A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Mindnyájunknak el kell menni

via Föld S. Péter írása

2014. december 30. 10:42 | 40 hozzászólás

Mindnyájunknak el kell menni január másodikán az Operaház elé. Minden magát magyarnak és demokratának valló embernek, aki azt gondolja, hogy az, ami most történik velünk, az nem Magyarország érdekeit szolgálja.

Minden magyar demokratának ott a helye az Operaháznál. Azoknak is, akik pártzászlókkal tüntetnének, és azoknak is, akik nem akarják, hogy mások, akik szintén magyarok és demokraták, pártzászlókkal tüntessenek.

Mindenkinek ott a helye, akinek elege lett abból, hogy szabadságharcnak hazudják az ámokfutást, lerombolják az önbecsülésünket, elűzik a gyerekeinket. Elhazudják a múltunkat, ellopják a jelenünket, felélik a jövőnket.

Ehhez képest részletkérdés, hogy vannak akik, pártzászlókkal tüntetnének, és vannak olyanok, akiknek ez nem tetszik.

Aki azért nem lesz ott január másodikán az Operaház előtt, mert nem szeretné, ha zászlók is lennének, vagy azért nem lesz ott, mert nem szereti, ha megmondják neki, hogy legyenek-e zászlók, vagy sem, magára vessen, amiért nem tudja majd megbocsátani magának, hogy hallgatott, amikor szólhatott volna.

Ott a helye mindenkinek, aki magyarnak és demokratának vallja magát. Zászlókkal és zászlók nélkül. Akik zászlókkal mennek, nem ellenségei azoknak, akiket zavarnak a zászlók.

Itt az idő, hogy a magyar demokraták megint sokan legyenek. Sokan, és elegen.

Mindnyájunknak el kell menni, mert mindnyájuknak el kell menni.


A blogbejegyzés eredetije: Mindnyájunknak el kell menni


Hozzászólások

plalyA képe

plalyA
4 éve

Kedves lilla!

Azt írod.” Hát az biztos, hogy nem mást, mint amit megteremteni képes magának az egyén

És még azt állítod ezek után, hogy nem vagy liberalista? Ne viccelj már- a munkás soha sem tudja megteremteni azt amire képes lenne- ugyan is ez következik a kapitaliznmusból. Talán elfelejtetted?  Akkor ide idézem neked.

„A nem-munkás mindent megtesz a munkás ellen, amit a munkás önmaga ellen tesz, de nem teszi meg önmaga ellen, amit a munkás ellen tesz. – ugye ez meg azt jelenti, hogy a nem munkás sohasem hagyja, hogy a munkás kiteljesítse mindazt, amit megtenni képes a maga érdekében, hisz egyszerűen kisajátítja a nem munkás, a munkás  tevékenységét.

Ahhoz, hogy ez az ellenmondás feloldható legyen meg kell szüntetni a nem munkást meg a munkást.

Látod kedves lilla, ilyen egyszerű a liberalizmus bukfence.

A keretekért azért lehet felelős az állam

 az államot egyetlen dolog érdekli- az hogy a hatalmon lévők érdekeit szolgálja. Ehhez vannak eszközei, amit alkalmaz. Ő nem felelős semmiért sem. Mozgástere is csak annyi amennyit a hatalmon lévők engedélyeznek neki.

„A kapitalista módi szerint jelenleg---abban szakszervezeti alkukkal---és a rászorulók segítésével.”

Kedves lilla ne galoppírozd el magad. Szerinted ki a rászoruló? Minden esetben az a rászoruló akit te annak gondolsz? Ez nagyon általános megfogalmazás Pontosíts egy kicsit mik a rászorultság ismérvei?

Mik azok a szakszervezeti alkuk? Van ma Magyarországon szakszervezet valójában?

Szerinted mik a szakszervezet feladatai?

„Hogy a szociális háló mennyire sűrű---azt pedig a gazdaság ereje dönti el--- az adózás viszont --amely annak fedezete--tán lehetne konszenzus!

Bocsi Magyarországon spárga sincs nem hogy háló- Egyébként pedig a szociális háló  milyenségét az „újraelosztható” keret dönti el ami csak áttételesen a gazdaság erősségének a mutatója - nem pedig egyenes arányban. Az adózás pedig nem az egyetlen eszköze az államnak az újraeloszthtó keret feltöltésének Elég nagy baj és felelőtlen gazdaságpolitika, ha csak az adó az egyetlen forrása az államnak az újraelosztható keret feltöltéséhez - ez nem  lehet konszenzus kérdése kedves lilla. Nem az adónak kell lenni az elsődleges forrásnak.

