A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Pintér Sándor

Baráti kör - Pintér Mészáros közelében

Mészáros Lőrinc érdekeltségének tőszomszédságába került Pintér Sándor belügyminiszter családi cége. Az Immobil 2000 Ingatlanközvetítő Kft. december közepén résztulajdont szerzett abban a cégben, amely a Mészáros-médiabirodalom központjává tett egykori Népszabadság-székház melletti Kiscelli irodaházat üzemelteti.

8 hónapja | 0 hozzászólás | via Népszava Online

Átlátszó.hu Átlátszó.hu: Jürgen Roth: Pintér Sándor titka

Jürgen Roth német író régóta, számos könyben foglalkozik a szervezett bűnözés és a politika kapcsolatával, teszi mindezt különös figyelemmel Kelet-Európára. A “Schmutzige Demokratie” (Piszkos Demokrácia) címmel németül tavaly megjelent, Magyarországon is rendelhető új könyvében tekintélyuralmi rendszereket és a bennük burjánzó korrupciót mutatja be. Egy markáns példája erre Magyarország: a könyv 77-92. oldalán Dietmar Clodo egykori „bombagyáros”, Pintér Sándor örökös belügyminiszter, és Szemjon Mogiljevics orosz maffiafőnök az 1990-es években kialakult kapcsolatát veszi górcső alá. A könyvfejezetet az Átlátszó fordításában, a szerző engedélyével teljes egészében közöljük, az eredeti szövegen az érintettel egyeztetve annyit változtatva, hogy az egyik Roth által megnevezett nyomozóhatósági forrásnak a magyar változatban csak a monogramját használjuk.

1 éve | 0 hozzászólás

Pintér Sándort is fúrják a Fideszben

– Példátlan, hogy egy hónapokon keresztül több körben pontonként egyeztetett és végül konszenzussal elfogadott törvényjavaslatot holmi párton belüli cicaharc miatt egyetlen tollvonással levegyenek a napirendről – mondta lapunknak Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője azt követően, hogy a Törvényalkotási Bizottság (TAB) ülésén Gulyás Gergely – állítólag kifejezetten Lázár János kérésére – levetette a napirendről a Belügyminisztérium terrortörvény-csomagját.

2 éve | 0 hozzászólás | via Népszabadság Online

Amerikának sem sikerült, de Pintérék azért nekimennének

Ha a párizsi terrortámadások egyik kulcsfigurája annak ellenére be tudott ülni egy soproni kávézóba, hogy Európa rendőrségei mind őt üldözték, sokkal nagyobb a baj, mint korábban látszott. A kormány ennek ellenére egy csuklómozdulattal oldaná meg azt a dilemmát, amin hónapok óta rágódik a szuperhatalom.

2 éve | 0 hozzászólás | via 24 HU

Oldalak