A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Pengéket szerelnek a magyar...

via Hír24

2015. július 15. 11:06 | 30 hozzászólás

Pengéket szerelnek a magyar kerítésre, Orbán is megnézi. Szerbia felé néznek majd, a tetején és az alján lesznek a pengés drótok, így próbálják megállítani a migránsokat. Megakadályozhatják a mászást és komoly sérüléseket okozhatnak. Önjelölt építők is akadnak.

Indítsunk Kósa Lajossal, aki az m1-en este azt mondta, hogy akik 3-6 ezer dollárt kifizetnek az embercsempészeknek, hogy „jobb élet reményében” Európába jöjjenek, azok ebből a pénzből akár repülővel is érkezhetnének, már ha valóban politikai menedékjogra lenne szükségük.

Aki nem repülővel jön, az többnyire gyalog, Szerbia felől, ahol már katonák és rendőrök építik a kerítést, de csak próbából, igaz, egyből hármat. Nagy László nyugalmazott ezredes, a déli kerítésépítésért felelős Bv. Holding Kft. ügyvezető igazgatója a Délmagyarnak most azt mondta:

„Két és fél méterenként lesznek az oszlopok, a drótfonatot három szál feszítődróttal rögzítik hozzájuk. A próbakerítésben 25 méteren keresztül faoszlopokat használunk, 125 méteren át fémoszlopokat. Ezekre különféle technológiával rögzítik a drótfonatot. A fémoszlopok egyik része betonozással készül el, a másik cölöpverővel. Szakemberek döntik majd el, melyik a legmegfelelőbb technika. A kerítés anyaga elég vastag ahhoz, hogy ne lehessen elvágni. Tetején és alján pengés drótot feszítünk ki. A pengék Szerbia felé néznek majd, hiszen az arról érkező migránsok mozgását kell megakadályozni. Ezek a drótok megakadályozzák, hogy a kerítésre másszanak, ám arra is alkalmasak, hogy a mászóknak sérülést okozzanak. De nem a sérülés okozása a cél, hanem a migrációs mozgás megakadályozása.”

A lap még hozzáteszi, az épülő határszakasz közelében 50 határsértőt fogtak el kedden, sőt, kiment a egy kerítések telepítésével foglalkozó szegedi cég munkatársa is, hogy termékeiket a nyugalmazott ezredes figyelmébe ajánlja, de ő nem élt a lehetőséggel.

A Népszabadság a mai számában azt írja, a miniszterelnök is Mórahalomra látogat majd, hogy saját szemével nézze meg a próbakerítést. Sőt, sajtótájékoztatót is tart majd, ezzel is jelezzék, kiemelt létesítményről van szó.

 


A cikk eredetije: Pengéket szerelnek a magyar...


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
3 éve

Már csak azért is, mert azt tartják, a Pokol szórakoztatóbb, mint a Mennyoszág, de én ebben is kételkedem, mert még egyik helyről se jött vissza senki, hogy beszámoljon a tapasztalatairól! :DDD

http://selfskills.hu/wp-content/uploads/2013/01/Menny-es-pokol.jpg

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
3 éve

Kedves vagy PlalyA, hogy észrevetted a Neked szóló kérést a Lillának címzett írásomban! :)

Igen, Marx ugyancsak magasra tette a mércét, és valljuk be, az emberiség tizede se felelne meg a kritériumoknak.
Kereszténység...
Hát... Valahogy egyre jobban arra a következtetésre jutok, hogy ez a vallásirányzat a legemberellenesebb, hisz az állatoknak is nagyobb szabadságot engedélyeznek, mint az embernek a tíz parancsolatban!

Ez valahogy - hétköznapian kifejezve -olyasmi, mint a macskáim, hogy ŐK válogathatnak, én nem! Ugyanis ami nem fűlik a fogukhoz, egyszerűen otthagyják a tányéron, bele se szagolnak, és lepik a legyek, őkelmék meg elmennek rigót vadászni... azaz simán mennek öldökölni! :P

Namármost az a Bíborföld meg...
Hajjajjjj, bölcs nagyanyám azzal riogatott bennünket, mikor tini korunkban ki akartuk a hugival rúzsolni magunkat, hogy ne tegyük, mert az a csodás bíborpiros szín bizony egy randa csigából készült! :(((
Szóval nem biztos, hogy szeretnénk nyúlós bíbor színű csigalakta földre kerülni, ha a komenyista erkölcsöt élőknek EZ a jutalma! :(((

Úgyhogy lehetne komenyista erkölcsű valaki, ha tudna, de minek?! :P

 

lilla- képe

lilla-
3 éve

Kedves Zsadi!

38 fokra való szöveg--legalább fusd át!

Engem megrázott , pedig korábbról már ismertem

http://pilpul.net/komoly/mit-jelent-mult-feldolgozasa-iii

 

 

lilla- képe

lilla-
3 éve

nem eretnek, csak éppen próféták harca

Mondjuk én szívesebben fogadom el azt amit tudok, és a trancendensre nem igen vagyok vevő :)

De ha tudnád, hogy amit idevezettél az bizony valóságos konflikt! Csak most éppen nem a győztes oldalán találjuk azt ami leginkább tudatos.

plalyA képe

plalyA
3 éve

Kedves Zsadi!

Megtisztelsz, és egyben nagy feladatot is rósz rám

Hát megpróbálok megfelelni a feladatnak.

Tudod, Marx felállított egy követelményrendszert a kommunistával szemben. Mit ne mondjak elég nehéz neki megfelelni. Ha majd az emberek megfelelnek ezeknek a kritériumoknak, akkor mondhatjuk, hogy álljunk meg, mert itt van már a Kánaán. ( Bár nem hiszem, hogy a Bíborföldön elférnének annyian – a Kánaán az Bíborföldet jelent, a tengerben élő és halászható Bíborcsigáról kapta a nevét, ebből készítették az Ókorban a vörös festéket)

Nos, lássunk néhányat:

 - A kommunista az mindig humanista – és egyben, az embert komplexnek fogadja el, amelyben a transzcendentális entitást és az objektív visszatükröződést is az emberhez tartozó részként értelmezi.