 

Szóval akkor mi is az a méltányos élet?

Még mindig ez a kérdésem. 

lilla- képe

lilla-
4 éve

Hát az biztos, hogy nem mást, mint amit megteremteni képes magának az egyén.

A keretekért azért lehet felelős az állam

A kapitalista módi szerint jelenleg---abban szakszervezeti alkukkal---és a rászorulók segítésével.

Hogy a szociális háló mennyire sűrű---azt pedig a gazdaság ereje dönti el--- az adózás viszont --amely annak fedezete--tán lehetne konszenzus!

plalyA képe

plalyA
4 éve

Kedves Lilla!

Azt írod:” "amennyit a szív felfoghat magába - sajátunknak csak annyit mondhatunk!"

Tudod ez a szellemi javaknál valóságos lehet, de az anyagi javaknál nem. ( Bár a szellemi javaknál is csak részlegesen igaz-mi van akkor ha a delikvens gyenge elméjü - akkor a „szív felfogása” bizony kevés az életbemaradáshoz)

Azt írod : „Ezt viszont meg kéne érteni--elfogadni--és megszervezni , hogy mindenki elérhesse szíve vágyát! Élete lehetőségeinek kiteljesítését.”

Tudod, ez nem megy. Neme az a szívem vágya hogy utazásokat tehessek a világúrben de jelenleg az emberiség összes tudása is kevés ehhez. Tehát nem tud a „szívem vágya” kiteljesedni. Akár hogyan szervezed.

Más dolog a lehetőségek kiteljesítése – ahhoz pedig az készségeim, káépességeim lehetőségeinek esélyegyenlőségére van szükség és nem sima esélyegyenlőségre mert az kevés. Tehát amit te leírsz az egyenlőre fizikai képtelenség. Arra meg vágyakozni felesleges. Ennél sokkal reálisabb célokat kéne kitűzni- a méltányos élet cím alatt.

Azt írod: ((Mert ugye már egyszer megvitattuk, hogy az EMBER rendelkezik a hinterland adta lehetőségeivel Meg a természettől kapott lehetőségeivel--- és azok összhangja adja a felnőttkori "szívparancsokat" )

 

A  hátországa az embernek nem ad lehetőpségeket azt a társadalom adja, a hátország csak a feltételeket biztosítja ahhoz hogy a társadalmi lehetőségeket minél jobban ki tudd használni – ezt annak idején tisztáztuk nem értem miért kell ezzel megint foglalkozni.

A természettől pedig képességeket kap az ember öröklés utján. Ezt lehet fejleszteni é akár készséggé tenni ( például a szorzótábla ismerete egy ilyen készség) Ezek nem lehetőségek kedves lilla. Akkor mi az ami meghatározza azt a „szív parancsokat” mert ezek nem.

Ne kerülgesd a forró kását, mint a macska- hanem írd meg hogy te mit tartasz  úgymond „méltányos életnek” Ugyan is azt gondolom, hogy az amit te méltányos életnek gondolsz  az nem egyezik meg azzal, amit én méltányos életnek tartok.

Azért kéne tisztázni, hogy mit is tartasz méltányos életnek. És nem mellé beszélni.

lilla- képe

lilla-
4 éve

pont annyit mindenkinek!

"amennyit a szív felfoghat magába

sajátunknak csak annyit mondhatunk!"

 

Jelenleg ez a helyzet--és gyanítom a mi életünk folyamán így is marad!

Ezt viszont meg kéne érteni--elfogadni--és megszervezni , hogy mindenki elérhesse szíve vágyát! Élete lehetőségeinek kiteljesítését.

((Mert ugye már egyszer megvitattuk, hogy az EMBER rendelkezik a hinterland adta lehetőségeivel

meg

a természettől kapott lehetőségeivel--- és azok összhangja adja a felnőttkori "szívparancsokat" )

potyka képe

potyka
4 éve

elnézést egy kicsit vaskalapos vagyok és földhözragadt (jobbára semmit sem látok ami az érdeklődési körömön kívül esik)...

ki az a juli?


titogart
4 éve

Julit hétfőn kiengedik, letelt a180 nap...

plalyA képe

plalyA
4 éve

Kedves Lilla!

Nem is tudom hol kezdjem. Azt írod.

