Mesterházy Attila blogja

Mesterházy Attila, pártelnök, frakcióvezető blogja

2014

19 hét, 133 nap van hátra a választásokig. Még ha Áder János köztársasági elnök egyelőre nem is tud róla, hogyan döntött Orbán Viktor, így hivatalos bejelentés helyett csak egyes fideszes képviselők elszólásaiból értesültünk arról, hogy április 6-án járulunk majd az urnákhoz.
2014 sorsfordító év lesz a maga három választásával, az országgyűlésivel, az európaival és az önkormányzatival. Magyarország meg fogja lepni a világot és önmagát. Kicsit persze a közvélemény-kutatókat is. Ki fog derülni, hogy azok vannak többen, akik Európához tartozó, Európával együtt fejlődő, európai normák és erkölcsök szerinti országban akarnak élni. Azok vannak többen, akik szerint a szegények legyenek kicsit gazdagabbak, a gazdagok meg érjék be valamivel kevesebbel. Azok, akik szerint a politikus hatalma nem saját maga, közvetlen rokonai, barátai és üzletfelei gazdagodását kell, hogy szolgálja, hanem az ország valamennyi lakójának boldogulását. Biztos vagyok benne, hogy azok a politikai erők fogják elnyerni a többség bizalmát, amelyek kiszámítható, nyugodt életet, befogadó és kompromisszumokra épülő politikát, rombolásmentesen, folyamatosan építkező nemzetet és országot ajánlanak a mostani ámokfutás helyett.
 
A Magyar Szocialista Párt és elsőszámú szövetségese, az Együtt-PM arra készül, hogy alig több mint négy hónap múlva átvegye a kormányzást. Ezért fogunk dolgozni a hátralévő kevés időben. Be fogjuk mutatni, mit ajánlunk mi az országnak és azt is, mit tett hazánkkal négy év alatt Orbán Viktor.
 
Azt mindenki maga tudja, jobban él-e ma most, mint négy évvel ezelőtt. Mi azt is el fogjuk mondani, hogy az ország, bár keményen dolgozik, sajnos nem teljesít jobban, mert tehetségtelen, saját kényszerképzeteik rabságában vergődő emberek jutottak a kormányrúdhoz, akik rossz irányba fordították közös hajónkat. Az a szomorú igazság, hogy Orbán Viktor pocsékul teljesít. Csökken a belső fogyasztás és a beruházás, így nem több, hanem egyre kevesebb munkahely lesz, amit csak statisztikai hókuszpókusszal tudnak ideig-óráig elfedni. Az adórendszer a saját intézetükben dolgozó szakértő szerint is a gazdagokat részesíti előnyben és elvonja a szegények utolsó filléreit. A bankokat kifosztották, így azok nem tudnak hitelezni, a külföldi befektetőket zsarolják, és állandó bizonytalanságban tartják, így azok elviszik a pénzüket. Elrabolták és ostobaságokra verték el a magánnyugdíjalapokban lévő hatalmas vagyont. Az állandó és egyre kétségbeesettebb „szabadságharc” nekik csak arra kell, hogy Simicska Lajos, Nyerges Zsolt és az új kedvenc, Mészáros Lőrinc cégei verseny és minden ellenőrzés nélkül juthassanak hozzá az adófizetők milliárdjaihoz. Amit ők szabadságharcnak neveznek, az a többséget rabságba taszítja. Ahogy a Békemenetet korrektebb lenne Bosszúhadjáratnak hívni, a szabadságharcukat is helytállóbb volna egyszerű zsákmányszerzésnek nevezni.
 
A választások esélyt adnak rá, hogy Magyarország lemossa magáról a gyalázatot és maga fordítsa jobbra a saját sorsát. Az MSZP részletes programja minden érdeklődő számára hozzáférhető. Klikkeljen ide, a miénk itt van
 
Érdemes elolvasniuk azoknak, akik nem akarják, hogy gyerekeik gyorstalpaló nyelvtanfolyamok után pánikszerűen Nyugatra meneküljenek, akik biztos megélhetést nyújtó munkahelyekre, becsületes és fenntartható nyugdíjakra, nemzetközi színvonalú köz- és felsőoktatásra, modern egészségügyre vágynak. Azt már tudják, hogy kiben nem bízhatnak. Nézzenek körül, keressenek friss arcokat! Meg fognak lepődni, mennyi ilyet kínálunk! Azután, ha túl vannak a meglepetésen, lepjék meg Orbán Viktort is! Megérdemli.
Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Ami tegnap délután az atv-n meghírdetésre került abból új semmi nem volt, csak összegezte, hogy mit vesztettünk el Orbán által!

 

Kérdés---akarjuk-e vissza

vagy valami katyvasz is jó nekünk?

Azt gondolom, most nem azon kéne törpölni, hogy ki szimpisebb vagy ki nem az ellenzéken belül. Azt kéne mindenkinek magában eldönteni, hogy mit szeretne: maradjon az, ami most van, vagy legyen váltás. Mert ez a fő kérdés. És ebben kéne nekünk választóknak döntenünk.