(manapság vagy az egyik, vagy a másik az elfogadott - vagy vallásos vagy, vagy ateista -köztes állapot nincs- és akkor humanizmusról, meg empátiáról és szolidaritásról papol mindenki – nevetséges nem?)

- A kommunista elfogadja az ember transzcendentális belső igényét, de nem tekinti meghatározónak ezt, és elutasítja az olyan megfogalmazásokat, amelyek valamiféle traszcendentális tudással való rendelkezés elsődlegességére utálnának, vagy azt tekintenék meghatározónak.

( most képzeld el, ha ezt manapság nyilvánosan hirdetni lehetne - azonnal az összes keresztény keresztre feszítene hogy sérted az ő vallásos mivoltukat –mily nagyszerű emberek ugye)

- A kommunista erkölcse az általánosan elfogadott emberi erkölcsi normák, és morálja a jövő morálja.(lévén a morálnak az adott társadalmi gazdasági alakulathoz kell igazodnia.)

(Na most képzeld el hogy kiátkoznának ha nem a tízparancsolatot fogadnád el vezérlő elvnek hanem az általánosan elfogadott emberi erkölcsi normákat- megjegyzem sokkal humanitáriusabb, mint a tízparancsolat- csak hát ezt nem lehet met ugye keresztények vagyunk- hogy a fene egye meg.)

- Egy kommunistára jellemző a személyiségjegyeit működtető szükségszerüségének magasszintű, tudatos, és önkéntes korlátozása a társadalom és a demokrácia működésnek érdekében, a demokrácia diktatúrái által.

Hú azt a hogy ezmicsoda istenkáromlás az nem lehet elmondani- méghogy demokrácia meg diktatura na ne. Ilyet leírni – nem lehet, mert még valaki félreérti és az eredeti jelentése értelmében kezdi el használni ezeket a fogalmakat az meg ugye kinek jó?

Nem is folytatom ez annyira eretnek,hogy csak na.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
3 éve

Ezt még Lillának:

http://www.hetek.hu/hatter/200508/che_guevara_jelkep_es_gyilkologep

És még:

Ernesto Rafael Guevara de la Serna [erˈnesto rafaˈel geˈβaɾa delaˈserna], ismertebb nevén Che Guevara, vagy egyszerűen Che orvos, politikus, marxista forradalmár, gerillavezér, kubai miniszter. Wikipédia Született: 1928. június 14., Rosario, ArgentínaMeghalt: 1967. október 9., La Higuera, Bolívia

Háááát, a kép így eléggé lehangoló, de én NEM ERRE A FAJTA  "komenyistára" értettem a magam "hitvallását", mikor azt írtam; "Aki nem dolgozik, ne is egyék."

Hanem a - hogy is nevezzem? - "Humanista kommunista" embertípusra, aki egyben olyan Liszt Ferenc féle világpolgár is, amelyből bizonyára akad szép számmal már manapság is a nagyvilágban, csak legfeljebb nem így nevezik őket.

Talán PlalyA rá tudna világítani, kik is az ilyen emberek, s van-e remény, hogy valamikor meg fog szaporodni a számuk, amely ha eléri az ún. "kritikus tömeget", akkor jön el a Petőfi képzelte "kánaán"... ;o)
Azaz: A világ a JÓ irányba fog megváltozni.

Mert hogy valamiféle NAGY MÉRETŰ változás várható, az bizonyos.
Csak kérdés: MIKOR?!
 

lilla- képe

lilla-
3 éve

Egyébiránt Plessatt általam igen tisztelt fórumtárs!

Azt hiszem képes mérlegelni , ha belebonyolódik a kérdésbe, úgy ahogy én  már több éve.

Csak tán én nem vagyok bigott, így mindenfélét igyekszem megismerni.

Marx idejében a fasizmus még nem volt téma--- így a szociálpszichológia sem volt artikulált kutatási forma.

A többi rendben!

Azóta viszont sok víz lefolyt a folyókon!

//Mindenképpen valamiféle új megközelítést próbál kreálni, amiben bele akarja keverni a marxizmust és más filozófiai rendszereket, nem érti meg, hogy egy filozófiai rendszer sokkal de sokkal több mint egy olyan ideológia amelyet valamely xenofób megnyilvánulásra kreál az adott közösség.( lásd nácizmus, vagy akár a fasizmusnak valamelyik ága.)" ---Ez a megjegyzésed pedig láttatja, hogy képtelen vagy szétválasztani azt amit mára szétválasztottak :) Marx és az ő filozófiája---annak  utóélete---annak kritikája---az ortodoxia kritikája--- új kutatási eredmények--az általuk kreált megoldási megközelítések ---stb)  Én mégsem mondom, hogy "Nem megy be neki." Legfeljebb azt, hogy merev gondolkodású! :)

lilla- képe

lilla-
3 éve

Imádlak! Olyakat tulajdonítasz nekem, amelyeket nem gondolok!

Lusta vagyok újra fogalmazni, csak másolok:

"

Ezért a fasizmust nem a kapitlaizmus legádázabb formájaként kezdték vizsgálni, hanem szociálpszichikai alapon, azaz miért jutott el az ember oda hogy jogot formáljon akár nemzetek kiírtására csupán nemzeti alapon, no ezt a kirekesztési mechanizmust nevezik magyar kifejezés híján antiszemitizmusnak, amely hangsor másra is le van már foglalva.

Hogy árnyalódjon a dolog tovább: A II:vh után aztán Adorno és Horkheimer, Erik Fromm és mások kezdték vizsgálni azt, hogy az erősen átformált gondolkodású német társadalom miként tanítható demokráciára, és a közelmúltjának gondolkodásával való szakítására.

Ők aztán azt is vizsgálták, hogy miért nem tudta a proletariátus sikersen megvívni a kommunizmus megvalósító harcát, miért lett inkább maga is híve más ideáknak. Így alakították ki a kritikai marxizmus vagy nyugati marxizmus mai elméletét.

"a fasizmus szociálpszichológia által motivált, alulról jövő kultúrális mozgalom

és ez új megközelítés."

Ez volt a Frankfurti Iskola új megközelítési szempontja.