A lákásunkat 30 éves kölcsönre kaptuk anno 360 000Ft végösszeggel-Nem  volt zavaró--- mert mindenki azonos életet élt nagyjából.”

Tudod, én hivatásos katona voltam. Így bármerre mendtem az országban a legtöbb helyen lakás várt. Sokszor 20-30 éves lakás, de lakás volt. Engem mégis zavart. ( most az átkosról beszélek. Nem a mai helyzetről.) nem volt azonos az életem a „mindenkivel” Addig amíg a többiek lakást építettek letelepedtek én vándoroltam ide oda és sokszor olyan lakásban laktam, amibe a mindenki nem is igen gondolt, hogy még léteznek. ( (0-as évek elején-közepén a fürdőszobába vegyes tüzelésü bojler volt- talán emlékszel hogy az milyen.)

Tudod, a SZU-ban egy hivatásos katona, ha Vlagyivosztokba került mondjuk Sármellékről, akkor legfeljebb a személyes holmijával költözött( Bőröndjeivel) mert mindent ott talált ahol az előző helyen, az előző lakásában volt. Ugyan ezt tapasztaltam a 90-es évek elején a Bundeswernél is. Még sem ugyan az a helyzet. A kettő között ég és föld volt a különbség. ( Én meg a harmadik véglet)

Közel sem volt mindenki azonos életnívón.

 

Azt írod: „Amerikából hazalátogató rokonom szerint baromi jól, mert nem kellett semmiért fizetni(oktatás egészségügy) , de haza azért nem jött volna! :)”

Látod ez nagy butaság,  igen keményen fizettünk, azért amit a hazalátogató rokonaid úgymond ingyenesnek gondoltak. Meg te is. Ezért érhetett meglepetésként 2006-ban, amikor közölték veled hogy nincs ingyen leves.

 

Azt írod.„vegetálásnál több--- az étel bősége/ megléte, még nem élet.” – Ez bizony igaz, de az élelem hiánya az élet hiányát is jelenti egyben. Tehát csak félig igaz a megállapításod. Úgy igaz, hogy az élelem bősége az élet egyik alapja- de nem maga az élet.

 

Azt írod. „egy út, amelyet ismerünk--alanyi jogon jár—„

Nos, itt a második óriási tévedésed( nem csak neked) Az hogy valami alanyi jogon jár az nem jelenti azt hogy ingyenes is volna.- Ez még akkor is így van ha te ( és mások szintétn) úgy is értelmezitek. Alanyi jogon jár a nyugdíj de az nem ingyenes mert bőségesen megfizeted az árát. Alanyi jogon jár pl. a családi pótlék de bőségesen megfizeted az árát.

Az alanyi jogon való járás  pusztán azt jelenti, hogy valamire jogosultságot szereztél, , tágabb értelemben a jogszabályok (a tárgyi jog) által védelemben részesített minden cselekvési lehetőség.Szűkebb értelembe alanyi jogról akkor beszélünk, ha valakinek érdeke, hogy vele szemben valaki bizonyos magatartást tanúsítson és ezt az érdekét jogszabály oltalmazza, úgyhogy ő a jogszabály erejénél fogva a másik féltől az érdekének megfelelő magatartást követelheti. A. pl. a tulajdonjog, a követelés, a szerzői jog.

Nem tudom hogy ebbe hol van az megfogalmazva hogy az alanyi jogon járó valami az ingyenes lenne, vagy nem kerülne pénzbe.

Helyesebb, ha azt mondod, hogy egyikút a tévedések következtében a sült galambra várás, a tanult gyámoltalanság, a másik út meg az öngondoskodás

Abban a „mocsok elnyomó fújabelétontomki” pártállam idején is az öngondoskodás volt amit előnybe részesítettek, csak te elvártad hogy az „élősködésedet” finanszírozzák mert azt mondtad hogy te vagy hatalmon és akkor tessék gondoskodni rólad. Ha már hatalmon vagy. Most is ezt szeretnéd, csak hogy most még azt sem mondhatod, hogy te vagy hatalmon.

( Tudtommal még az M-L sem mondott olyasmit, hogy a szükségletek szerinti elosztás az ingyenes lenne. A Marxizmus meg főleg nem mondott ilyet.)

 

Azt írod:” Lehet átmeneteket alkotni!”

Mi között lehet átmenet. Ahhoz hogy átmenet legyen legalább kettő dolog kell. Az egyik az öngondoskodás és mi a másik?