Lehet ettől még szimpatikusabb egy másik jelölt, de az isten szerelmére legyünk már annyira józanok, hogy felfogjuk: nekünk is van felelősségünk a helyzet alakulásában. És azt mindenki láthatja, hogy megosztva nincs, összefogva van esély a leváltásukra. Ha még négy évet kap a mostani kormány, azt az ország, az országban már most fuldokló emberek nem bírják ki :(

És most nagyon kérek mindenkit, hogy próbálja meg félretenni a sokat ismételt *de ez volt, de az volt szövegekkel*, mert ezeknek most nincs jelentőségük ilyen helyzetben. Romokban az ország, romokban az (i)gazságszolgáltatás, romokban a demokrácia,  romokban a gazdaság, romokban az egészségügy, romokban az oktatás és annak tartalma... és napestig lehetne sorolni. De a legfontosabb, hogy az látom, hogy romokban az értékrend...

Elnézést kérek, csak valahogy kihozta a szó...
Bocsánat! :)))
 

Kérem, tiszteljétek meg azzal Mesterházy Attila blogját, hogy arról a témáról beszéltek, amiről ő írt. A pápák listáját kérem, más blogokban beszéljétek meg!

ITT a pápák listája, mely szerint a 105. pápa, azaz III. BENEDEK pápa HELYETT lett volna a női pápa VIII. János néven. 

http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%B3mai_p%C3%A1p%C3%A1k_list%C3%A1ja
Le kell görgetni a 105. pápáig.

VIII. János viszont 108. volt a sorban, s 872-től 882-ig uralkodott.
Fentiek szerint érthetetlen ez a legenda, hogyan keletkezett, ha ilyen PONTOS a pápák listája, és uralkodásuk évszáma.
A legenda keletkezésének OKA valójában lényegtelen.
Szerintem.
A hazugság az hazugság, bármi is az ok.
Mindenesetre, máig tartja magát, asszem az irodalomban érdekes momentumként öltött testet...
Amúgy halvány fogalmam sincs, hol is olvastam erről? :(((
Talán bulvárirodalomban? (Mondjuk képesújságban, de lehet, hogy tv-ben is volt efféle film...)
Csak úgy eszembe jutott, bocs az OFF-ért! ...

/Azért érdekesség az is, hogy 496-ig uralkodó pápák mind SZENT-té lettek avatva. Onnan kezdve viszont nem minden pápa lett szent./

 

Bibikém!

Nem, nem értettem félre, tudom, hogy Te a vezírekre gondoltál.

De én egész másra gondoltam!
Az igaz, hogy a választókra, de egész MÁS okból...
Az ígéretekre gondoltam, amelyet egy-egy párt fel tud ajánlani annak, aki elmegy szavazni, és rá szavaz.

 

Srófoljunk egy kicsit rajta: Kenyeret sózott szalonnával, hagymával...
De VIZET? Azt nem! Se ma, se holnap, se, se...
Mindjért "megokosodnának"!
Nos?

 

Hol?... Mikor?... Kinek?...

ez pedig figyelmezttés, hogy már megjelent ilyenféle vélemény

 

" hol a tagadás lábát megveti

világodat meg fogja dönteni! "

Kedves bibi!

Én nem lennék ilyen nagylelkü a pártvezérekkel szembe. Szerintem elég nekik minden második nap a menázsi. Olyan megosztásban hogy egyik nap kenyeret másik nap meg vizet kapnának. Ennyi hülyeséget akkor is elő tudnának adni.

:0)

Ja, még csak annyit, hogy kíváncsi lennék, ITT 2014-ben ki lenne hajlandó elmenni kenyérért és vízért választani?!

:
 Zsadikám!.

.A pártvezérek kapnának csak kenyeret meg vizet amíg meg nem egyeznek...

Az éhség rászorítaná őket....

Nem a választókra gondoltam.......

 

Kedves Zsadi!

Tudomásom szerint nem volt női pápa. Bár vannak mondák egy női pápa létezéséről, aki ráadásul még gyermeket is szült, de nem bizonyított a léte. Csak mondákban létezik.

Egyébként Johannes Anglicus néven lehetett volna pápa( a  mondák szerint és feltehetően, aki IV. Leó pápa és III Benedek pápa között uralkodott volna (855 és 858 közti években)

Állítólag Mainzból származott és csúfot űzött a katolikus vallásból- ezért egyes mondák szerint a körmenet alatt szülte meg gyermekét aztán ott helyben felakasztották, felnégyelték, ló farkához kötötték. Mások szerint ott helyben eltemették és föléje kápolnát emeltek amelyet később leromboltak.

Szóval nagy csúfság esett a pápaság intézményén, az tuti.

Aztán cáfolták is szépen sokan és sokféleképpen, de mind a mai napig tartja magát a legenda.

Viszont nincs rá semmiféle bizonyíték, inkább csak a katolikus egyház belső harcainak egyik bizonyítéka lehet, mint hogy még erre is volt lehetőség a zavaros időkben, hogy egy nő átverje a szentszéket.

A másik verzió pedig az irigység motívuma?

1277-ben amikor kitudódik, hogy Egyiptomban egy szultána uralkodott,  Sadzsar ad-Durr Ajjúbida  személyében (1239–40), a keresztény világnak is bizonyítani kellett azt, hogy a nők is lehetnek vezetők. Ezért Martin von Troppau legendáriumában feltűnik egy női pápa. Nehogy már az iszlám megelőzze a kereszténységet, ezért a nevezetes legendát áthelyezik a 9. századra. Nos, innen a máig ható legenda és monda a gyermeket szülő női pápáról.

