A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

„Ne tessenek elhinni, hogy a magyar gazdaság hasít!”

via Qubit

2018. február 13. 11:51 | 1 hozzászólás

Magyarország a 60. a Világgazdasági Fórum versenyképességi listáján. Az államnak nem versenyeznie kéne, hanem a feltételeket megteremtenie, mondják neves közgazdászok és gazdasági szereplők

„A magyar versenyképesség helyzete szomorú, ne tessenek elhinni, hogy a gazdaság hasít, politikamentesen is látszanak a komoly problémák” – zárta előadását a Stádium 28 Kör pénteki beszélgetésén Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere, a Corvinus Egyetem volt rektora, az MTA rendes tagja.

Az est témája a versenyképesség és az innováció volt, olyan résztvevőkkel, mint Bojár Gábor, a Graphisoft CAD és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója, Lovász László MTA-elnök, Szabó Gábor, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke, a Szegedi Egyetem rektora, Inzelt Annamária közgazdász, az MTA doktora, az IKU Innovációs Kutató Központ alapító igazgatója, valamint Pálinkás József volt MTA-elnök, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap elnöke, aki utóbbi minőségében az állam álláspontját is képviselte a vitában.

Tovább...


A cikk eredetije: „Ne tessenek elhinni, hogy a magyar gazdaság hasít!”


Hozzászólások

csejoska képe

csejoska
1 éve

A képlet egyszerű ! Mint anno az 1950 es években. Ha van reális alapja, ha nincs a hirnek, fő, hogy "pozitiv kicsengése" legyen !!!

Azt pedig eldöbtötték az "arra hivatottak" (gyengébbek kedvéért a regnáló kormánypárt) eldöntötték és gyakorolják, miszerint  a gazdaságműködés keretrendszerét kialakitó helyeken ne avatott szakemberek, hanem "hithű" káderek legyenek.Ez kisértetiesen szintén az 50 es évekbeli szindróma !!!!!