//

A Frankfurti Iskola kezdeti müködése, és teoretikus alapjai

..... 1924-ben baloldali értelmiségiek és egy nagyvonalú mecánás anyagi, valamint Frankfurt liberális városvezetése politikai támogatásával megnyílt az Institut für Sozialforschung (Társadalomkutató Intézet), mely Frankfurti Iskola néven vált híressé. Akkoriban a szociológia mint tudományos diszciplína igazából még nem létezett a német nyelvterületen, ezért gyanús filozófus és teológus tekintetek kíséretében kezdödött a kutatómunka. Ennek legfontosabb területe – azon említett jelenségek miatt, melyek a II. Világháború elöszelével telített Weimari Köztársaságban voltak tapasztalhatóak, és a marxizmus a kapitalizmus összeomlását megjósoló forradalomelméletére alapozva – a munkásmozgalom és a munkásosztály kutatása volt.....//

//

1930-tól kezdödöen fokozatosan sikerült kimenekíteni az intézetet Németországból, elöször Svájcba, majd Franciaországba, s végül az Egyesült Államokba.....

A Frankfurti Iskola kutatói megteremtették annak a reflexív szemléletnek az alapjait, melyet „nyugati marxizmus”-nak is hívnak, azért, hogy elhatárolják magukat az ortodox marxizmustól, mely a dimitrovi fasizmusdefinició által él tovább.

Adorno és Horkheimer ...., nem kevesebbet tüztek ki célukul, minthogy rájöjjenek, miért süllyed el az emberiség az emberség helyett a barbárságban. Akkori kutatásaik megalapozták azt a fajta analítikus szemléletet, amely azóta is a kirekesztésekkel vagy a fasizmusokkal kapcsolatos kutatásokat meghatározza.

a Frankfurti Iskola újranyitása 1951-ben. Mivel kutatói már az USA-beli emigrációjuk alatt a német társadalom majdani re-demokratizálásának szentelték a munkájukat, ezért különösen jó szakértöknek bizonyultak a háború után a “demokrácia betanításában”. Vannak, akik úgy tekintenek a Frankfurti Iskolára, mint Németország intellektuális bázisának megteremtöjére.//

részletek egy hosszabb tanulmányból

(csak azért mert sem a wiki, sem a metapedia tájékoztatása emezekre nem terjed ki :) )

Abban igazad van, hogy a xenofóbia lefedhetné az idegengyűlöletet, de mivel kirekesztések mindennaposak mindenütt http://wmn.hu/2015/07/18/tortenetek-a-szabadsag-eloszobajabol/ 

mint PÉLDÁUL ez is ezért az általános érvényű jellemzőket érdemes általánosítani.

http://www.uni-bielefeld.de/%28en%29/ikg/projekte/GMF/WasIstGMF.html

 Hogy befejezzem:

Van tehát az ortodox marxizmus--a volt szoc .országokban többnyire és van

a kritikai, un. nyugati marxizmus értelmezés, amely "

 nyugati kríziselmélet filozófiai és szociálpszichológiai irányba tágul.

Még ha vitathatatlan tény ugyanis, hogy a fasizmus a kapitalizmus talajan alakult ki, azon kívül, hogy a kapitalizmus is és a fasizmus is a modernitás szülöttjei, vagyis felvilágosodás utáni jelenségek, semmi sem bizonyítja, hogy az egyik a másikból levezethető lenne"

Ezért aztán Marx filozófiáját senki sem vitatja. Van. Nem recept és vitatható.

és van a kultúrális - szociálpszichológia által vizsgált kirekesztéselmélet /kirekesztés kutatás (fasizmus kutatás), melynek sorában ott van mind az összes megnevezhető forma, mint sokféle megjelenés, de egy tő!

Ezek bizony igen friss kutatási eredmények.

Marxot nem bántja--mert bár a marxizmusnak nevezett filozófia rendszer kritikája indította el, de mást vizsgál mára.

A proletariátus pedig nem vívta meg győztes csatáját, hanem a jobbikot erősíti.Tán mert nem eléggé érti mi a feladata, vagy nem elég felelősségteljes. vagy egész egyszerűen csak a civilizáció változásának sebessége enged új formációkat létrejönni.(a kapitlaizmus helyett bármi mást :) )

 

 

 

 

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
3 éve

"Aki nem dolgozik , az tényleg ne is egyék, feltéve, ha van számára munka!"

Kedves Lilla!

Éppen ezért fűztem hozzá zárójelben, hogy és nem is akar dolgozni, mert ilyen is van szép számmal! Sajnos! 

Európa meg csak EGY van, és ez is beteg, nem is értem, mit képzelegnek róla a más kontinenseken élők?!
Sőt!
Amerikában is vannak problémák!
Csakhogy!
Mindenhol mások a léptékek, az életfeltételek!
Mintha rémlene, hogy 1990-ben tömegesen tértek vissza  az USÁ-ból az akkorra már nyugdíjas korú 56-os "hőseink", és aki az USÁ-ban 2 e dolláros nyugdíjon tengődött, az itt félmillát ért neki, és dúskált belőle, kint meg a híd alatt élt volna, hehe! :P
Akkor ŐK minek számítottak volt?!
Na, EZ nem mindegy!:(((

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
3 éve

No, no!
Vigyázzunk azzzal a Che Gevarával!
Igen csúnyán végezte szegény! :(((

https://www.youtube.com/watch?v=eiwkpvf4qOo

Che Guevara - Nathalie Cardone

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
3 éve

Drága Katám!

Régebben még hajlandó volt ilyesmivel "bepiszkítani" a kacsóját, főleg, hogy nem ő tetette oda a rácsot a Kosssuth térre... De ezt nem hinném, hogy ő maga a felséges kezecskéivel bontogatni akarná, majd kiadja a parancsot a bontásra, ahogy kiadta az építésre is.

Csak azt nem értem, hogy miért a hadsereggel építteti, miért nem az ő őrzésére kiképzett és alkalmazott kommandósok csinálják?! :(((
Ráérnek, mert ugyan ki a fene akarja őt bántani?!
Hisz abban a hiszemben van, hogy mindenki szereti! :DDD

Vagy mégsem?! ...=o( 

 

plalyA képe

plalyA
3 éve

Kedves Plessatt!

