A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Az emberek kétharmada nem akar olimpiát

via Ténytár blog

2017. február 20. 10:23 | 4 hozzászólás

A Momentum több mint 260 ezer aláírást rakott le az asztalra, amely azt jelenti, hogy adminisztratív eszközökkel már lehetetlen megakadályozni a népszavazás kiírását, kivéve persze, ha maguk Orbánék döntenek az olimpiai pályázat visszavonása mellett.

Ez lenne a leglogikusabb lépés, hiszen a legtöbb felmérés szerint egy népszavazás esetén könnyedén elbukna a budapesti olimpia ügye. A legfrissebb Publicus-kutatás alapján az emberek kétharmada nem akar olimpiát, így hát a legegyszerűbb visszavonulót fújni ahelyett, hogy még több muníciót adnának az ellenzék kezébe.

A szükséges 138 ezernél jóval több, 266 ezer aláírást adott le a választási irodán a Momentum. Bár a most leadott aláírások között is biztosan akad érvénytelen, hiszen az eddig népszavazási aláírásgyűjtések tapasztalatai alapján az aláírások negyede-ötöde ilyen, de a 266 ezer olyan magas szám, hogy szinte biztosan kijelenthető, ki kell írni a népszavazást a budapesti olimpia rendezéséről. A Momentum elnöke azt üzente a Fidesznek: ezek után gyávaság lenne visszavonni a pályázatot népszavazás nélkül.

A Fidesz-kommunikáció hozzálátott menteni a menthetőt. A HVG információi szerint Orbán azt mondta a kihelyezett visegrádi frakcióülésen, hogy nem a Fidesznek, vagy a kormánynak, hanem Budapestnek kell reagálnia a Momentum Mozgalom olimpiaellenes aláírásgyűjtésére, hiszen nem a párt vagy a kormány, hanem Budapest pályázott a 2024-es rendezésre. Kósa Lajos már ezzel az új kommunikációs fogással lépett a nyilvánosság elé és elmondta, hogy a népszavazási kezdeményezéshez szükséges kellő számú aláírás leadása után egyértelműen a fővárosnál pattog a labda. A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett, hogy a fővárosi közgyűlés döntött az olimpiai pályázatról, nem a kormány, vagy a Fidesz.

A probléma az, hogy nem lesz ilyen egyszerű mindent Budapestre, illetve Tarlósra kenni, hogy az egész olimpia csak egy helyi ügy. Orbán régi nagy vágya volt egy hazai rendezésű olimpia, többször is nyilatkozott már erről. Többek között például a 2002-ben az évértékelőjében – a választásokra készülő miniszterelnökként – azt mondta az olimpiáról, hogy „nyugodt szívvel nevezhetjük össznemzeti ügynek”. Hatalomra kerülve pedig azt is mondta, hogy a magyar kormány mindenben támogatja a Magyar Olimpiai Bizottságot, amely „a nemzeti ügy élére állt”. Legvégül pedig maga Orbán Viktor cáfolt rá azzal, hogy az olimpia csak egy fővárosi ügy lenne, hiszen a témában péntek délután kétórás megbeszélést folytatott Tarlós Istvánnal…

A kérdés csak az igazából, hogy milyen „körítéssel” vonják vissza a budapesti olimpiai pályázatot, hiszen egyértelmű, egy népszavazás rendkívüli módon tematizálná az elkövetkező hónapokat, illetve kiváló média megjelenést tudna adni mind ez ellenzéknek, mind a feltörekvő Momentumnak. Ráadásul egy népszavazás esetén borítékolható a végeredmény: a felmérések mind azt mutatják, hogy az emberek többsége inkább nem kér az olimpiából.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Az emberek kétharmada nem akar olimpiát


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Hogy Te miket el nem mentesz!????
Hát ez a PuPu blog ÖT ÉVE volt!...
Épp a napokban jutott az eszembe, ő is vajon hova tűnt?!

Na persze, biztos a Facén sasszézik, mint manapság mindenki, aki VALAKINEK számít....

Én nem számítok senkinek, de nem is vagyok fönn a Facén!
Majd csak akkor, ha KÖTELEZŐ lesz!
 

kirschner képe

kirschner
2 éve

Karjainkat gúzsbakötő szíjak? Nem. Torkunkat fojtogató hurok.

A klasszikusokhoz érdemes visszafordulni , néha egész jól beletrafáltak a lényegbe. Az egykori "adamik_" már klasszikus.

" . .  Azt hiszem rájöttem valamire. A nácik és a kommunisták néhány embert felakasztottak, összevertek, becsuktak, internáltak, ebből a többiek értettek és nyugton maradtak.
Ahogy Rosa Luxemburg mondta : Ha nem mozogsz nem érzed a láncokat.
A fidesz ezzel szemben szisztematikusan megfojtja az egész társadalmat, beleértve saját támogatóit is. Az a célja, hogy mindig mindenki mindenhol érezze a teljes kiszolgáltatottságot, és ennek az érzésnek a besulykolását már iskolás korban el akarja kezdeni, ilyenkor a legfogékonyabb az ember agya.
. . . "

http://kapcsolat.hu/comment/8363#comment-8363

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Háááát....
Szabadnak elég szabad, csak a karjainkat gúzsba kötő szíjakat nem akaródzik levágni senkinek! (((
 

kirschner képe

kirschner
2 éve

Nagy klasszikusunk után szabadon :

- Nem azt mondták , Viktor , hogy nem akarunk olimpiát .

Azt monták menj a [email protected]

https://www.youtube.com/watch?v=pIQJ35iXouc