Ja, PlalyA!
Most hajnalok hajnalán esett le a tantusz, miért is köll mentül idősebb pápát választani!
Abból nem lehet baj... legalábbis olyan, mint ama bizonyos "szülőképes" pápa esetében volt... ;o)

/A nevét nem tudom, hogy hívták, s pontosan mikor is volt.../
 

Kedves bibi!

Tudom hogy tudod.....

Viccnek azért jó, nem gondolod? 

Még hogy az avignonifogság után a pápa nem hagyta el önszántából Rómát:

Miért onnan hova viszik ez embert?

Vagy ha a főnök kihallgatást tart neki, az már nem önszántából van?

És különben is, úgyis csak májkrémet fog kapnia,  kihallgatás után.

Kedves Zsadi!

Ja,igen. Annak idején volt eől egy vicc. Tudod hogy a párt főtitkárokat honnan választják?

Hát minden rendes pártban a tagok közül, A SZKP-ben meg az intenzív osztályról.

ha a terem ajtaját közben befalazták?!

 

Ja, még csak annyit, hogy kíváncsi lennék, ITT 2014-ben ki lenne hajlandó elmenni kenyérért és vízért választani?! :P
 

Nem gond Bibikém! :)
Tudod, hogy van az: Szóból ért a magyar ember pápa ügyben is, hát még én, a református nagyanyám szerinti pápista! :DDD
 

"...a zsákutcában vergődő választásoknak mindig az lett a vége, hogy egy majdnem haldokló bíborost, egy átmeneti megoldást választottak meg a Szentszékre. "

Hmmm... Nem is tudom, miért van "déjá vu" érzésem?!...
Antropov, Csernyeknó... ;o)
 

http://www.atv.hu/videok/video-20130910-gy

szeptember

 

http://www.atv.hu/videok/video-20131125-botka

 

2013. november 25.

 

mintha ellentmondana :(

 

 

 

  • 301
  • -286

Kösz!

De ezzel én is teljesen tisztában  vagyok az általam leírtakkal és a körülményekkel a te felvilágosításod nélkül is..

Csak nem km-es sorokat akartam írní csak a lényeget, és azt is Zsadinak.

Kedves bibi!

Nem volt az olyan egyszeülöp falakat emelt az ajtók elé de ettől még a bíborosi testület marakodott ám rendesen.

Ettől még nem lett volna pápa.

 A források szerint Jacques igen ambiciózus volt már Kelemen korában is, és pénzzel is igyekezett biztosítani helyét a pápai trónon. Amikor ezt veszélyben érezte, elvonult a kolostor egyik szegletébe, és csak inasát küldte a vitatkozó bíborosok közé. Az inas azt jelentette, hogy gazdája súlyos beteg. Amikor megjelent a tanácsban Jacques elővette legmegtörtebb és betegebb ábrázatát, amelynek a döntésképtelen kollégium úgyszólván megörült, hiszen a zsákutcában vergődő választásoknak mindig az lett a vége, hogy egy majdnem haldokló bíborost, egy átmeneti megoldást választottak meg a Szentszékre. Duèze bíboros kiváló pápapótlónak tűnt, és a kényelmetlen körülményektől is szabadulni igyekvő bíborosok 1316augusztus 7-én megválasztották őt pápának. Szeptember 5-én Lyonban koronázták meg az idő közben mennyei akaratra felépült bíborost, ahol felvette a XXII. János uralkodói nevet.

aztán jó sokáig uralkodott (18 évig) a legjelentősebb avignoni pápa volt.

Ez a bezárás ötlete olyan jött, hogy V. FülöpfFrancia királynak nagy szüksége lett volna pápára, mivel V Kelemen meghalt, de a bíborosok nem akartak választani, mert nekik nem volt érdekük.

Így aztán Fülöp gyászmisére(civakodó Lajos halála miatt) való hivatkozással összehívta őket, és mialatt zúgott az orgona, az ajtót befalazták,

Mindennap csökkentették az adagjukat, végül csak kenyeret meg vizet kaptak...

Aztán megválaasztották a pápát..

Mit tegyen egyválasztó, ha nem ért egyet az MSZP politikájával ?

Szavaz arra a pártra, amely közelebb áll hozzá !

Mert hiába támogatja az MSZP-t, ha nem ért vele egyet, azzal nem tudja a saját értékeit elősegíteni.

Az MSZP-ét igen, de ezzel nincs kisegítve, ráadásul még reménye sincs arra, hogy mégis figyelembe vegyék.

Mehet az MSZP után, ha akar, vagy ......... otthon marad. Ha azonban van olyan induló párt, amely közel áll hozzá, akkor azt fogja választani.

Mi értelme volna az MSZP-t támogatni ?

Az MSZP nem fogja képviselni az ő értékeit, felvállaltan nem is akarja !

Orbán is semmibe vette, Mesterházy is azt akarja !

Mi a különbség ? 