Látod, mondtam, hogy ne kezd a lillával, mert azonnal „antiszemita” leszel.

Most éppen ez az elsődleges vesszőparipája.

Nem tudja felfogni az istennek sem. Hogy az ideológia az nem szociálpszichológia és viszont, nem szabad a kettőt keverni.

A viselkedésminták ( mint a rasszizmus és antiszemitizmus, meg a homofóbia és társasi ) összefoglaló néven a xenofóbia az nem ideológia kérdése- hanem fordítva van. A xenofóbia kreál álláspontja védelmében ideológiákat azaz megideológizálja a a xenofóbiát.

(nem szabad elfelejteni, hogy bár a xenofóbia az szószerint „idegen gyűlöletet” jelent- de mivel az alapvető attitüd  egy bizonyos közösség „mi –tudata” amellyel szembe helyezkedik a többivel- és oppozicionálja a „mások mint mi” meghatározást. Így a xenofóbiát összefoglaló névként használhatjuk az összes fellelhető, egy adott csoportra negatív jegyet ragasztó, ezek alapján általánosító megkülönböztetésre és kirekesztésre - kezdve a valós antiszemitizmustól azaz a szemita népek ellenességtétől - a  bevándorlók elleni gyűlöletig, benne a menekültekkel szembeni magatartási mintával.)

Mindenképpen valamiféle új megközelítést próbál kreálni, amiben bele akarja keverni a marxizmust és más filozófiai rendszereket, nem érti meg, hogy egy filozófiai rendszer sokkal de sokkal több mint egy olyan ideológia amelyet valamely xenofób megnyilvánulásra kreál az adott közösség.( lásd nácizmus, vagy akár a fasizmusnak valamelyik ága.)

Mindenáron egy szintre akar hozni olyan dolgokat, amelyek nem egyszintre valók. ( Egy filozófiai rendszer nem lehet egy ideológiával egyszintre helyezni. )
Istennek sem érti meg hogy a vallás mint filozófiai rendszer nem egyenlő mondjuk a kereszténységgel mint ideológiai rendszererrel. Így a marxizmust mint filozófiai rendszert nem hozhatja egyszintre a fasimussal mint ideológiával. Nem megy be neki.

 Természetesen én sem azt gondoltam, hogy holnap már olyan világ lesz amit én szeretnék. De lassan lépésről lépésre el lehet érni oda, hogy megváltozzon a világ. Azt mondja állandóan, hogy most és itt kell cselekedni. Igen most és itt kell elkezdeni és nem úgy, hogy mindenféle agyamenten rá akarok kényszeríteni bizonyos dolgokat bizonyos dolgokra. A szociálpszichológia az nem filozófiai rendszer. Más az egyik és más a másik. Tessék szíves lenni a szociálpszichológiát mondjuk a marxi szociálspszichológiára alkalmazni azt összevetni és azt megnézni, de ne a gazdaság-filozófiai  elemzésre, mert nem ugyan az a kettő.

A termelési eszközök társadalmi tulajdonba vétele gazdaság-filozófiai kérdésés nem szociálpszichológiai kérdés.

Ha szociálpszichológiai alapon közelíti meg a marxizmust, akkor boncolgassa-mondjuk a tervezett társadalmasítás kérdéseit ( amelyminden esetben egy tudatos tervezőmunkát igényel és mint ilyen valóban fontos szociálpszichológiai  megközelítéseket tartalmaz.)- de mondjuk semmi köze a tőke ellenességhez ( ami nem is igaz például a marxizmusra, mivel a tőke az termelő eszköz és a marxizmus az soha nem volt termelő eszköz ellenes. Csak így ennyit a butaságairól)

Na, de hát abba is hagyom, mert csak felbosszantom magam, és olyasmit találok írni amit nem volna szabad. Azt gondolom, tudod, hogy nem szükséges nekünk ilyen alapon, még csak beszélgetni sem, nem hogy vitát folytatni. Azt is gondolom, hogy a menekült kérdés megoldásának az útja nem a lilla-félék etimológiáján, antropológiáján és hermeneutikáján keresztül vezet.

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Végsósoron, úgy is van, ahogy írod!

lilla- képe

lilla-
3 éve

Hol van erre a szervezett proletariátus/munkásság?

A szakszervezeteknek ez lenne a dolga--- a profit felosztásának méltányos kikényszerítése

a kapitalizmus kialakulása óta erre lett volna már idő, de sajnos nem következett be, hanem a munkásság is a jobbikot támogatja pedig nem igér ilyesmit.

:(

Ha a világban az gyakorlat lenne, akkor a fejlődő országok dolga is könnyebb lenne!

Az ügyeletes "Che Gevará"k pedig csak rontanak , pedig van belőlük sok

lilla- képe

lilla-
3 éve

Minden benne van a válaszodban kedves Plessatt , ami a kormányzati retorika bőrünk alá kerülését jelzi!

1. segítsen az EU! --megteszi évek óta fizeti a menekültügy költségeit, nem is keveset.

2.nem menekültkérdés a munkahelyek száma. Képzettek jönnek általában, számukra lenne is munka, nyelveket tudók

3. tovább akarnak menni gazdagabb országokba--családegyesítés okán csakhogy jött az orbáni retorika--mi lesz ha visszatelepítik őket, mert földrajzi értelemben itt lépik át shengeni határt. Figyi! Mi van ha.....de még egyet sem küldtek vissza, mert pontosan tudják, hogy nincs hova!, de Orbán kerítése jól meg is akadályozza, hogy tovább gondolkodjanak valamiféle lépésen.

4.Törvényes keretek léteznek.Aki letelepedni akar arra is van eljárás, aki nem arra is. A regisztrálásra is--A kiszűrésre is, de az orbáni duma miatt: mi van ha visszaküldi valamelyik msáik ország--épül a kerítés :( ezért van pontos adminisztráció.

5. az alvó iszlám ügynök pedig ha akar jön, nem kell számára az a macera, de jól lehet vele riogatni!

6.ha a hivatalos szervek teszik a dolgokut, mi a jó francért riogatnak?

Egyébként teszik is--nem is erről van szó, hanem arról, hogy még Te sem látod a mögöttes szándékot.

