A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

középosztály

Az elhazudott középosztály

Varga Mihály szerint töretlenül növekednek a bérek Magyarországon. Ezek szerint hátra is dőlhetnénk s mondhatnánk: minden rendben van. Akár bicikli versenyre is fordíthatjuk a szociális ágazat fizetésemelésének egy részét vagy a focisták premizálására fordíthatjuk az éhező gyerekekre szánt forrásokat.

1 éve | 7 hozzászólás

A középosztály köszöni, nincs jól

Tény vagy érzéki csalódás a középosztály sokat emlegetett lecsúszása? Miközben a kormány a rezsiköltségek radikális csökkentésével igyekszik növelni a tömegek elégedettségét, sokan mégis egyre bizonytalanabbnak érzik a megélhetésüket.

5 éve | 0 hozzászólás | via HVG

Ténytár Bővülő középosztály helyett durva szegénység

Korábban már több alkalommal foglalkoztunk a szegénység magyarországi alakulásával. A gyermekszegénységről szóló blogunkban már jeleztük, hogy a kormányzat által korábban hangoztatott cél, az alulról nyitott, széles középosztály helyett polarizációt figyelhetünk meg a társadalom felső és alsóbb rétegei között. Ez sajnos különösen aktuális, lévén tegnap volt a szegénység elleni küzdelem világnapja.

5 éve | 0 hozzászólás

A középosztály szélsőségesei a pszichoterapeuta szemével

A Népszabadság minapi cikke szerint „a szélsőjobb behatolt a középosztályba.” Az írás szerzői a Tárki és a Political Capital elemzőire hivatkozva tárják fel: a Jobbik szélsőségesen populista világképe már nem csak a legszegényebb társadalmi rétegek körében népszerű, hanem egyre több hívet tudhat magáénak az átlagnál jobb anyagi helyzetű, magasan iskolázott, fiatal férfiak között is.

5 éve | 4 hozzászólás | via 168 Óra Online

Progresszív blog Az albán sas és a magyar turul nászrepülése

Hát, ezt is megértük: Albánia lett a példakép! Hosszú évekig-évtizedekig az egész ország „albán vicceken” szórakozott: ha valaminek a fejletlen, „abszolút balkáni” mivoltát akartuk kiemelni, akkor az megkapta az „albán” címkét… És lássuk be: manapság sem a társadalmi és gazdasági fejlettség az első, amely erről a kis adriai államról, egész Európa legszegényebb országáról bevillan…

6 éve | 1 hozzászólás

Andrassew Iván A panelorvos esete

Mostanában, aki csak szembejön, attól megkérdezem, hogy melyik osztályban tetszik lenni. Keresem a középosztálybélieket, hogy tudjam, kik azok, akikre a mostani hatalom épít. Igazodnék hozzájuk, hátha lecsorog valami. De nem lelem őket.

7 éve | 0 hozzászólás

PuPu blogja Középosztály? Lószart, mama!

Megvolt a nagy coming out, a Vezér odaállt az igen ízléstelen zászlóerdő elé, és miközben úgy csinált, mintha az országról beszélt volna, szemérmes pirulással, de lábával büszkén toppantva felvállalta identitását.

7 éve | 12 hozzászólás