 

Gondolkoztam a dolgon, mikor is volt Békesi?
Ha jól tudom, a Horn-kormány első pénzügyminisztere volt, de lemondott, mikor látta, baj van a kréta körül, Csehák Judittal együtt, aki meg az EÜ miniszter volt. Tehát Békesi -> Bokros -> Medgyessy.
Ha mégsem így volt, jöhet a "radír"...
98-ban viszont az első körben bizony, az MSZP-SZDSZ győzött, mint párt, de a II. fordulóban "Torgyán, a mérleg nyelve" fordított ezen azzal a taktikával, hogy visszahívta az egyéni jelöltjeit a Fidesz javára.
Így összességében sok lúd disznót győzött!
Na EZT a fordítási lehetőséget akadályozta meg a Fidesz az egyfordulós választással mostanra.

Úgyhogy vigyázat! A győztes MINDENT VISZ!!! Nyista taktikázási lehetőség!...
 

http://www.fotcafe.hu/?module=fooldal&newsId=814

 

Csak azért, hogy a lélektani hatás mit ér!

ez az egyetlen kérdés ami lényeges!

Pártszövetség, kvázi titkos paktummal---aki több szavazatot kap az a miniszterelnök vagy ez vagy az

 

tehát a szavazás rögtön kettős: Orbán------- Bajnai vagy  Mesterházy 

 

Ez azonnal választás egyszer

és népszavazás másrészt

No ez azért bonyolult--még annak is aki átlátja :)

a kormányváltó hangulat meg kicsi--55%

Azért egy kis tisztességtelenség csak becsúszott:

 

elveszik a szavazata, aki nem mszp-re szavaz :) 

kérek, de cserébe semmi ellentétel!

no mindegy! Így van s nincs másként---

Mindenki tegye a dolgát

csak így egymás ellen is kampány van! Mondjuk ezt már rég tudjuk!

ezt a média kérdést személyesen feltettem GyF-nek egy alkalommal. A következőt mondta:

Az nem úgy van, hogy médiát lehet építeni, ha nincs mondanivaló

és nincs vállalkozó, aki finanszírozza.

Ott a közszolgálati--- a kutya se nézi---akkor se anno

a kereskedelmi médiához, pedig befektető kell--és nem volt balos befektető

mondjuk mondanivaló sem volt, amit közvetítsenek.

Ez volt a legnagyobb baj!

Ott van Mesterházy és Szanyi máig.

(most hallgatom az atv-n :)  )

itt van Szanyi a kizsákmányolásával(populizmusával)

és ott van MA egy felvilágosultabb nézőpontból

És ott a program---ahol aztán egymást jól ki is oltják ---máig!

ettől még az mszp az aki rendelkezik programmal, mert az E14  -nek nincs programja sem, mert a Haza és Haladás Alapítvány  anyagát Bajnaival elfelejteték a neoliberális ordiba ostobasága okán

(hogy mi a neoliberális---ahány ember , annyi értelmezés :(  )

Lényeg, hogy kicsi a kormányváltó hangulat--- 55%-os !

hogy egyik jó

avagy a másik nem ütős

mindegy!

 

Mert nem kommunikáció dolga mindez--azt csak felerősíti a mondanivalót! Ha percenként nem egymást oltja ki a MA és Szanyi képviselte vonalak

 

Most pedig Mesterházy,azt mondja,  amit Gyurcsány eddig  

Akinek a füle ki van hegyezve Gyurcsánra ---jól áthall! :) Hát ez csúcs! :)

Látom, hogy kényszeres a félreértés....

- A kérdés az , hogy ha az említett pártszövetség antidemokratikus, kizárólagosságra törekvő, akkor miben külömbözik Orbán Fityiszétől, s szabad-e egy tényleg demokratának egy antidemokratikus csoportra szövetségre szavaznia?

"Itt az egész kavart a DK kívülmaradása miatt, a dékások okozzák. Ha reális igényeik lettek volna, akkor már régen megegyeztek volna velük is."

- És mi lett volna a reális igény? listán 2fő és egyéniben 4 hely? (persze a listás 2 főben nem lehetett volna a DK elnöke, valamint az MSZP-sek nem szerették volna Vadait, Molnárt, Varjút sem)

Vagy talán tisztességesen kellett volna számolni? Tudni illik akkor a TÁRKI szerint 2013.07 hónapban a pártok támogatottsága a választani tudó összlakosság körében mérve
DK 2%
MSZP 11%
Együtt 4%
------------------
Összesen 17%
...melynek kellene osztozkodnia 106 egyéni helyen, illetve 93 listás helyen. (...ha csak az itt felsorolt 3 párt(szövetség) fogna össze...)
Ha 106-ot elosztom 17-el, akkor megkapom, hogy egyéni helyeken e három pártnál hány helyet kellene kapnia 1% támogatottságnak.
Ha a 93-at elosztom 17-el, akkor pedig megkapom azt, hogy hány listás helyet kellene kapnia annak, akinek 1%-os támogatottsága van.
Ebből számítva egyéni körzetben a
DK-nak 12
MSZP-nek 68
Együtt 2014-nek 26 helye kellene lennie
listás helyek esetében a
DK-nak 11
MSZP-nek 60
Együtt2014-nek 22 hely járna egy közös listán

Ha ugyanezt a Mediánnál (2014-07-21-i közzététel) számolom, akkor ott a támogatottság

DK 2%
MSZP 14%
Együtt 6%
ugyanúgy számolva, mint az előbb,
a DK-nak 9 egyéni és 8 listás
E2014-nek 29 egyéni és25 listás
MSZP-nek 67 egyéni és 59 listás helye lenne egy közös listán.