Van megoldandó igen komoly probléma---de nem riogatással és idegen és egyéb gyűlölet keltése és a félelem generálása a megoldás arra. A lélekmérgezés az amit most Orbánék véghezviszenk, amelyet nem hever már ki a ma élő generáció!

7. az USA emlegetése pedig e kérdéssel összefüggésben, hát legalább is összeesküvéselméletesség.

A fegyverkereskedelem pedig hatalmas üzlet---- de

Lenin is át ugrotta és át szerette volna ugrani Marx is a civivlizáció megadott fejlődési fokait, és az még soha senkinek nem sikerült, mert az a fejekben létező kultúra.

Ezért a demokrácia exportálása nem is lehetséges, de a világ-kütyűk világ fanatikusokat eredményeznek, akik a fentit figyelmen kívül hagyják, és megveszik a fegyvereket, ahol pedig alkalmazzák azokat, ott az emberek manipulálása sem kicsi!

mert minden a fejekben dől el.

 

Kataaa képe

Kataaa
3 éve

Szerintem ugyanezt  a kerítést maga, Orbán Viktor fogja  lebontani...

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Valóban, összetett probléma, egy olyan kis ország, mint a miénk, nem tudja ezt megoldani.Azonban, ha odafigyeltél lilla, plalyA sem így gondolja! Továbbá, nem tudom, milyen munkát akarnánk adni a menekülteknek, amikor nekünk sincs elég. Ezenkívül, nem is akarnának itt dolgozni, ugyan is tovább akarnak menni a máshol élő rokonokhoz, ismerősökhöz, a gazdag államokba. Tehát ez a pont is kilőve. Én, nem vagyok FIDESZ párti, de abban igazat adok Nekik, hogy mégis csk, valahogyan a törvényes keretekbe kell szorítani a bejövetelt, ugyan is nagyon fontos a jövőre nézve, a biztonságra nézve, hogy mindenkiről pontos adminisztráció legyen felfektetve, hogy ki és micsoda... Abban is igaza van, hogy lehet, hogy pl. egy alvó iszlám ügynökről van szó. Ezeket a kérdéseket, igen is, komolyan kell kezelni, kedves lilla! Hogy mindezt milyen kerítéssel, vagy anélkül- ami még problémásabb lenne- ezt én megitélni nem tudom, erre vannak a hivatalos szervek, akik felelnek a biztonságunkért is. Ezért, jobb a döntést rájuk hagyni. Hogy hányan jönnek egyáltalán? Ezt senki nem tudja megmondani, lehet, hogy már csaj max 2-3 százezren, de lehet, hogy sok millióan. És akkor? Tehát, igen is , valamit kell csinálni még időben. Erre kellene lépni úgy igazán az Európai Úniónak is, amely jelenleg nincs a helyzete magaslatán. Az USA-ról meg ne is beszéljünk, röhög a markában, hogy nesze neked Európa. Pedig hát... 

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Így igaz, kedves ZSADIzene!

lilla- képe

lilla-
3 éve

Hát én itt heteken keresztül ide akartam hozni elétek egy új megközelítést, de Ti aztán egy szót sem értettetek belőle! Most röviden újra kezdem! :) No ! csak röviden!

 

Létezik ugye Marx, meg az Ő filozófiai életműve. Van abban minden! Merthogy (Karl Marx, elterjedt magyaros formában Marx Károly (Trier, 1818. május 5. – London, 1883. március 14.) német filozófus,) elég sokat alkotott és hosszú élete volt.

Van Lenin, aki létrehozott a műve alapján egy "létezőt" -- Ő is azt hitte tudományosan.(ez aztán ide s oda alakult itt s ott más más formát öltött--Lenintől -Pol Potig)

Igen ám , de új próféta volt és eredeti módon közelített létező jelenségekhez--például behozta az osztályok harca elméletet a közgondolkodásba megoldani vélve egy emberiséggel egyidős problémát: a hinterland, amelybe születünk és a véletlenül kapott képességek okozta boldogulási képességet miként kezeli az emberiség. Jézus a túlvilágra helyezte ki, Marx az osztályharcra.

Igen ám de kellettek harcolók, nekik meg idea. Megkapták.

No napjainkra Marx filozófia munkássága bejárta a maga útját, használták receptként--nem volt nyerő, használták távlatos elv ként --az sem igen sikeres, Ma pedig használják úgy, ahogy kell--elemzésként egy adott korra.

Node egy nagy prófétát nem lehet átlépni! Főleg úgy nem, hogy helyette másik. Ezt nyögjük.(Vagyis Jézusi tan, de az se tetszik  :) )

Ezért ma egymás mellett él az ortodox marxi értelmezés, Dimitrov ukáza is, miszerint, aki a kapitalizmust nem akarja megdönteni, meghaladni, az nem baloldali, a bad godesbergben hozott új útja a marxi tételeknek(1959) árulás : itt elemezve

http://nepszava.hu/articles/article.php?id=239615

Igen ám, napjaink égető kérdése nem a kapitalizmus leginkább, hanem a fasizmus újraéledése

Miután az új marxi  megközelítés a nyugati, vagy kritikai marxizmus a baloldal álláspontja, ezért mindjárt a fasizmus is új értelmet kapott.

Ma azt mondják, hogy bár a fasizmus a kapitalizmus idejéne a nemzetállamok kialakulásával alakult ki, mint új imádnivaló a nemzetisten létrejöttével, aki nemzeti felajánlásokat kér és kap egy másfajta heroizmus okán , sőt a nevében a nemzetek a saját 'stenüket a többi fölé is helyezhetik propaganda kérdése az egész: megvédjük magunkat(valójában a nemzetistenüket , de ezt azért nem fejtem tovább, mert már rég megtettem, aki akarja érti)

(Sajnos jobb és baloldalon egyaránt ott van a gondolkodásban és a nevében épül is a kerítés)

Ezért a fasizmust nem a kapitlaizmus legádázabb formájaként kezdték vizsgálni, hanem szociálpszichikai alapon, azaz miért jutott el az ember oda hogy jogot formáljon akár nemzetek kiírtására csupán nemzeti alapon, no ezt a kirekesztési mechanizmust nevezik magyar kifejezés híján antiszemitizmusnak, amely hangsor másra is le van már foglalva.

