A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbán egykor nem rendelt volna propagandariportokat

via Index

2016. október 13. 12:31 | 4 hozzászólás

Friderikusz Sándor nem túl gyakran nyilatkozik, mert saját bevallása szerint neki a másik oldalon kell ülnie, nem válaszolgatnia. Amikor viszont igen, akkor nem sok minden van, amiről nem hajlandó beszélni. Nagyinterjú a TV2 propagandatévévé válásáról, az ATV-n megszűnt műsoráról, a Kiss László-botrányról és színes zakókról.

Hiú embernek tartja magát?

Ha arra gondol, azt hiszem, egyre kevésbé érdekel, hogyan öltözöm, holott régen ez már-már kardinális kérdésnek számított.  De az ember, ahogy megy előre az életben, egyre inkább elsajátítja az egyre kényelmesebb preferencia-sorrendet.

Azt tudja, hogy van egy mikroblog, amely csak a zakóiról szól?

Valamit mintha egyszer láttam volna belőle valamelyik honlapon. De természetesen ezt is magyar módra, azaz slendriánul dolgozták fel, mert ami ott megjelent, az a valóságos egykori fellépőzakó-választékomnak legfeljebb a tizede volt, kimaradt például a papagájos, a zebramintás, a felemás színű és mintázatú – hadd ne soroljam!

Voltak azért meredek színek a Friderikusz-show-ban. Kellettek ezek akkor?

Ha a műfaj hagyományaiból indulunk ki, az amerikai tévékben jó ideig nemigen láthatott rikító színű ruhákat. A talkshow műfaját egy bizonyos Steve Allen találta ki, aki mindig klasszikus öltönyökben vezette a műsorait. Aztán jött Johnny Carson, aki már hol paradicsommadárként, hol meg szolid ruhákban, tisztes polgár benyomását keltve lépett a közönsége elé. 25 évvel ezelőtti fejlődéstörténetemnek megfelelően akkor én a paradicsommadár-változat mellett döntöttem.

Ma miért nem lehet elhozni egy magyar talkshow-ba egy világsztárt?

Nem hiszem, hogy ma bármelyik hazai tévécsatorna kifizetne 60-80 ezer dollárt, esetenként akár 100 ezret is egy-egy gigasztárért, ahogy annak idején mi kifizettünk. Noha beleférne a tévék büdzséjébe, különösen az eszelősen túlárazott állami tévéébe, de akkor kevesebbet vihetnének haza azok, akik a műsorkészítést elsősorban saját anyagi gyarapodásuk céljára csak ürügyül használják.

Természetesen nemcsak a pénzen múlott, hogy hét év alatt 100-nál is több világsztár fordult meg a Friderikusz Show-kban. Ehhez rengeteget kellett dolgozni: ugyan ki lenne képes és hajlandó ma egy kerek éven át minden egyes szerdán leveleket írni és elküldeni egy világsztár titkárnőjének, mint ahogy például mi tettük a Dallas-beli Jockey, azaz Larry Hagman esetében, csak azért, mert akkor ő volt a number one és hogy majd amikor egyszer Európába utazik, bennünket, a Friderikusz Show-t is ejtse útba. A szüntelen kitartásunk meghozta a gyümölcsét, mert egy év múlva, körülbelül az 51. faxunk után Jockey személyesen megérkezett hozzánk.

Tovább...


A cikk eredetije: Orbán egykor nem rendelt volna propagandariportokat


Hozzászólások

Bobby_Kroon képe

Bobby_Kroon
2 éve

Az ATV már cáfolja..., Havas Henrik támadja....

Szudoczky képe

Szudoczky
2 éve

Érdekes és szomorú igazságokat fogalmazott meg a vérbeli televíziós szakember. Azért is szomorúak, mert az egész magyar közéletre jellemző ma már a szakmai hozzáértés hiánya, az igénytelenség, a bulvár elhatalmasodása. Az, hogy az üzleti életben a talpnyalás, a feltétlen behódolás ma Magyarországon nagyobb haszonnal jár, mint a tisztességes versenyben elért eredmény, az életünk minden területére kihat, a kultúrától kezdve az oktatáson keresztül a napi munkahelyi viselkedésig. A silányság, a sunyiság, a mások lehetetlenné tevése lassan olyan természetes lesz, hogy fel sem háborodunk rajta. És azok, akik tehetnének ellene, elgyávultak, meghúzzák magukat ahelyett, hogy szólnának, tiltakoznának és megpróbálnának összefogni egy jobb, színvonalasabb életért, egy élhetőbb országért.

Treszkes képe

Treszkes
2 éve

Jó lenne, ha több Friderikusz lenne.

Bobby_Kroon képe

Bobby_Kroon
2 éve

Zseniális Friderikusznak az interjúja. Látszik, hogy nem függ senkitől, nyugodtan elmondja azt, amit az igazságnak tart. Az ATV-ről az utóbbi időben amúgy sem volt nagy véleményem, ez azonban nem zárja ki, hogy most nagyot csalódtam bennük