És itt sántít Botka állítása is, és ezért lehet az azokat  az állításokat kijelentő MSZP-s vezetőket hamarabb utolérni, mint a jó öreg dédbakszit, mert ésszerű számítás alapján is a 2 listás+4 egyéni is nagyon karcsú, nem is beszélve az egyéb feltételekről. 

Bocs, elütöttem: 209-es ügynök, asszem, "D"

Igen, valóban nem jól tudod, 207-es ügynöknek gúnyolták, ami azért érdekes, mert köztudott, hogy Putyin is titkos kémelhárító-féle volt, s őt bezzeg ezért felmagasztalták, sőt! Mindmáig megbecsülésnek, s nagyfokú bizalomnak élvezője nemcsak a hazájában, hanem a világban is, még OVI is boldogan törleszkedett hozzá, míg Medgyessyt meg ócsárolta...
Pedig az ilyen "Stirlitz-féle" embernek kell ám egy bizonyos kurázsijának lenni!
Mert ő aztán igazán tudja, merre hány méter! ;o)

Engem nem tudnak lebeszélni arról, hogy M.P. félreállítását is GYF rovására lehet írni... (Háttér-manőver.)
Ha jól tudom, Medgyessyt mindig kedvelte a nép, először a Németh Miklós kormányában volt pénzügyminiszter, aztán a Horn Gyuláéban Bokros után?
De javítson ki valaki, ha rosszul emlékszem, tényleg régi dolgok ezek. Békesi mikor is volt?

Az meg, hogy Medgyessy csak nehézségek árán tudta betartani az 50%-os béremelést, annak tudható be, hogy a Fidesz kormány megszegve a jogát, nem ügyvezető kormányként üzemelt 2002 április-májusában, hanem azzal foglalatoskodott, hogy állami hivatalnokokat betonozott be 6 évre 900 e ft-os fizetésekkel, és ott szórta a pénzt a klienseinek, ahol csak tudta, hogy Medgyessyék üres kasszát találjanak.
Nagyon úgy néz ki, most is hasonló játszódik le, bár Fideszék nem gondolkodnak vereségben, bíznak a határon túliak szavazatában is, amiről ugye először szó se volt, hogy szavazhatni fognak majd...
Sajnos az elmúlt évek a NAGY ÁTVERÉS ÉVEI voltak.! :(((

Csak egy baj van! Amit hajlamosak elfelejteni:
A mai internetes világban nincs TITOK a földkerekségén sem, nemhogy ebben a pici országban.
 

"Az, hogy az MSZP a legnagyobb támogatottságú párt, még nem jelenti, hogy az az MSZP-t kellene támogatni."

Logikátlan. Ha nem az MSZP-re szavaz, hanem a kisebb pártokra, akkor még az MSZP jelenlegi támogatottságát sem éri el az összes kicsi párt. Akkor mi értelme van?

"Vagyis akkor abból a célból, hogy a jövőben 1-2 év múlva ne jöjjön vissza Orbán, ahhoz az Együttre kellene szavazni?"

Nem Bibi. Lesz egy közös jelölt egyéniben (erre kell szavazni) és lesz két lista, egy az Együtt-té, egy pedig a szociké. Itt meg a szocikéra kell szavazni :) Ha Bajnait akarod, akkor az Együtt listájára kell szavazni (de inkább Mesterházyra és az MSZP-re szavazz)

"Valaki magyarázza már meg azoknak, akik tényleg demokráciát akarnak, hogy miért is kellene egy olyan pártszövetséget támogatnia, amely a többi pártot semmibe veszi?"

Nem veszi semmibe. az Együtt PM-ben már eleve több párt van. Bajnaiék és az MSZP is tárgyal és megegyezik több kisebb szervezetekkel, egyesületekkel, civil szervezetekkel. Itt az egész kavart a DK kívülmaradása miatt, a dékások okozzák. Ha reális igényeik lettek volna, akkor már régen megegyeztek volna velük is.

 

"Mvel az MSZP a legnagyobb témogatottságú párt a kormányváltás érdekében az osszes többi pártnak az MSZP-t kellene támogatnia."

- És ha azt nézzük, hogy ki az, aki bizonyítottan jól kormányzott, s minden közvéleménykutatáson azt mérik, hogy ő alkalmasabb a kormányzásra, akkor tudjuk, hogy az a személy Bajnai. Vagyis akkor abból a célból, hogy a jövőben 1-2 év múlva ne jöjjön vissza Orbán, ahhoz az Együttre kellene szavazni?

- És ha azt nézzük, hogy most magvalósult két csapat szövetsége, de ők kizárólagos hatalmat akarnak a saját oldalukon, olyat, mint Orbán a saját oldalán, akkor ez a két erő a maga törekvéseivel antidemokratikus. Vagyis ha a nép vissza akarja állítani a demokráciát, akkor miért szavaznának az Együtt-PM-MSZP szövetségre, hisz ők sem demokratikus módon szeretnék  a saját oldalukon a vezető pozíciót megszerezni, vagyis eljárásuk semmiben sem különbözik Orbán hajdani módszereitől?

