A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Nagy a csönd Vida Ildikó körül

via Origo

2014. december 11. 09:39 | 8 hozzászólás

Sem perről sem leváltásról nem tudni Vida Ildikó NAV-elnök ügyében. Pedig már három napja, hogy Orbán Viktor azzal fenyegette meg, hogy hogy leváltja, nem indít pert André Goodfriend amerikai ügyvivővel szemben. A NAV csütörtökre választ ígért az ügyben.

Feltehetően lejárt az Orbán Viktor miniszterelnök által adott határideje annak, hogy pert indítson Vida Ildikó NAV-elnök André Goodfriend, az USA nagykövetségének ügyvivőjével szemben. Egyelőre azonban semmi hír arról, hogy bármilyen jogi lépést tett volna Vida Ildikó. Orbán Viktor hétfőn azzal fenyegette meg a NAV-elnököt, hogy ha nem perel, leváltja. Egyes sajtóinfomrációk szerint kedd éjfélig adott határidőt neki. Egyelőre azonban nincs információ sem perről sem a leváltásáról. Az Origo megkereste csütörtök reggel a NAV-ot, amelynek szóvivője telefonon azt mondta a nap folyamán választ kapunk kérdéseinkre.

Selyemzsinór

A selyemzsinórt a miniszterelnök december 8-án küldte el a NAV elnökének, amikor a következőket mondta a Parlamentben: "Ha nem indít haladéktalanul pert az amerikai ügyvivővel szemben, le fogom váltani." Vida Ildikó azóta sem indított pert, bár kilátásba helyezte, hogy "megteszi a szükséges intézkedéseket". Orbán Viktorról sem rudni egyelőre, hogy beváltotta-e a fenyegetését. Az ebből a szempontból mellékes, hogy Vida Ildikó hiába perelné be André Goodfriendet, az ügyvivő egyrészt diplomáciai mentességet élvez, másrészt a miniszterelnök állításával ellentétben soha nem rágalmazta Vida Ildikót. Sőt, az egész ügy során egyszer sem nevezte meg, és egyszer sem utalt rá egyértelműen.

Tovább...


A cikk eredetije: Nagy a csönd Vida Ildikó körül


Hozzászólások

dmolnar képe

dmolnar
3 éve

Éppen itt van az újabb baklövés, az útdíj... Eráőst veri ki a biztit mindenhol.. Meg van tetézve egykicsit Vidával, karórával, gyerek házával... 

Más kérdés, hogy a baloldal ebben a helyzetben elég szépen csendben van...

plalyA képe

plalyA
3 éve

Kedves dmolnár!
Én szkeptikus vagyok ebben az ügyben is.

S hogy nem felejtődik el? Á dehogy nem. Talán emlékszik valaki a Bankadó komédiára a híveken kívül akik azt skandálják hogy milyen jól megadtuk a szemét bankoknak - miközben mindent mi fizettünk és fizetünk meg. Vagy hol van már a MOL Igazgatójának a pere? 

Mi lett belőle? Agyon hallgatták és lett valami baja tán?( Pedig az is mekkora "port vert fel"

Eredmény? A hivek megnyugodtak, hogy megint jól megadtuk a gaz multiknak és nem tudtak mit kezdeni a "becsületes" magyar vállalkozóval.

Kaja Ibrahim és Joszip Toth is vigan éli kis világát, és Simicskának sem lett semmi baja a "Hosszú bájtok éjszakája" után - Ugyan már ebből sem lesz semmi, eget rengető.

Ha nem teszünk ellene semmit akkor ez is elsikkad egy lesz a sorban. 

Vajon mikor fog a baloldalon olyan helyzet lenni, hogy a balodali politikusokat ne lehessen korrumpálni és ilyen esetben máris ott nyüzsögjenek a OGY-ben hogy eredményt akarnak - de most.....? Hát nem igazán látom az a "Robeszpierre" balodali politikust aki az élére állhatna egy olyan kampánynak, amely ez elmozdításhoz vezethetne.

A civil mozgalom, meg kifulladt és egymással marakodik azon hogy kellenek vagy nem kellenek a pártok - éppen ezért ők sem jelentenek semmit.

Ettől jóval nagyobb Kataklizma kell hogy végre megmozdulhasson valami. 

dmolnar képe

dmolnar
3 éve

Pontosan... Csakhogy szerintem nem fog menni. Vida ügye ugyan állandó probléma, de ezzel a feljelentősdivel annyit érnek csak el, hogy a híveknek nyugodtan mondhatják, ők megtettek mindent (dehogy tettek). Azt remélik íly módon az ügy elelszik, elfelejtődik. Csak ugye, ez látható, a dolog nem így működik.  Bukta ez mindenképpen

plalyA képe

plalyA
3 éve

Kérdésem: Hol jelentette fel? Melyik bíróságnál, vagy ügyészségnél? Mert ugye egy USA diplomatát a magyar Bíróságok nem igazán vonhatnak felelősségre, csak akkor ha az USA hozzájárul a diplomáciai mentességhez való lemondáshoz- addig meg kit és ki jelentett fel?

Másrészről, miért Goodfriendet jelentette fel? Ő aztán nem hozta nyilvánosságra, hogy a Vida ki lenne tiltva az USA-ból és azt sem hogy ha ki is van tiltva akkor miért?

Tehát ez egy hamvába hót valami. Csak azért hogy a FIDESZ hívőknek megnyugidjon a "háborgó lelkületük"

Majd Karácsonykor a megbocsátás jegyében Vida mákos kaláccsal fog kedveskedni Goodfriendnek.

Már előre kacagok oly annyira - amikor bejelneti hogy sk. sütötte a Nagymamája titkos receptje alapján.

Citoyen képe

Citoyen
3 éve

Azt hiszik, hogy még mindig elég, ha nem beszélnek róla.... Sok mindent a szőnyeg alá engedtünk söpörni ezzel....

NewTiborc képe

NewTiborc
3 éve

Na ne!! Mikor és hol? Melyik ajtón ment be?

katiicabogar képe

katiicabogar
3 éve

Ami gyakorlatilag nem jelent semmit. Csak azoknak szól, akik még mindig beveszik Orbán mesterkedéseit. Sajnos még mindig sokan vannak ilyenek...


titogart
3 éve

Vida ma délelőtt feljelentette Goodfriendet