A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

nyelvvizsga

Ingyen sem olcsó a tudás

A kormány tervei alapján már 2018-tól ingyenes lesz a nyelvvizsga, és térítésmentesen mehetnek a diákok a Kresz-vizsgára tudta meg a Magyar Idők. Az „ingyenes nyelvvizsga" azonban csupán illúzió: a költségek tetemes részét az iskolán kívüli különórák, felkészítő tanfolyamok jelentik. Ugyanez mondható el a KRESZ-vizsgadíj esetében is.

1 éve | 9 hozzászólás | via Népszava Online

Ősztől már nem térítik vissza a nyelvvizsga díjakat Pécsen

Módosítaná a Pécsi Tudományegyetem a térítési és juttatási szabályzatát több ponton is. A legfontosabb változás azonban az, hogy a következő ősztől már nem kérhetik az államilag támogatott hallgatók a sikeres nyelvvizsgáik után eddig járó vizsgadíj-visszatérítést. Az indoklás szerint meg fog szűnni az erre szánt keret nyártól, a végső döntést az egyetem szenátusa hozza meg a héten.

5 éve | 0 hozzászólás | via Pécsi Stop

Egyenlítő blog Újabb kiváló ötlet Hoffmanntól: használhatatlan nyelvvizsga

November elején írtunk arról, hogy az oktatási államtitkárság egyik kiszivárgott háttéranyaga azt javasolja: a német legyen az első tanult idegen nyelv, az angol csak a második. Megmutattuk, hogy az ötlet miért baromság, illetve jeleztük azt is, hogy sajnos – már ami a nyelvtanulást illeti – nem az a legnagyobb gondunk, hogy mi legyen az első és a második tanult idegen nyelv.

5 éve | 0 hozzászólás