Valaki magyarázza már meg azoknak, akik tényleg demokráciát akarnak, hogy miért is kellene egy olyan pártszövetséget támogatnia, amely a többi pártot semmibe veszi?

Bocsi  Zsadi  ,valóban  2002 volt  az  említett  korszak  .

Bizony  régen  volt  ,akkor  még  rendezőként    vártam  M.P-t  . Azóta  egyre  zivatarosabb idők  jönnek  .A  nyugalom  azért  viszonylagos  volt  ,hisz  akkor  volt  az  első  Erzsébet  hidi   foglalás  ,az  emlékezetes  D290 /aszámba  nem  vagyok  biztos/ kirobbanása  miatt  .Ezért  sem  térhetett  el  az  ígéreteitől  ,amit  mind  máig  bírálnak  a  közgazdászok  .A  mai  viszonyokhoz  képest  valóban  nyugalmasabb  volt .Az  MSZP  leljtmenete  viszont  akkor  kezdődött  M.P "elengedésével " és  Gyurcsány  érkezésével  , ez  is  tény  .

Erika drága, én 2002-ről beszélek!
2006-ban már Gyurcsány volt, és akkor az "amőbások" sokat nyomtak a latban a győzelemhez... Tudod, akkor volt a narancsos bukta osztás...
2002-ben viszont Medgyessy a szelíd eleganciájával nyerte meg az embereket, hisz Orbán arroganciájával szemben szívesen vették őt, akit egynek tekintettek az MSZP-vel, és aki emberszámba vette őket, mindenkivel kedvesen elbeszélgetett, itt járt nálunk is.
Számomra 90-től két miniszterelnök idején volt nyugalom: Medgyessy és Bajnai alatt.
Igazi, tekintélyes köztársasági elnök pedig csak egy volt: Göncz Árpád.

 

"A fene bánja, ha a választás után meg is ölik egymást"

Már ne haragudj meg, de annak mégis mi értelme van, ha egy-másfél évre elzavarjuk Orbánt??? Mert arról kétséged ne legyen, hogy ha bomlik a kormánykoalíció, akkor azután Orbán jön vissza - megint. Lásd Szlovákia. Ott is meg volt a nagy ellenzéki összeborulás, aztán meddig, egy évig húzták a kormányban? Aztán jött vissza Ficó. 

Egy instabil, gyenge kormánynál még Orbán is jobb.

Kedves bibi666 !

Ezt írod : " Mvel az MSZP a legnagyobb témogatottságú párt a kormányváltás érdekében az osszes többi pártnak az MSZP-t kellene támogatnia. "

Még azt is hozzáteszed, hogy bezárnád az illetékeseket, amíg meg nem állapodnak.

Mit mondjak ?

Ezer sebből vérzik a meglátásod.

Az, hogy az MSZP a legnagyobb támogatottságú párt, még nem jelenti, hogy az az MSZP-t kellene támogatni. Pláne, ha nem is értenek vele mindenben egyet. Lehet szövetkezni, vagy közösködni, de ebben meg kellene egyezni, mert az nem úgy megy, hogy a vezetők megegyeznek és kész !

A vezetőknek még a támogatóik felé is el kell tudni számolni és ha nem támogatják a vezetőt, akkor bizony oda a megállapodás ! A támogatókat meg nem igen tudod bezárni, hogy megállapodjanak. legfeljebb nem mennek el szavazni.

Igazából a népnek kellene megállapodni és a saját vezetőiket rávenni,  hogy állapodjanak meg abban, amit a szavazóik elvárnak

Sajnos fordítva ülnek a lovon. Ők akarják a szavazókat meggyőzni arról, hogy menjenek utánuk és így kétnyelven beszélnek a saját szavazóikkal.

Egyrészt hangoztatják az összefogás szükségességét, de ezt csak a saját elképzeléseikre tartják érvényesnek.

Masrészt mindenkitől elvárják, hogy ezt a saját elképzelést kövesse !

Sajnos észre fogják venni, hogy nem a nyúl viszi a puskát !

Az nem fog működni, hogy maguk mögé állítsák azokat, akik ezt nem akarják. Megegyezni meg lehetne velük, de ezt meg az MSZP nem akarja,mert úgy gondolja, hogy az Orbán elleni gyűlölet fogja a karjaikba hajtani a választókat.

Vagy kisnyúl !

Az már látszik, hogy elszámították magukat és ezért is Gyurcsányt okolják

Nincs itt másról szó, mint a hibás demokrácia felfogásról ! Nem lehet kényszeríteni, parancsolva irányítani senkit. Meggyőzni lehetne, de ebben sem a legjobbak és ez a bukásuk oka is. Nem tudják az elképzeléseiket meggyőzően elfogadtatni a választókkal. A választók jórésze nem ért egyet velük, még a baloldalon sem !

Láthatólag ez nem zavarja az "összefogókat", pedig kellene ! 

Mennek a maguk útján és lesz ami lesz alapon, reménykednek a "győzelemben" !

Ennyit tudnak, ennyit várhatunk tőlük !

És akkor még nem is beszéltünk az éhségről és a fagyhalálról !

