
Kedves emberek! Tegyünk végre pontot a dolgok végére. Ez ne csak egy újabb tüntetés legyen, ami után mindenki hazamegy, minthogyha nem történt volna semmi. Cselekedjünk! Akármit! Nem szabad hagynunk, hogy a magyar nép még egyszer rabszolgasorsra jusson. Vagy kérdhetném úgy is: „Rabok legyünk vagy szabadok? Ez a kérdés, válasszatok!””

 


A cikk eredetije: "Ti buktatok meg három dologból: tisztesség, emberség és őszinteség"


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
3 hónapja

"Rákosi túl úrinak tartotta, hogy a Várba költözzön, erre ez a mocsokkirály mindenféle akadály nélkül betelepszik. Helyes ez? Ahol freskókat festenek le, ott a könyvek égetése lesz a kötelező. És ezt pedig nem hagyhatjuk!"

Követendő példa bizony, ahogy írod, Katám!
Jól megadta neki, HA-HA-HA!

Ma tegger al ATV-ben a Fórumban volt egy fidesz sajhaj nyaló nő, aki elmarasztalta ezt a bátor hölgyet a szókimondásáért, de szerintem TELJESEN IGAZA VAN!

AHOGY MÁR ORWELL IS MEGÍRTA:

https://www.youtube.com/watch?v=DNOn4fKIQeA:

 

Kataaa képe

Kataaa
3 hónapja

Követendő példa. Úgy látszik ez  most  már bizonyított, hogy kissé durva  szavak kellenek ahhoz, hogy  "megmozduljon"  az ország, nem kis  riadalmat  keltsen a hatalom élvezőinek. Szomorú, hogy  a  többségnek azok a  szavak  tűntek fel, pedig  micsida igazságot  mondott ez a  fiatal, bátor  hölgy.