Hogy árnyalódjon a dolog tovább: A II:vh után aztán Adorno és Horkheimer, Erik Fromm és mások kezdték vizsgálni azt, hogy az erősen átformált gondolkodású német társadalom miként tanítható demokráciára, és a közelmúltjának gondolkodásával való szakítására.

Ők aztán azt is vizsgálták, hogy miért nem tudta a proletariátus sikersen megvívni a kommunizmus megvalósító harcát, miért lett inkább maga is híve más ideáknak. Így alakították ki a kritikai marxizmus vagy nyugati marxizmus mai elméletét.

"a fasizmus szociálpszichológia által motivált, alulról jövő kultúrális mozgalom

és ez új megközelítés.

Nos az említett kutatók is a munkásságuk során több művet jelentettek meg, így mára már a rendelkezésre áll az a tudás is, amit a kutatásaik végére kialakítottak.

Más!

Kedves Zsadi!

Aki nem dolgozik , az tényleg ne is egyék, feltéve, ha van számára munka!

Csakhogy mára már egy takarítónak is kell tudnia bizonyos dolgokat, mert a gépek, mellyel dolgozik oly drágák, meg a tisztítószerek is oly veszélyesek, hogy az nem elengedhető feltétel.

Most olvastam, hogy már 200 000 közmunkás van.Én viszont nem abban látom a munkára való késztetést:

hanem az esély megteremtésében oktatás által.(itt a népnevelést is értem) =7  milliárd ember kéri az életfeltételeit--meg szemben ott az abortusztilalom

meg a többi ellentmondás .....

Hogy a bevándorlók, mélyszegények? meg egyéb nehezen kezelhető kérdések? Ugyanaz a megközelítés:

Több Európa kell! Ezen kérdéseket egy ország önmagában megoldani nem képes.Ha shengeni határon belül a mélyszegények vándolása/ kivándorlása(Kanada) vagy menekültek egy tő!

Hogyan lehet méltányosan eljárni?

Ez az emberiség problémája évezredek óta!

plalyA által felsorolt megoldások az álom kategóriái, mert a probléma itt és most érzékelhető. Akik ma jönnek, azokat segíteni kell, jó szóval, ellátással,munkavállalási engedéllyel de letelepedési engedéllyel nem , mert a cél az, hogy végül hazamenjenek majd.

Az áradatot megállítani nem lehet a mai modern kütyűk világában.Itt most sok kultúrafok találkozik Mi európai fejjel nem tudjuk felfogni, hogy miféle az arab és afrikai szabályrend, de akik jönnek, azoknak van erről némi fogalmuk. sőt tudásuk is. Hogy meddig és mennyien maradjanak? Nos ehhez kéne a több Európa, mert ezt egyetlen ország sem tudja egyedül kezelni.

A kerítésnek szimbolikus jelentősége lehetne, ha nem a "nemzetisten" feltétlen imádata lenne a filozófia mögötte. De az van! És ezért kontraproduktív. Önmaga viszájába fordult a retorika által. Megerősíti a trianoni határokat, elszigetel, és bezár---bennünket

Mindeközben Európa sok országa bár jelképes számú, de mégis letelepítési befogadási nyilatkozatokat tesz, miközben dolgozik a megoldás kitalálásán. A 420 milliós Európa --ha mondjuk egy 80 milliós Egyiptom, ha elindulna-kétségbe eshetne, de most még nem ekkora a baj! Szerencsére

 

 

 

 

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
3 éve

Kedveseim!
Egy mások weboldalon beleolvastam valaki hozzászólásába a szintén "FAL-témával" foglalkozó témakörben, idéznék belőle:
 

"Különösen elkeserítő ezen a napon azzal a tudattal magyarnak lenni, hogy a kormány szögesdrót kerítéssel zárja le az országot.

 

1979. november 30-án jelent meg a Pink Floyd The Wall című koncepcióalbuma, amely egyben egy rockopera is.

Az albumból Roger Waters forgatókönyve alapján Pink Floyd: A fal címmel Alan Parker forgatott musicalfilmet, amelyet 1982-ben mutattak be."

Nos! 

Megkerestem a fórumozó társ által említett 1982-es filmváltozatát "A FAL" (The Wall) - nak, és elhoztam ide, hátha valakit érdekel, s ideje is van végig nézni, hallgatni.
Íme:

https://www.youtube.com/watch?v=0tJm-227_8I&list=PL18675324CB3B13FE
Pink Floyd - The Wall 1/11

A sorozat 11 részből áll, és nem kell semmit csinálni, automatikusan mennek a részek egymás után.

A témán - mint mostanság mindenki - elfilózgattam, hogy is van ez?!
Ki megy? Hová megy, és főleg MIÉRT megy?!  
Én úgy vélem, A FAL az emberek önkényes szétválasztását, elszeparálását jelképezi adott esetben...

Azonban álljon csak meg a menet!

Szerény véleményem szerint van egy bizonyos határ, mondhatni "viselkedési morál", melyet mindenkinek be kellene tartania, ha az EMBERISÉG nagy-nagy közösségéhez szeretne tartozni, de sajnos, ezt gyakran nem veszik figyelembe.
Mindenki csak a JOGAIT szajkózza, a KÖTELESSÉGÉT nem hajlandó teljesíteni.
Úton, útfélen, bizonyos munkahelyeken bizonyos népcsoportok bizony, bizony, úgy állnak a munkához, hogy MÁS is odaférjen! Nem tudom, értitek-e, mit akarok ezzel mondani?! :(((

Sajnáéom Lilla, de az én igazságérzetem ugyancsak berzenkedik ez ellen!
Szerintem az emberi társadalmak hasznos tagjai nem cipelhetik a vállukon a haszontalan, alkalmazkodni jottányit sem akaró társaikat.

Tudjátok, én még "régimódi" (mondhatjátok komenyistának is, ha úgy tetszik...) vagyok, és azt vallom:
"Aki nem dolgozik (sőt! - nem is akar!!!), ne is egyék!"