Igen  Zsadi,  emlékszem  rá  hisz  vele  is  együtt  kampányoltam  én  is  .Most  is  tesszük,  kint  vagyunk  amennyit  csak  lehet  .Az  ígéretek  terén  baj  van  ,mert  ma  is  elkellene  hasonló  60 nap  ,, a  humán  szféra  ki  van  véreztetva  ma  is  ,csak  a  gazdaság  mutatói  ma  sokkal  rosszabbak  mint  2006-ban   .Eszméletlen  mennyiségű  "tartalékot  "  /nyugdíjeltapsolt  a  fidesz  álmai  megvalósításáhóz  .

Talán  azért  a  korházak  és  a felsőoktatás  terén  tudunk  majd  kézzelfoghatót  nyújtani  ?Már  csak  azért  is  mert  égető  ott  is  a  probléma  amit felhalmozott  a  kormány  .

Ez a "bezárás" nem rosssz ötlet! :DDD
Jókait is bezárta Róza asszony, ha fogytán volt a konyhapénzt, és ki nem engedte addig, míg meg nem írt egy novellát, amit már vitt is a kiadóba! :DDD
/Bocs hogy megen a kultúránál kötöttem ki.../

Egyébként nehéz lesz a győzelem, kétségtelen.
De van egy mondás:
"Lehetetlenség nincs, csak tehetetlenség!"

 

Igen Erika, az emberek KÖZÉ kell menni!
EZZEL sikerült nyernie Medgyessy Péternek 2002-ben.
Személyesen jelent meg mindenhol a piros dzsekijében! :)))
Tanulmányozni kéne azt az időszakot, és olyan választási ígéretet még be lehetne dobni, ami meg is valósítható, de az ígéret betartása fontos!
Azt hiszem, a Medgyessy kormány volt az egyetlen 90 óta, amelyik minden nehézség ellenére ezt meg is tette. 

 

Én is úgy gondolom hogy nehéz lesz a győzelem...

És ha nem történik tejes összefogás reménytelen..

Mvel az MSZP a legnagyobb témogatottságú párt a kormányváltás érdekében az osszes többi pártnak az MSZP-t kellene támogatnia.

Fel kellene kérni a választókat hogy most  egy út van.. mely győzelemre visz.. , ez az összefogás

Én bezárám az illetékeseket , és addig nem engedném őket ki, míg meg nem állapodnak..

Csak kenyeret és vizet kapnának.

Ha igazán átéreznék a nép nyomorát megegyeznének.Mert most a nyomor enyhítése lenne e legfontosabb,

De hát bárhogy lesz, őket nem fenyegeti az  éhség, a fagyhalál..

Vereség esetén  csak a nép   anyagi és szellemi  nyomora mélyül tovább....

Katicám, én, a hozzá nem értő, de nyitott szemmel és füllel járkáló ember, jelenleg a bajt abban látom, hogy az emberekben nagy a felháborodás az ÖSSZES párt irányába, azaz a kormánypártokra is pipák, de az ellenzéki pártokra is, mert bénázzák őket.
Azaz az emberek nem igazán tudják, MIT is akarnak az ellenzékis pártok, és hogyan, mert csak a felszínt látják, azaz a marakodást.

Gyurcsány - bármennyire is van neki egy biztos bázisa - talán nincs a tudatában, ambíciózus akarnokságával mekkorát ártott az "ügynek", amin lehet érteni az ország érdekét, s az ehhez szükséges győzelmet.
Egyszerűen nem hajlandó tudomásul venni, hogy egy szűk rétegen kívül NEM KELL az embereknek.Talán ez a szűk réteg is hibás ebben, mert félre vezetik Ferit!

Ami az MSZP pártprogramját illeti:
Amennyire én, a hozzá nem értő zenész meg tudom ítélni, jónak tűnik, és közérthetően van fogalmazva.
De mindez ÍGY nem elég...
A lakossági fórumokat valahogy úgy kellene megszervezni, hogy "tematika" szerint tartani előadásokat, bizonyos köröknek, mit terveznek az egészségügyben, az oktatásban, stb. És hogyan szeretnék megvalósítani, de főleg, hogy mik a VÁRHATÓ időtartamai a megvalósulásnak, mert az emberek úgy gondolkoznak ám: én MOST szeretnék JÓL élni, én MOST szeretnék KIELÉGÍTŐ EGÉSZSÉGÜGYET, MOST szeretnék hasznos OKTATÁST kapni, stb.

A MAI ember a MÁBAN él, s a MÁNAK él, és nem a holnapnak.
Kit érdekel, hogy MAJD jobb lesz!?
Hisz EZT halljuk már circa 65-70 éve!!! (II. világháború óta!)
 

Marika  ,bocsi  hogy  belebeszélek  ,  egyben  reménykedhetünk  hogy  tavaszra  megváltozik  ez  a  passzivitás  .Az  MSZP  is  országjárásra  készül  ,elindul  ismét  a  kitelepülés  +  aláírásgyűjtés  .Az  viszont  tény,  hogy  média  terén  rosszul  állunk  nagyon  .Ebben  is " elévülhetetlen  rossz  szerepe"  volt  Ferinek  .Ő  nem  szerette  volna  látni  párttársait  a  képernyőn  .Szomorú  ,de  a  baloldal  mindig  elmulasztotta  azt  az  esélyt , hogy  amikor  kormányoz  -építsen  ki  megfelelő  médiumot  is  .Nincs  más  mint  a  jelenlegi  eszközeinkkel   felrázni  a  szavazókat  .Vagyis  ki  az  emberek  közé,  csakhogy  nagy  telet  jósol  a meteorológia  .Ezért  írtam  hogy  tavasszal  nagy  hajrát  kell  produkáljunk  ,addig  itt  ez  a fórum  és  a  fészbuk  .Tény  hogy  kevesen  aktivizáljuk  magunkat  ,remélem  azért  sokkal  többen  olvasnak  bennünket  .

