A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

tudomány

Kémek a csipszes zacskóban

Legyen szó látásproblémákat kijavító képernyőről vagy éppen fotózáshoz asszisztáló drónról, a Massachusetts Institute of Technology, közismertebb nevén az MIT kutatói számos területen igyekeznek a technológiai fejlődés lehetőségét konkrét megoldásokká konvertálni.

4 éve | 0 hozzászólás | via Bitport

A rejtvény nem a múlt, hanem a jövő

Egy hete, október 25-én jelent meg a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, amely szerint a kabinet január 2-tól létrehozza a Veritas Történetkutató Intézetet, mégpedig a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Lázár János – nyilvánvalóan politikai – felügyelete alatt. A hír kapcsán Földes György történésszel, a Politikatörténeti Intézet főigazgatójával, az MTA doktorával beszélgettünk.

4 éve | 0 hozzászólás | via Népszabadság Online

K.Úr Ír UFO, go home!

Kérem, ma tudományosak. Nagyon-nagyon tudományosak, annyira, hogy az már nem is tudomány. Hanem áltudomány, természetesen, de annak aztán olyan véresen komoly, mint kínai szellemsárkány a nudista strand női öltözőjében. Hogy vágjunk a közepébe: itt vannak a földönkívüliek, gyarmatosítanak, de minket sem a gólya költött. Ezt a tényt onnét tudjuk, hogy nem tudjuk, azért biztos, mert nincs róla hitelt érdemlő adat.

5 éve | 11 hozzászólás

Oldalak