Remélem, ezzel a mi kedves Lillánk is egyetért! :)))
 

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
3 éve

Mi magyarok, mindíg csak gyűlőlködők, irigyek és kibékíthetetlenek voltunk. Akkor, mit várhatnánk el a politikusoktól? 

Hogy mit?
Kedves Plassatt!

PÉLDAMUTATÁST:

- toleranciából,
- békességre törekvésből,
- tisztakezűségből,
- és nem ragaszkodni minden áron a hatalomhoz,
- tudni lemondani róla, ha kiderül az alkalmatlanság a vezetésre, 
- és ha a köz BÁRMELY OKBÓL (!) úgy kívánja.

 

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Valahogyan, én is ezt gondolom, kedves plalyA! Hasonlókat fogalmaztam meg én is a demokrácia exportálásával kapcsolatban az arab világ szempontjából és lám, kaptam hideget-meleget itt a Fórumon! Úgy látszik, nekem nem tudták ezt elviselni a nick társaim, pedig, akár mennyit tünődöm rajta, ezt találtam a legnagyobb hibának, amit egyes országokkal kapcsolatban elkövettek nem is olyan régen! Abban az időben, mindenki oly lelkesen figyelte a TV-ben a háborús jeleneteket, az utcán, a munkahelyeken csak arról folyt a beszéd, hogy kit mikor fogtak el, kit lőttek le és így tovább. Most meg is van a szomorú eredménye mindannak az eseményeknek. Ez a következmény, nincs mit szépíteni! Gondolom, Te is valahogy így érted!

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

De mennyire igazad van. Azonban, mondjad meg nekem, mikor, a történelem folyamán, mikor voltunk mi jobbak? Mi magyarok, mindíg csak gyűlőlködők, irigyek és kibékíthetetlenek voltunk. Akkor, mit várhatnánk el a politikusoktól?  


kwepi
3 éve

Amíg a háború a legnagyobb üzlet (fegyverkereskedelem, aztán a romeltakarítás, az újjáépítés, stb) addig mindig lesznek háborúk és mindig lesznek menekültek. 

Ha meg megnézitek, hogy meiyik időszakban (csak nagyjából) éppen melyik földrészen voltak harcok, honnan és hova vándoroltak az emberek, akkor egyértelműen látni fogja mindenki, hogy csak idő kérdése, és majd ránk is újra sor kerül. 

Lesznek még a magyarok is menekültek - sajnos nem is olyan sokára, és akkor majd visszanyal a fagyi.

Csak rakja már össze valaki hogy mikor kik és hova menekültek?

Milyen kárunk származott nekünk eddig (de tényekkel alátámasztva) a baromi nagy menekült áradatból? Akár most, akár 20 vagy 30 évvel ezelőtt?

Ez megint egy gumicsont, amit lehet rágni.

és amivel lehet mesterségesen a gyűlöletet szítani, mert a magyar sokkal jobban szeret gyűlölni - mint szeretni.

És a menekülteket baromi jól lehet gyűlölni, hiszen szerencsétlenek örülnek hogy élnek. Ausztriában miért tudják kezelni a menekülteket? Németország miért tudja? Olvassatok utána, hogy ott hogyan SEGÍTENEK a menekülteknek. Na azt kellene megtanulni - de ahhoz a magyaroknak ki kéne fordulni a saját magukból. 

És hogy a Fidesz ezt meglovagolja? Igen. Ezt is, és minden emberi nyomorúságot. És ez a legnagyobb probléma, hogy a magyarok odaáig süllyedtek hogy ezt nem csak beveszik - de magukévá teszik. 

plalyA képe

plalyA
3 éve

Kedves Plessatt!

Hát van néhány ötletem.

Például mindjárt az első, hogy talán le kéne állítani a demokrácia exportját. Azt sem lehet exportálni – ugyan úgy ahogy a forradalmat sem.

Aztán  egy következő lépés az lehetne, hogy a multinacionális vállalatiknak arról is kéne gondoskodni, hogy ne csak a pénz jusson el az adott országba, de az oda is kerüljön ahová kellene hogy kerüljön. Például akkor nem fordulhatna elő az, hogy az afrikai banán szüretelő munkás havi 2 dollárt keressen miközben milliók tűnnek el a korrupt hivatalnoki réteg kezében illetve zsebében.

Az sem lenn éppen ellenemre, ha a befektetők pénzének tisztes haszna lenne és nem extraprofitja. Mondjuk első lépésként a termelési eszközök magántulajdonosa felosztaná a profitját, kapjon a melós a profitból a fizetésén felül persze (hisz a multi cégnél is a fizetésen felül kapják a profitot) mondjuk 60-40% arányba osztozhatnának (legyen a 60 a tőkésé első lépésben)

Ezzel mondjuk életszínvonal javulást lehetne elérni, azokban az országokban is ahonnan éppen menekülnek a menekültek. (már az is nagy eredmény lenne – ha nem akarnánk mindenképpen, a rosszul értelmezett nyugatos polgári demokráciánkat rájuk kényszeríteni mindenáron)

Nem kéne mindenáron asszimilálni, elég lenne integrálni az egyes kultúrákat.

 

Tudom, ez nagyon hülyén hangzik, de ezek a lépések, ha hosszabb távon is de meghoznák azt a gyümölcsöt- ami a probléma gyökerét szüntetné meg- igaz ennek azon a hosszabb távon az lenne az eredménye, hogy az a bizonyos termelési eszköz magántulajdona veszélybe kerülne- azt meg ugye a jelenlegi  tulajdonosok nem igazán szeretnék- és ugyebár ők nem „antiszemiták” egy cseppet sem- csak azok akik ellenük fellépnek.

Micsoda világ?

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Kedves plalyA!

Pedig, nagyon szívesen venném , de úgy gondolom, hogy más is, hogy azt próbáld meg kifejteni, hogy valójában, hogyan is lehetne a legkisebb veszteséggel megoldani a menekült áradatot. Természetesen, nem úgy gondolom, hogy azonnal! /Ez esetben, lilla is csak tanulhatna valamit is!/  

plalyA képe

plalyA
3 éve

Kedves Plessatt!

Mit ne mondjak, megint beletrafáltál a velejébe.

Veszélyesen beletrafáltál.

