A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

menekültválság

Állami zsarolás vagy tuti ajánlat?

A Magyar Honvédség hat nap gondolkodási időt hagyott annak a több száz közmunkásnak, akiknek felkínálta, hogy szerződéses katonák lehetnek. A lehetőség csábító része, hogy a közmunkásbér kétszeresét kereshetik és stabilabb munkahelyük lesz. Az árnyoldal, hogy alkalmasság esetén három évre katonának kell állni, a sereghez tartozás minden kötelezettségével, és egyáltalán nem biztos, hogy a "jó pénz" reményében mindenki el akar költözni a családjától, barátaitól. Holnap eldől, a kiválasztott közmunkások közül hányan öntik magukra az egyenruhát, de ami a legfontosabb: lehet-e nemet mondani erre a visszautasíthatatlannak tűnő ajánlatra?

2 éve | 0 hozzászólás | via Index

Die Zeit: Orbán lesz Magyarország végzete

Magyarország végzetesen büszke a saját homogenitására. Orbán Viktor azzal utasítja el a menekülteket, hogy a magyarok nem akarnak változni a tömeges bevándorlás következményeként, ám ily módon elárulja, hogy nincs fogalma az Európai Unió igazi természetéről – írja a Die Zeit.

2 éve | 7 hozzászólás | via 168 Óra Online

Kettősmérce blog Tamás Gáspár Miklós: A menekültválság jelentése

Nincs elegendő szaktudásom ahhoz, hogy arról a válságról írjak, amely miatt szíriaiak, afgánok, irakiak, eritreaiak és mások Európába jönnek. Csupán azt tudom én is, amit az újságokban és pár szakkönyvben erről a témáról olvastam. Ellenben arról a válságról, amelybe Közép- és Kelet-Európa zuhant az utóbbi hónapokban, már igenis van mondanivalóm.

2 éve | 1 hozzászólás

Újra ellenőriznek az osztrák határon - menekültválság percről percre

Éjfél után feloszlott a skandáló tömeg a horgosi határátkelőn, reggel 7-től megkezdődött a határellenőrzés Nickelsdorfnál, és kiderült, az Orbán-féle új időszámítás első napján háromszáznál is többen próbáltak meg átjutni a határzáron. Kedden jelentették be, hogy Románia felé is kerítés épülhet, ezt Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető azzal fejelte meg, hogy megfontolhatják a kerítésépítést a horvát határon is. Egyre több busz már Horvátország felé indul a macedón-szerb határról Magyarország helyett. Kövesse az eseményeket percről percre a hvg.hu-val!

3 éve | 0 hozzászólás | via HVG

Oldalak