Mert ugyebár ha valami nem ingyenes, hanem nekem kell megfizetnem az árát- az ugyebár az öngondoskodás egy fajtája. Akkor most mi is légyen a másik ami az öngondoskodással szemben áll.( Az állam nem gondoskodik semmiről sem ő csak az elosztásban érdekelt. Ezt meg a tárgyi jogszabályok határozzák meg a számára tehát az állami gondoskodás az nem valós gondoskodás azkényszer, amit az állam szeretne lerázni.( szociálpolitikának becézik ezt a kényszert) Nem véletlen hogy a hatalom ezt nyirbálja meg előszeretettel legelőször)

 

Ilyenformán kedves Lilla jogos ám a potyka kérdése, még mindig

„Tényleg lilla, te mit találsz "méltányos életnek"?


titogart
4 éve

Na végre valaki kimondta a frankót!
SAJNOS SZÓ SZERINT ÍGY IGAZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

potyka képe

potyka
4 éve

Irod:

Most óriási az ollo, amivel a társadalom 27%-a---- aki szavazni is hajlandó azok közül ---elégedett.

Ha megnézed a hangulatfelméréseket, a magyarok egyáltalán nem "elégedettek".

Nem, nem elégedett. Hanem nem annyira elégedetlen, hogy változtasson választásán. Óriási különbség.

Irod:

egy út, amelyet ismerünk--alanyi jogon jár---

más út : a feltétel biztosított, hogy biztosítsd magadnak--amifélét szeretnél

Ha nem tévedek itt a fiskális szempontot hangsúlyoztad ki.

Az pedig, hogy "biztosítsd magadnak", engedd meg, hogy nevessek. A "biztositsd magadnak" sokszoros tapasztalat alapján mindíg annak a fedőneve, hogy "mert minket azután az sem érdekel, ha feldobod a talpad, ha nem tudsz fizetni".

Ezt vesd össze azzal, amit előtte írtál "a vegetálásnál több--- az étel bősége/ megléte, még nem élet."

Mond hogyan sikerült egyetlen hiszárvágással átváltanod a mibnőségi idealizmusról a fiskális szemléletre?

Ez olyan könnyen megy a liberálisoknak.

Nem lehetséges, hogy az összekötő kapocs: "mert nekünk van elég pénzünk, úgyhogy kit érdekel az egész"?

lilla- képe

lilla-
4 éve

"Az önmagába a tüntetés kedvéért tüntetni teljesen felesleges. Azért tüntetni, „hogy nekem ez nem jó  - más kell, de nem tudom, hogy mi kell” - ilyen tüntetés  azt hiszem inkább csak árt de használni biztosan nem használ semmit"

 

"„Sőt azt is, hogy miféle termelési mód szabályai szerint legyen az!”

Na, azt meg nem kell találgatni - főleg azt nem. Érteni kéne, meg tudni, hogy mikor miről is van szó. És nem találgatni."

Jelenleg éppen ebben nem értenek egyet a tüntetni szándékozók! Bár lehet, hogy fogalmuk sincs a választékról! :)

 

Neked is BUÉK!


titogart
4 éve

187 millióan leszün!!!
felszabadíccsuk kambodzsát!!!

plalyA képe

plalyA
4 éve

Kedves LILLA!

Ki merészelte ezt tenni? ( mármint azt, hogy a tudomásodra hozta- durván, hogy nincsen ingyen ebéd- mindenért fizet valaki) Ki volt az a bősz merész tengerész aki ezt merte tenni?
És miért pont 2006-ban tette ezt veled?
Ki kell az ilyet rúgni nem? Ilyen égbekiáltó dolgokat állítani? Így becsapni szegény szerencsétlen szocializmusban eltompult magáról gondoskodni nem tudó, munkanélküli dolgozó munkástömegeket.

Ez rosszabb, mint a „komenisták”. Az ilyet azonnal le kell lőni.

Még hogy mindenért fizetni kell? Na és a sült galamb – az hol marad?

Azt is elvenné valaki, így januári fogadalmak idején? Na, ne.

„. Itt nem is kormányváltás kell csak, hanem rendszerváltás”

Tudod nekem jó a régi is. Már volt egy rendszerváltás 90-ben. Aztán volt egy Jólléti rendszerváltás 2002-ben. Mennyi rendszerváltást akarsz még?

Ahány rendszerváltás volt eddig - nekem mindig csak rosszabb lett.

„Csak találjuk ki miféle!”

Inkább ne telálgassunk. Csináljuk a dolgunkat és ne találgatódzunk, mert abból tényleg „ordiba” lesz csak.