Nehéz lesz a győzelem. Egy minapi felmérésben láttam, hogy a biztos szavazók körében még mindig 51 százalékon áll a Fidesz. Nagyon össze kell kapni magunkat azért, hogy 2014-ben győzelmet könyvelhessünk el magunknak. Akárhogy is nézzük, és akárhogy is fáj ez sokaknak, még mindig az MSZP a legnagyobb ellenzéki párt. A Fidesz, a Jobbik már eléggé leamortizálta - ami a nagyobb probléma, hogy a sajátjaink is nyomják a mantrát ellene - igaz, olyan szöveggel, hogy "érted teszem és nem ellened". Ha valóban érte akar bárki is tenni valamit, akkor ne kritizálja, bírálja, ekézze nyilvánosan - mert ha végkép sikerül leamortizálni az MSZP-t, akkor már biztos a vereség. Ekkora tömegbázist egyik kis párt sem (még összefogva) sem tud produkálni. A fene bánja, ha a választás után meg is ölik egymást - de ilyen hozzáállással választást nyerni nem lehet. Most azt kéne inkább hangoztatni ami az MSZP-ben jó, vaagy ha valakinek ilyen nincs a tarsolyában, akkor inkább hallgasson

Az MSZP-nek nem áll rendelkezésére még negyede (de még talán kisebb) médium sem, mint a jobboldalnak. Ezt a kapcsolatot is lehetne hasznosítani a kampányban, ha az itt megjelent cikkekre reagálnának az idelátogatók, ha blogokat írnának, ha egy kissé forgalmasabbá tennénk - akkor nyilván hívnának ide politikusokat is, hogy válaszoljon a felmerülő kérdésekre.

Addig, amíg ilyen passzívak az idelátogatók a politikai kérdésekkel kapcsolatban, addig nem lehet elérni azt, hogy a kapcsolatból egy frankó felület legyen arra, hogy a kampányban jól lehessen felhasználni. Ez pedig csak rajtunk múlik, rajtunk múlik, hogy részt veszünk-e az igyekezetben, hogy minél több helyen lehessen kampányolni az interneten is. (na, jól kibeszéltem magamat)

"Magyarország  meg  foja  lepni  a világot és  önmagát  ."

Remélem  így  lesz  .Addig  még  nagyon  kemény  napok   és  hónapok  várnak  ránk  , persze  utána  se  lesz   "kánaán  ",de  a  demokrácia  újra  valóság  lesz  reményeim  szerint  .

Katicám!
Mostanában olyan gyors változásoknak lehetünk tanúi, hogy épp ezért gondolom, lesznek itt meglepik, nem is kevés!
Nálunk a közhangulat bizony változás felé tendál... Igaz, ilyen helyzetben kevés kisváros van az országban, mint a miénk. 
Bányavidék (volt, de lélekben még most is az!), tudod...
Csak az a "szomszédság"! Csak AZ ne volna!!! :(((
4 éve is ŐK tették be az ajtót nekünk is, egy körzet lévén, olyan embert ültetve a nyakunkra, aki épp most vesztette el a mentelmi jogát! MÁR RÉÉÉÉÉG kellett volna, sőt! Gyeplőhöz se lett volna szabad engedni!:(((
Azért ez nem semmi! :((
 

Nem tudom Zsadi. Igazándiból a most alakuló pártokat nemigazán tudom megérteni. Négy hónap annyira kevés. Még jóformán megszervezni sem tudják magukat - a parlamenti küszöböt (különösen a jelenlegi választási törvénnyel) még meg sem tudják közelíteni. Viszont gyengítik az esélyt a győzelemre, mert a meglevő (régebbi) pártoktól visz szavazókat. Fogalmam sincs arról, hogy ez mire jó? A következő négy éves ciklusban nyugodtan építkezhetnének 2018-ra.

Én úgy gondolom, Attila most jól beszélt! :)))

2014 valóban a MEGLEPETÉS ÉVE LESZ! 
Alighanem MINDEN induló párt számára...

 

Aki azt akarja, hogy a 2014-es választáson ne Orbán Viktor és pártja győzzön - tegyen is meg mindent ennek érdekében. Az energiáját ne arra pazarolja, hogy az MSZP-t - kákán is csomót keresve - fricskázza nyilvánosan, hanem arra használja, hogy a környezetét győzze meg, hogy egyéniben a közös jelöltekre szavazzanak, a listán pedig az MSZP listájára.

Kivánok sok sikert az ÚJ MSZP-nek!:) Nagyon nagy szükség van a változásra! Az utobbi több mint 3 évben az "átlagemberek" életszinvonala jelentősen csökkent és a szegények száma alaposan megnövekedett:(