A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Rejtett nemzeti kincs

via Népszabadság Online

2012. november 2. 09:54 | 1 hozzászólás

Tudom-e, hogy miért mondott le a tory chief whip? – kérdezi a legjobb barátom, és már meséli is, hogy a hétpróbás kormánypárti képviselő a biciklijén készült elhagyni a Downing Streetet, amikor a rendőrök feltartóztatták, ő meg gorombáskodni kezdett velük.

Habár állítja, dehogy nevezte csőcseléknek a derék bobbykat, pár napos cirkusz után simán vette a kalapját.

Aztán persze beszél a barátom arról is, hogyan kezdte meg a dél-angliai magániskolában a tanítást, meg hogy milyen vicces úton-útfélen magyarokkal találkozni (tudtam, hogy London lett az ötödik legnagyobb magyar város?), de én már Matolcsy miniszterre gondolok, aki szerint „kifejezetten kedvező a magyar nemzetstratégia szempontjából, hogy sok fiatal vág neki Európának”.

Ami bizonyosan így van, és idővel „tudást, tőkét hoznak haza – és igen bővülünk, nyerünk”, de most szólok, hogy az én barátom aligha. Ő ugyanis konkrétan azért ment Angliába, hogy például Matolcsy minisztert is akkor lássa legközelebb, amikor a háta közepét.

Tovább...


A cikk eredetije: Rejtett nemzeti kincs


Hozzászólások

adamik_ képe

adamik_
6 éve

A politikus nem egy külön élőlény fajta , nem egy másik bolygóról jött csodalény. Pontosan olyan mint az a közeg ahonnan jött , aki őt kinevelte , akitől a megbízását kapta . A szavazóknak vannak elvárásaik a politikusokkal szemben . Ha egy politikus nem felel meg az elvárásaiknak egyszerűen nem szavaznak rá legközelebb . Ez nagyon hatékony módszer. Emlékezz a 2010. tavaszi és őszi választásokra!
Ezzel minden politikus tisztában van és igyekszik úgy viselkedni , hogy ne veszítse el a szavazóit , másrész csak azt engedi meg magának amiről úgy gondolja , hogy szavazói még elnézik neki.
Feltételezem ezzel a fidesz is tisztában van. Hogy a szavazók tolerálják-e neki a közpénzből fizetett rongyrázást, hülyeséget-dilettantizmust az legkésőbb 2014-ben kiderül (de lehet , hogy még korábban).
Ha 2014-ben megint rájuk szavaznak akkor senkinek egy szava sem lehet. Addig pedig csak várni kell türelemmel. Lehet idegesen is, csak úgy lassabban telik az idő.

És akinek nem tetszik, hogy a lakosság különféle tolvajokra bízza az országot sorozatban , annak nem sok kiút marad. És ha megtalálta külföldön a boldogulását miért menne vissza?