 „Sőt azt is, hogy miféle termelési mód szabályai szerint legyen az!”

Na, azt meg nem kell találgatni - főleg azt nem. Érteni kéne, meg tudni, hogy mikor miről is van szó. És nem találgatni.

Az" élhető élet "--megfogalmazás nem fedi a kérdést! másként kell építkezni/törvénykezni ha így --ha úgy!”

Na meg a fenntartható fejlődés sem fedi a kérdést, meg a Jólléti álam sem fedi a kérdést, meg még egy nagycsomó kitalált és a fő kérdést kerülgető szlogen sem fedi a kérdést.

Talán először a kérdést kéne megfogalmazni – már, amit az élhető élet nem fed.

Az jobb kiindulás lenne mint a találgatódzás – nem gondolod?

Csak azért mert az eddigi találgatódzás mind zsákutcát hozott, mivel nagyívben elkerülte a főkérdést. Azt kéne valahogy megfogni, a többi aztán jön ám magától.

Tüntetni szabad – sőt az ellenvéleményt ki kell fejezni – ebben nincs hiba. Csak az nem mindegy hogy hol, mikor és milyen célokért tüntetetk.

Az önmagába a tüntetés kedvéért tüntetni teljesen felesleges. Azért tüntetni, „hogy nekem ez nem jó  - más kell, de nem tudom, hogy mi kell” - ilyen tüntetés  azt hiszem inkább csak árt de használni biztosan nem használ semmit.

Azt gondolom, hogy szép dolog a civil összefogás, nagyon szép és nagyon szükséges is – csak az nem szükséges hogy a civil összefogás hasonlítson egy olyan csordára ahol a Vezérbika nyakából kiakasztották a kolompot.

(ebben az esetben a „kolomp” a baloldali pártok lennének, vagy legalább is egy baloldali párt – csak az a gond, hogy nincs baloldali, de liberális párt se, aki felvállalhatná „kolomp” szerepét.

Mint mondtam nincs jövőkép, nincs sem missió, sem visió, és célok sincsenek - tehát út sincs amin lehetne menni - hogy lenne akkor „kolomp”)

„Máskülönben ordiba lesz ez a tüntetés is csupán”

Aha,  - nem lehetne megkeresni találgatás helyett, inkább a „kolompot”?

Ja és mindenki Boldoguljon úgy ahogy tud, az új évben is- azt hiszem így helyes a mostani helyzetben a kívánság.

lilla- képe

lilla-
4 éve

Hát ez a legnagyobb kérdés!

A lákásunkat 30 éves kölcsönre kaptuk anno 360 000Ft végösszeggel-Nem  volt zavaró--- mert mindenki azonos életet élt nagyjából.

Az első Trabantunk 24 éves volt--ment.

Nem különböztünk a társainktól--Hasonló koruak hasonlóan éltek. Hogy jól-e?

Amerikából hazalátogató rokonom szerint baromi jól, mert nem kellett semmiért fizetni(oktatás egészségügy) , de haza azért nem jött volna! :)

Most óriási az ollo, amivel a társadalom 27%-a---- aki szavazni is hajlandó azok közül ---elégedett.

(hogy ez a parlamenti matematika szerint 2/3?? az több, mint malőr)

Hogy mi a "méltányos élet"? Közhelyesen:

"Amennyit a szív felfoghat magába

sajátunknak csak annyit mondhatunk!"

Komolyan ?! a vegetálásnál több--- az étel bősége/ megléte, még nem élet.

Hogy hogyan lesz biztosítva?

egy út, amelyet ismerünk--alanyi jogon jár---

más út : a feltétel biztosított, hogy biztosítsd magadnak--amifélét szeretnél

ez nehéz, de azt mondják ez az emberi---

Mert az " élet a küzdelem maga"

Lehet átmeneteket alkotni!

 

potyka képe

potyka
4 éve

Tényleg lilla, te mit találsz "méltányos életnek"?

Plessatt képe

Plessatt
4 éve

Azért ekkora butaságot ne mondjál, hiszen Magyarország felnőtt lakóssága nin ennyi fő! Ha 50 ezren lesznek, akkor az egy nagyon nagy szám. Kérlek , ne ábrándozz, majd ápr. 1-én!

lilla- képe

lilla-
4 éve

2006-ban a tudomásunkra hozták durván --hogy nincs ingyen ebéd! mindenért fizet valaki! Nem vettük tudomásul. Nem kötöttünk okos kompromisszumokat --nem tettünk semmit a méltányos életért, pedig akkor ott volt arra a törvényalkotási hajlandóság ÉS AKKOR MÉG A LEHETŐSÉG IS .Orbán mindent negált. Az írástudók pedig nem láttak a napi heherén túl. Most itt vagyunk legatyásodva és mégsem jobb helyzetben , mint 2006-ban voltunkű

. Itt nem is kormányváltás kell csak, hanem rendszerváltás.

