A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Ha ön nyaralni, telelni, vagy nászútra megy, máris beleegyezett, hogy gyakorlatilag megfigyelje a magyar állam

via Népszava Online

2018. december 13. 10:46 | 2 hozzászólás

A november végén elfogadott turisztikai törvény módosítás lehetővé teszi, hogy a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ segítségével a kormány egyik cége folyamatosan látja, hogy ki, kivel és mikor száll meg egy szállodában.

A parlament november végén fogadta el a turisztikai törvény módosítását, amely kötelezővé teszi minden magyarországi szálláshelynek, hogy névvel, címmel jelentse le a nála megszálló magyarok és külföldiek adatait. A portál szerint a most megjelent végrehajtási utasításból az is kiderül, hogy a rendszert nemcsak szállodákra és panziókra, hanem
minden szálláshely-szolgáltatóra kötelezően kiterjesztik, így például az erdei turistaházaknak is meg kell adniuk a náluk tartózkodók adatait.

A szállásadókat arra is kötelezik, hogy a náluk megszálló vendégek adatait töltsék fel egy tárhelyre, amit Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központra kereszteltek. A turisztikai adatközpontot a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alatt álló Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Zrt. kezeli.

Tovább...


A cikk eredetije: Ha ön nyaralni, telelni, vagy nászútra megy, máris beleegyezett, hogy gyakorlatilag megfigyelje a magyar állam


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
3 hónapja

Hogy mi van akkor?
Hááááát, az van (lesz!), hogy persona non grata lesz a megtagadó, és kiutasítják, netán kiakolbólintják a zországból!
Elvégre ÍGY "NEM-ZETI", nemde bár?!:(((
https://geostrategists.com/wp-content/uploads/2017/01/hand-65688_1280-678x381.jpg

 

Szudoczky képe

Szudoczky
3 hónapja

Remek!! Ismét visszatértünk a Kádár, de még inkább a Rákosi korszakba! A különbség csak az, hogy farízeus módon turisztikai célú adatgyűjtésnek nevezik az adatbázis feltöltését. Mi van akkor, ha a vendégek kollektíven megtagadják az adatszolgáltatást azzal, hogy legyen elég a név, különben nem foglalják el a szállást és visszakövetelik az esetleg már megfizetett előleget? Szeretném, ha így lenne!