A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

népességcsökkenés

Így tűnnek el a magyarok Magyarországról

Tovább csökkenhet Magyarország lélekszáma a következő évtizedekben, és ez még abban az esetben sem változna jelentősen, ha sokkal több gyermek születne, és az eddigieknél sokkal több bevándorló telepedne le hazánkban. A velünk szomszédos országokban is drasztikus népességfogyást jósolnak, Romániában és Ukrajnában a lakosság fele is eltűnhet.

3 éve | 0 hozzászólás | via Origo

Ténytár Magyar babyboom = magyar gazdasági növekedés

Jó ideje fogy a magyar. 1981 volt az utolsó év, amikor pozitív volt a természetes szaporodás-fogyás egyenlege. A demográfiai helyzet rosszabb is lehetne, ha az eltelt idő alatt a határon túli külhoni magyarok migrációja az anyaországba nem fékezte volna a csökkenést.

6 éve | 1 hozzászólás

PuPu blogja Konzultáljunk

Két lista lesz. Mindkettőn szerepel a név, születési hely, idő, anyja neve, lakcíme, személyi száma, családi állapota, gyermekei száma, születési idejük, munkahelyük, betegségei, kutyájának neve, chip száma, pártpreferenciája, havi jövedelme, vércsoportja, géntérképe – különös tekintettel a fajspecifikus génekre, vallása, kedvenc itala, barátja/barátnője neve, lakcíme, szexuális teljesítőképessége egy tízes skálán, szereti-e Orbán Viktort?

6 éve | 0 hozzászólás

Gépnarancs Gondolatok a népesedésről

„A felnőttek szeretik a számokat.” Az alábbi cikkben mégis mellőzöm a nyolcváltozós kovariancia analízist, a regresszió számítást és még egy csomó mást, ami a Köves-Párniczky-ban van. Remélem Statisztikus Hókuszpók éppen nem figyel ide. A számok most nem nélkülözhetőek, ennek ellenére nem teljesen pontosak. Mert nem az a lényeg

6 éve | 0 hozzászólás