A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Hozzászólások

faluvegi képe

faluvegi
4 éve

A 2010-s valasztasok ota Orban es a fidesz ugy viselkedik, mintha a Magyar Allami Televizio es az Magyar Radio az ovek lenne. Mintha a 2/3 egyben azt is jelentene, hog ezt a ket intezmenyt a valasztasi gyozelem az o kizarolagos hasznalatukba adta volna.

A MTV-nek es a MR-nak az egesz nep egyforman tulajdonosa,. A fidesz az ellenzeket nem engedi megjelenni egyik intezmenyben sem. Az ellenzek meg, birka modjara, ebbe beletorodni latszik.

Ehhez a ket intezmenyhez a kormanynak (a parlamentmek) semmifele tobblet joga nincs, mivel ezeknek a szerpe es feladata az, hogy a kormanyon levo es az ellenzekben levo partok politikusait, programjait ismertesse a valasztokkal. Mindket intezmenyben biztositani kell a kormany es az ellenzek szabad, azonos musorideju es azonos nezettsegi napszakokban a tajekoztatasi jogat a programukrol es arrol, hogy hogyan kepzelik el Magyarorszg jovojet.

Mivel Orbannak es a fidesznek semmifele tobbletjoga a politikai musorokhoz nincs, ezert birosaghoz kell az ellenzeknek fordulnia. A kormany es az ellenzek azonos musorideju szerepleset a birosagnak kell kimondania, mivel 2010 ota a fenti ket intezmeny kizarolag fideszes politikusok megszolalasat tette lehetove, ami a fidesz folenyes gyozelmeit eredmenyezte az elmult ket valasztason.

Amennyiben az ellenzek nem tudja ezt birosagi itelettel elerni, mindaddig amig ebbol a ket intezmenybol ki van rekesztve, addig semmi eselye sincs a fidesz levaltasara.

Nem igaz az, hogy a partvezetok a felelosek az elmult valasztasi versegert. .A vereseg kizarolag azon mult, hogy a fidesz az ellenzeket, szerintem torvenyellenesen, kizarta a nep kozos tulajdonat kepezo az egesz orszagot lefedo MTV-bol es a MR.-bol.

.

Sugovica képe

Sugovica
4 éve

Remélem megértik  az emberek miről van szó...