Csak találjuk ki miféle!

Sőt azt is, hogy miféle termelési mód szabályai szerint legyen az! Az" élhető élet "--megfogalmazás nem fedi a kérdést! másként kell építkezni/törvénykezni ha így --ha úgy! Még a liberális demokrácia sem tűr el kétfélét!

Máskülönben ordiba lesz ez a tüntetés is csupán

!

Eredményes , sikeres új esztendőt kívánok minden kedves fórumtársamnak!


titogart
4 éve

Előzetes becslések szerint 8.349.541 "civil" vesz részt a tüntikém

Plessatt képe

Plessatt
4 éve

Azért ne éld bele magad! 3 millióan sem leszünk, és a FIDESZ önként soha nem mond le a hatalomról. Ahhoz, hogy valakik ezt kikényszerítsék, az nem mostanában lesz, hiszen a jelek is azt mutatják, hogy a "lovak" a szekeret más-más irányba húznák és ez így is fog soká maradni. Leváltani, csak egy következő választáson lehetne, persze akkor, ha a nagy tömeg látna egy valós alternatívát, amiit nem valószínű, hogy látni is fog. tehát ennyi a kérdésedhez!


titogart
4 éve

Amennyiben leszünk 3 millióan, akkor lemond a kormány?

potyka képe

potyka
4 éve

???? úgy üres, ahogy van.

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

Nem is bántottál. Csupán csak azt akartam a tudomásotokra hozni, hogy Juhász ügyben tájékozatlan vagyok :) Eszembe sem jutott, hogy kioktatásnak vegyem :)

Én is kívánok boldog Új Évet a "kapcsolatlakóknak" :)

NewTiborc képe

NewTiborc
4 éve

Hát csak azért, mert Ő kezdte ezt az egész hülyeséget az első Millás felhíváskor. Sajnálom, hogy nem emlékezel rá. Ilyen ürge-bürgéket meg szoktam jegyezni örökre. Meg is érteném, hogy ilyen finnyás ha Ő maga hibátlan lenne, de hát azok a "rossz nyelvek" már találnak nála is ezt, azt. Persze tudom, tudom,mint a vadgalamb, Ő a hibátlan politikusok közé fog tartozni. Várjunk azért egy-két évet és mindenre fény fog derülni. Én örülnék a legjoban ha Ő lenne a következő a hazát fényre derítő hibátlan miniszterelnök. Azt hiszem ez több okból is hiu ábránd.

Végül Eredményekben Gazdag, Boldogabb Új Esztendőt Kíánok Neked és családodnak, illetve minden fórum társunknak.

potyka képe

potyka
4 éve

BÚÉK MINDENKINEK :o)

Plessatt képe

Plessatt
4 éve

Jaj, dehogy is akarlak bántani! Még csak, nem is kioktató szándékkal írtam, amit egyáltalán írtam, csupán ez a fickó, a nem túl egyenességével, belopta magát a szívembe, persze negatív értalembe! 

Egyébként Boldog Új Évet kívánok Neked, valamint minden kedves csevegő társamnak! A család mellett, legalább mi is örüljünk egymásnak!

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

Nem azért mondtam Attila, hogy vitatkozzak - csak nem emlékszem rá.

Plessatt képe

Plessatt
4 éve

Valami igaza azért van NewTiborcnak! Ugyanis, mint Millás korában, amikor csatlakozott Bajnaiékhoz, tücsköt-bogarat kiabált a baloldalra, főleg a szocikra. Többet acsarkodott rájuk, mint a FIDESZ-re. Sőt, amikor végleg kivállt a Millából, akkor is a legnagyobb ellenség hangján bezsélt a szocikról és többször kijelentette, hogy velük soha többé nem lehet közös platformot létrahozni és így tovább...

Azóta nagy pálfordulatot vett, ez a gerinces emberke!

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

Nemigazán kedvelem, sőt!! Juhász Pétert - de miért mondod, hogy ő kezdte a pártutálatot?