Nem is tudom, hogy honnan kezdjem. Rossz az unió alkotmánya? Hát igen, rossz – de ha ezt mondod, akkor a lilla azonnal kardot ránt és ledöf, azaz elmond mindenféle „antiszemitának”.

 Miért? Azért mert szerinte a termelési eszközök magántulajdona ellen való fellépés az „antiszemitizmus”- mert megkülönböztetés, meg kirekesztés (a termelési eszközök magántulajdona szerinte nem az, csak az ellene való fellépés az - érdekes álláspont).

 Ha annak idején, nem kizárólagosan a szocialista világrendszer, illetve az úgynevezett „harmadik utat” választó – a rabszolga sorból éppen kiszabadult, a gyarmati lét mocskából éppen csak hogy fejét kiemelő afrikai vagy óceániai országok ellen hozzák az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát (ami az Unióalkotmányának az alapja), akkor lehet, hogy nem lenne rosz az unió alkotmánya- de sajnos akkor is politikai okok játszottak közre, illetve politikai érdekek - most meg isszuk a levét.

Az Unió nem egységes és laza az ez irányú szabályozás - azt mondod.

 Most képzeld el, ha nem így lenne, mekkora lenne az ellentét. El tudod te azt képzelni, hogy mondjuk egy Torockai féle beállítódású embernek, mondjuk egy Victor Ponta féle ember mondja meg, hogy mit is kell csinálni Lakatos Boldizsár és társa  esetében. (ez csak az egyik megközelítés- és még a többiről nem is beszéltek) Maga az anakronizmus.

Talán, ha nem az égi mannát várnánk az Uniótól - hanem megpróbálnánk helyén kezelni a dolgokat (például az Unió mibenlétét) akkor jobb lenne.

De hogy erre is mondjak egy példát. Itt van a görög eset.

Mi történt? Felmosták a görögökkel a padlót- mondják nagy szájjal és még nagyobb mellénnyel – miközben valójában a  Sziriza röhög a markába, mert végül is az történt, amit ők akartak. (Financial Times gazdasági elemzése szerint nem a görögök kapituláltak, hanem az  németek és rajtuk keresztül az Unió)

De azért mindenhol és mindenki teli szájjal igyekszik szépíteni a kudarcot, ugyan is, ha beismernék, hogy vesztettek, akkor holnap Olaszoknál , holnapután meg a Spanyoloknál aztán meg a Franciáknál venné át a hatalmat egy Szirizához hasonló párt.  ( Lilla meg vakargathatná a fejét ennyi „antiszemita” kormány láttán)

Az Unió nagyon is szükséges – még akkor is, ha most éppen a negatív oldalát látjuk. ( Martin Schulz szerint egységes kormányzásra van szükség, Brüsszelből- milyen igaza van már megint- a kis „antiszemitájának” - by lilla)

Azt gondolom, hogy ez a menekült kérdés sem más, mint egy mesterségese felgerjesztett dolog. Eddig is voltak és ezután is lesznek – a kerités ellenére- menekültek. Nem kevesen, egyre többen jönnek, illetve mennek tovább.

Most a Kósa baromságaira nem is akarok kitérni- az a manusz valami elmegyógy és intézet prominens lakójának kéne, hogy legyen, ott is egy külön –e célra rendszeresített szobában, ami fény és hangszigetetl, mert olyan sötét, hogy nincs az a villanykörte ami  egy kis fényt tudna gyújtani az agyában. (szerintem a fán éppen leszállt őseink,  ha tudták volna, hogy ilyen Kósához hasonló politikusok válnak az utódaikból, azonnal visszamásznak a fára, és mint egy rossz ötletet messzire elkerülik az evoluciót – de mindegy)

Ami meg a pengéket illeti - Ősszel az iskolában úgy is beindul a vasgyűjtés - legalább lesz alapanyag – mert másra úgy sem igen jó.  

Azt gondolom, hogy ha tényleg menekültáradat lenne – nem csak vizionálná náhány agyatlan politikus, - azt sem penge, sem kerités, sem pedig másfajta „ellenszer” nem állítja meg - mint ahogy annó dacuma a Népvándorlást sem állította meg kerítés vagy fal - semmi sem.( by Római Birodalom Isz.476)

Már pedig írtam már többször- egy újabb Népvándorlásnak nézünk elébe.

Tán az okait kéne valahogy megszüntetni és nem a következményt – de ez megint olyan „antiszemitás”, hogy végig sem merem mondani.

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Nekem sem tetszik a magyar eljárás, azonban az is tény és nem csak magyarország akarata, hogy ezt a meneklt-áradatot valahogyan meg kell állítani. Az a legfőbb baj, hogy maga az Únió sem egységes, laza az ez irányú szabályozás. Miért van egyáltalán Únió, ha ilyen sorsdöntő kérdést nem tud egyöntetűen szabályozni, ráhagyja az egyes országok megitélésére. Ez a legfőbb probléma. Most látszik, hogy milyen rossz az Únió alkotmánya! Ha nam lenne a tagországok hatáskörében a vámunió, a határok örzése, a pénzügy , a külügy a honvédelmi ügy és sorolhatnám, akkor ilyesmi nem fordulhatna elő. Ez az uniós laza szövetség annyi kárt is tud okozni, mint amennyi előnye van. Egyes országok, mint mi is, csak kihasználjuk a ránk nézve kedvező lehetőségeket. Az unió meg csak tehetetlen! És ez esetben nem is csoda, ha az emberek nagy része, kezdi magáénak tenni a JOBBIK unió ellenes szlogenjeit. Tehát, még ezt a fajta ellenzéki magatartást is az Unió szervezeti felépítése gerjeszti. Van tehát min csodálkozni?

ZSADIzene képe

ZSADIzene
3 éve

Hmmmm... Pengék... Sérülések...

Már CSAK a taposó aknák hiányoznak!
Hiába, így van ez, ha kiszabadul a szellem a palackból!:(((


kwepi
3 éve

Őszintén bízom benne, hogy igen rövid idő múlva majd ugyanezt a kerítést Orbán Viktor és csapata ajtaja elé kell majd telepíteni, mint kiemelt beruházást, és a pengék majd befelé néznek, hogy ki ne tudjanak jönni még a levegőre sem.