A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Szijjártó Péter szerint az ENSZ-nek elment az esze

via 168 Óra Online

2018. július 14. 09:44 | 2 hozzászólás

Szijjártó javasolni fogja az Orbán-kormánynak, hogy hogy Magyarország lépjen ki a migrációs csomag elfogadásának folyamatából, és nem tartja önmagára nézve irányadónak a csomag egyetlen intézkedését vagy iránymutatását sem.

Mivel az ENSZ globális migrációs csomagja kötelező lesz a tagállamokra, Magyarországnak ki kell lépnie az elfogadás folyamatából, világossá téve, hogy semmilyen módon nem tartja önmagára nézve irányadónak a csomag egyetlen intézkedését, iránymutatását sem - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek pénteken New Yorkban. A tárcavezető részt vesz a világszervezet globális migrációs csomagjáról folytatott tárgyalássorozaton.

Ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy a globális migrációs csomag szövegének előkészítése most véget ér, és a szöveg kidolgozásával megbízott két társelnök az általuk elkészített javaslatot átadja az ENSZ-közgyűlés elnökének, aki pedig decemberben a marokkói Marrákesben megrendezendő állam- és kormányfői csúcstalálkozón annak elfogadására tesz javaslatot. Szijjártó Péter szerint a globális migrációs csomag végleges szövege teljesen ellentétes a józan ésszel, Magyarország érdekével és az európai biztonság helyreállításának szándékával. Ez a csomag szerinte

„eszement módon” kívánja ösztönözni a migrációs folyamatokat, kizárólag Afrika, Latin-Amerika és a kis szigetországok érdekeit vette figyelembe akkor, amikor a migrációt alapvető emberi jogként határozza meg.

Ez egy hamis megközelítés – jegyezte meg. Úgy vélte, a csomag egyáltalán nem törődik azoknak az embereknek a  létező alapvető emberi jogával, akik a saját hazájukban biztonságos és nyugodt körülmények között kívánnak élni. A szöveg szerint a középpontban az ember áll, de ez nem így van, mert a csomag kizárólag a migránsok érdekeit veszi figyelembe. A külügyminiszter kitért arra is, hogy a csomag olyan kötelezettségeket ír elő a tagállamoknak, amelyek meghívásként értelmeződnek a migránsok számára, és amely intézkedések végrehajtása újabb milliós bevándorlási hullámokat fog generálni. A csomag elő akarja írni minden országnak, hogy minden szolgáltatást adjanak meg minden migránsnak, a migrációs útvonaluk minden pontján, és ezek a szolgáltatások legyenek egyenlők azokkal, amelyeket a saját állampolgáraiknak biztosítanak - magyarázta. Hozzátette: emellett folyamatos információellátást kell biztosítani a migránsoknak, továbbá a kommunikáció lehetőségét is az otthon maradottakkal.

Tovább...


A cikk eredetije: Szijjártó Péter szerint az ENSZ-nek elment az esze


Hozzászólások


tom
8 hónapja

Sirák fiának könyve.  http://szentiras.hu/SZIT/Sir11

11.29 Akárki jöttmentet ne vezess házadba, mert az alattomos sok-sok cselt vet.

11.34 Ha befogadod az idegent, zavart kelt körötted, elidegenít családod tagjaitól is.


adam-ik
8 hónapja

Martell Károly, támadj fel, megint nagy szükség van rád!