NewTiborc képe

NewTiborc
4 éve

Nos, Kedveseim, mielőtt itt egymásba gabalyodtok az ügyben én azért nagyon csendben megkérdezném a pártutálat szülőatyját, a Juhász Petikét: Ő most véletlenül nem politikus? És ez így rendjén van? Szerintem az elutasítás most már Őrá is vonatkozik.  Meg azt is illene észre venni, hogy ha a fidesz nem csinálta volna a hülyeségeket, kiváncsi lennék kit tudtak volna kivinni az utcára a civilek? A kosárban ez is benne van.

potyka képe

potyka
4 éve

ha gond van a baloldal imázsával, azt nyilván ellenkező irányú munkával lehet helyreütni. ebben úgy senkinek sincs vitája, hanem az eszközökben

ami GyF-et illeti nem abban az értelemben a "jövő embere", hogy ő az, aki bármire is megoldást hozhat, hanem abban az értelemben, hogy lehet, hogy erre a feladatra kiválasztották. így értettem,

az, hogy te meg én, a társadalom és a közvéleménykutatók ezt így látják, még nem jelenti azt, hogy ez szempont mindenki számára. Bajnai Gordon sem volt kitörően népszerű (azóta sem vált azzá), sőt, meg sem választották, mégis miniszterelnök lett.

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

GyF nem a jövő embere. Ő már leszerepelt. Vannak a rajongói, vagy imádói - van pár normális követője - de a társadalmi elutasítottsága óriási. És ezen még a DJ szereplése sem változtat.

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

Nézd lehet, hogy naív vagyok - de az lenne az ideális, ha a pártok és a civilek együtt demonstrálnának - egymást kiegészítve. Pillanatnyilag a civilek tudnak megmozdítani több embert - a pártok pedig meg tudják fogalmazni, hogy egyáltalán mit akarnak (mert a civil tüntetésen az internetadó nem bevezetése (hú de magyar) - és a menjenek a [email protected]ába kívül sok minden nem hangzott el)

Nem a pártok nem aktivak - nem ezzel van a baj - azzal van baj, hogy a baloldal általában nem aktív. Nehezen mozdulnak. A civileknek most egy kicsit sikerült megmozdítani őket - de ha elszerencsétlenkedik, akkor újra jön a passzivítás és az otthon maradás :(

Mindenesetre a Fidesz és a Jobbik szuper munkát végzett abban, hogy a baloldalt megutáltassák a közvéleménnyel. Nem mondom, hogy nem vagyunk (szocik) ebben hibásak - dehogyisnem - de nem annyira, hogy mindenki a szocikat üsse. Szerintem ez vág vissza abban is, hogy nem akarják a pártokat látni a civilek. Csak, hogy azt is be kellene nekik látniuk, hogy pártok, politikusok nélkül semmire sem mennek.

potyka képe

potyka
4 éve

Másrészt lehet, hogy nem olvastad, amit írtam a jelenlegi helyzetről. Mit tegyünk, valamiért nem került ki a Kapcsolat főoldalára :o)

Ebben kifejtem, hogy GyF a jövő embere lehet. Ha így van, az bőségesen megmagyarázza, miért nem kértek eddig a civilek az MSZP jelenlétéből, amennyiben a civilek szervezői mégsem teljesen civilek, ahogy azt  a Fidesz gondolja.

Azt is megmagyarázza miért gondolta azt a DK, hogy itt az alkalom, hogy ők viszont megjelenjenek.

És azt is miért fenyegette meg őket "valaki", ha így tesznek.

 

potyka képe

potyka
4 éve

A DK csatlakozott volna a civilekhez. Ez nagyon összecseng azzal, amit arról írtam, hogy GyF a jövő embere és nem minden tüntetés annyira spontán, mint amennyire annak látszik.

De úgy látszik valaki más is készült ellenlépéssel.

Kínos. De mégsem lehet egy tüntetésen belépőjegyet kérni...

potyka képe

potyka
4 éve

 

Irod: Szerinted a szavazáson pártokra szavazók nagy része nem támogatja továbbra is a pártokat, amire szavaztak?

Nem tudom. Sok embert ismerek, aki a legkisebb rossz elve alapján választ, és azért megy el szavazni, mert az úgy szokás.

Irod: Ezért fognak befulladni a civil megmozdulások, mert kirekesztőek és elutasítóak.

Szerintem azért fulladnak majd be, amit eggyel korábban írtál, hogy se nem koherens, se nem előremutató, amit képviselnek. Persze ettől függetlenül lehet, hogy kialakulnak más módon motivált kemény magok.

