A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Lázár: rettegve nézik a politikusok a híradót

via Hír24

2014. június 20. 09:51 | 1 hozzászólás

Lázár úgy véli, hogy a reklámadóról szóló bejelentés óta az RTL jobban foglalkozik a kormány tevékenységével, és ez a Bertelsmann-csoport és a nemzetközi médiavállalatok számára a legsúlyosabb dolog, mert az RTL Klub bebizonyítja, korrupt vállalkozás

Az RTL vezetői azt gondolják, törvényen felül állnak, nekik nem kell adózniuk - mondta a Napi Gazdaságnak Lázár János a reklámadó kapcsán. A csatorna híradójának reklámadó elleni "hadjárata" kapcsán fogalmazott: „Eddig miért nem voltak ilyen híradások? Ha nem kell adózni, akkor nincs lejárató műsor, ha kell, akkor pedig Orbán Viktor édesapjával, lányával vagy barátjával, Mészáros Lőrinccel foglalkoznak. Egy európai uniós országban ez elképzelhetetlen.”

Lázár szerint ennek az üzenete az, hogy az RTL vezetése azt gondolja, hogy aki adófizetésre kényszeríti őket, annak előveszik a családját. Ezt akkor engedi meg magának egy vállalat egy országgal, azok lakóval szemben, ha azt gyarmatnak tekinti.

A fideszes politikus annak kapcsán, hogy a választások előtt végül lekerült a napirendről a reklámadó azt mondta, hogy korábban nem volt a politikai elitnek, a döntéshozóknak bátorsága ahhoz, hogy ezt meglépjék. Hozzátette, hogy az újból megszerzett kétharmadot érzik kellő felhatalmazásnak erre.

Lázár azt is mondta a lapnak, hogy szerinte az interjú megjelenése után nem sokkal biztosan lesznek róla vagy a családjáról is hírek az RTL-en, de ő egy centit sem akar hátrálni, mert hisz abban, hogy az anyacégben valaki „megálljt parancsol” nekik. Hangsúlyozta, hogy bár egy olyan híradót, amit egymillió ember figyel, "rettegve néz" a politikus, kitartanak a reklámadó mellett.

A politikus egyébként lehetségesnek tartja, hogy a jövőben emelnek majd az adón, ahogy újabb különadó bevezetését sem zárta ki.


A cikk eredetije: Lázár: rettegve nézik a politikusok a híradót


Hozzászólások

oregnene képe

oregnene
4 éve

Miért rettegnek a politikusok a híradótól? Hisz olyan becsületesek a kormánypárti politikusok, nem hiszem, hogy valami rosszat tudnának róluk mondani. Akkor meg miért rettegnek?