A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Úgy megzuhant a Fidesz, amilyet még nem láttunk

via 168 Óra Online

2014. november 28. 10:06 | 1 hozzászólás

Jelentősen, 12 százalékponttal csökkent a Fidesz népszerűsége egy hónap alatt a Tárki felmérése szerint. Az adatok azt jelentik, hogy a szavazóik harmadát elveszítették, ilyen népszerűség veszítésre ilyen rövid idő alatt még nem volt példa a rendszerváltás óta egyetlen párt esetében sem.

A folyamat a kormánypárt számára vélhetően az internetadó elleni tüntetéssel kezdődött. A tízezres demonstráció óta egymást érik a kormányellenes tüntetések.

Az emberek sokkal jobb teljesítményt vártak a második ciklus elején a kormánytól, mint amit nyújtani tudott. Egymást érik a botrányok, és a kormánypárt – nem csak kommunikációs szinten –ott.

Sik Endre, a Tárki munkatársa az RTL Klubnak úgy nyilatkozott, hogy a rendszerváltás óta egyetlen párt sem veszített még ilyen mértékben a támogatottságából. Szerinte az sem meglepő, hogy ezzel párhuzamosan a bizonytalanok és a választásukat eltitkolók száma nő. „4-7 százalékos csökkenések voltak, de akkor sem a másik párt növekedése követte ezt, hiszen nem az egyik párttól mennek el a szavazók a másik párthoz, hanem csalódnak a pártjukban és nem tudnak másra szavazni” – mondta Sik Endre.

A Tárki legközelebb januárban tesz közzé friss adatokat, akkor derülhet ki, hogy mennyire tartós a kormány népszerűségvesztése.

Az RTL Klub témával kapcsolatos kérdéseire a Fidesz egyelőre nem reagált.
 


A cikk eredetije: Úgy megzuhant a Fidesz, amilyet még nem láttunk


Hozzászólások


titogart
3 éve

Figyelitek h a Jobbik kereken 25%-on van?
Már nem a Fidesztől kell félni...