A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A Fidesz újra átlépett egy határt

via MSZP

2018. december 28. 13:28 | 1 hozzászólás

Nagy Imre szobrának elvitelével ismét nyilvánvalóvá tette a Fidesz, hogy mit gondol az 56-os eseményekről. Ismét bebizonyította azt, hogy nem a forradalom demokratikus tartalmát, hanem az annak hátterében húzódó horthysta restaurációs kísérletet tartja követendő példának.

Minden más területen is politikáját a késő dualizmus korához és a két világháború közötti keresztény-nemzeti kurzushoz igazítja, amely két nemzeti tragédiához, s annak részeként a trianoni békediktátumhoz és az 1947-es párizsi szerződéshez vezetett.

A szobor elvitele is ehhez a politikai irányvonalhoz illeszkedik, hiszen az egykor a szobor helyén álló horthysta emlékművet fogják visszaállítani annak érdekében, hogy a Kossuth térhez hasonlóan ez a terület is visszakapja az 1944-es arculatát. A múlthoz való visszatérést jelzi az is, hogy Orbán Viktor a várba költözik, ahonnan 1945 előtt a magyar államot irányították.
 
Világosan látszik az, hogy Orbán politikai karrierje kezdetén liberálisként pusztán ugródeszkának használta Nagy Imrét és demokratikus örökségét.
 
A hazai baloldal és az MSZP eltökélt szándéka, hogy megvédi a demokratikus baloldali hagyományokat és szemben áll minden történelemhamisítással.
 

MSZP


A cikk eredetije: A Fidesz újra átlépett egy határt


Hozzászólások

Ferdinánd Béla képe

Ferdinánd Béla
2 hónapja

Mindent lopott, nem volt egy önálló gondolata, utánzott, másolt . A lopást nemcsak politikai értelemben értem. Börtönben a helye!  

Hogyan lehetett ilyen ostoba a magyar nép hogy hitt neki!