A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

politika

Politikai okból kiált válságot Orbán Viktor

„A 2,5-3 millió szavazóból nagyjából félmillió tényleges nyertese a NER-nek, míg kétmillióan a társadalmi mozgások vesztesei közé tartoznak, és ezt így is érzik. Nekik azt hallani az állami propagandagépezettől, hogy milyen ragyogóan teljesít a gazdaság, mennyire rendben mennek a dolgok – finoman szólva is diszharmóniát kelt.”

4 hónapja | 0 hozzászólás | via 168 Óra Online

Pálinkás József: A tudományban ne legyen politikai részrehajlás

A Nature, a világ vezető tudományos hetilapja a közelmúltban dicsérő cikket közölt Pálinkás József tudományszervezői munkájáról. A lap egyebek mellett arról ír, hogy a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke olyan pályázati rendszert hozott létre, amely lehetővé teszi, hogy a legkiválóbb magyar kutatók saját hazájukban a nemzetközi sztenderdeknek megfelelő színvonalon dolgozhassanak. Az írás – bár jelzi a magyar demokrácia állapotáról szóló negatív véleményeket is – kétségtelenül javíthat a magyar tudomány globális megítélésén.

9 hónapja | 0 hozzászólás | via 168 Óra Online

Lovasi András: Az a zenész jár jól, aki kussol

Lovasi Andrásnak van B-terve arra az esetre ha Budapest élhetetlenné válna: Székelyföldre, vagy Szlovéniába emigrálna. A Kiscsillag és az egykori Kispál és a Borz frontembere az Azonnalinak adott interjújában arról is beszélt, akkor jár jól ma egy magyar zenész, ha csendben marad. Ő nem ezt tette, le is mondták három fellépését.

10 hónapja | 0 hozzászólás | via Népszava Online

Oldalak