Irod: Az én véleményem az, hogy most mindenkire szükség lenne, hogy fellépjenek a jelenlegi rendszer ellen. (szélsőjobbot nem sorolom ide)

Tudom, hogy így gondolod. De azt is írtad, hogy nem koherensek. A pártok meg nem aktívak.

Értem, hogy mindenkire szükség lenne, de elég lesz ez így?

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

"Viszont nem tudom szerinted nem a pártok feladata-e a két utóbbi tétel?

Miért várják el a pártok civilektől, hogy pártokként viselkedjenek?"

De. Viszont nem a pártok utasítják el a civileket, hanem fordítva.

"Ha civil lennék, én sem akarnám, hogy a nevemhez bigyesszék az említett politikusokat."

Említettél 1-2 politikust (nem mindenben értek egyet, de ez most indifferens) - csakhogy a civilek nem 1-2 politikust utasítanak el, hanem a pártokat. Szerinted a szavazáson pártokra szavazók nagy része nem támogatja továbbra is a pártokat, amire szavaztak? Dehogynem. Ezért fognak befulladni a civil megmozdulások, mert kirekesztőek és elutasítóak. A Facebookon már lassan novelláskötetet lehetne kiadni azokból a szövegekből, amit méltatlankodva írnak, hogy most nem vesznek részt a tüntetésben, mert őket ne szabályozzák, hogy mit és kit vihetnek magukkal, és mit nem.

Az én véleményem az, hogy most mindenkire szükség lenne, hogy fellépjenek a jelenlegi rendszer ellen. (szélsőjobbot nem sorolom ide)

 

potyka képe

potyka
4 éve

Irod: A gond az, hogy a civilek elutasítják a pártokat, politikusokat

ez így van

 viszont a tüntetéseken még egy normális beszédet sem lehetett hallani

ez is igy van

- nem lehetett jól megfogalmazott célokat, törekvéseket hallani.

és ez is így van.

Viszont nem tudom szerinted nem a pártok feladata-e a két utóbbi tétel?

Miért várják el a pártok civilektől, hogy pártokként viselkedjenek?

Vajon a civilek visszautasítanák a megújult és felelős alapon politizáló pártokat is?

Miért ne utasítson vissza bármely civil olyan párt részvételét, amely  a Gyurcsány Ferencéhez hasonló gazdasági liberalizmust hirdeti, vagy amely a Deák Köréhez hasonló demagóg, öncélú ámokfutást, esetleg a Szanyi Tibor-féle államérdekre rárontást megtűri (merthogy Szanyi legutóbbi adóuniós húzása kimeríti ezt a tételt) soraiban.

Ha civil lennék, én sem akarnám, hogy a nevemhez bigyesszék az említett politikusokat.

 

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

A gond az, hogy a civilek elutasítják a pártokat, politikusokat - viszont a tüntetéseken még egy normális beszédet sem lehetett hallani - nem lehetett jól megfogalmazott célokat, törekvéseket hallani. Nálam az is kiverte a biztosítékot, hogy a legutolsó nagyobb civil tüntetésen úgy lett vége, hogy a szónok azt mondta, hogy a tüntetésnek vége, menjetek a [email protected]ába. Szerintem ilyen helyen a trágárság nem megengedett - még akkor sem, ha közben nevet, hogy mutassa - hülyéskedett.

Aztán szerintem a párttalanság és politikustalanság a parlamenti demokrácia kérdését is felveti....

potyka képe

potyka
4 éve

és mi alapján fog a lakosság szavazni? mire fog szavazni?

itt van az eb elhantolva: a tüntetés csak az elégedetlenséget növeli.

adunk az emútnyócévhez mégnyócat.

jelen pillanatban a demokráciát mint intézményrendszert tiporja a sárba a nagy fidesz-ellenes akarás.

adamik_ képe

adamik_
4 éve

Nem hiszek a tüntetésekben. Nem tüntetni kell , hanem szavazni.

menyuska képe

menyuska
4 éve

"Ott a helye mindenkinek, aki magyarnak és demokratának vallja magát. Zászlókkal és zászlók nélkül. Akik zászlókkal mennek, nem ellenségei azoknak, akiket zavarnak a zászlók."
Ez a lényeg, nem szabad engedni, hogy ilyen viták, keserűséget hozzanak és elriasszank embereket, hogy ki merjenek állni, az Alkotmányos Demokrácia mellett!