A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kádár János

Biszku-ügy: Kádár biztatta a pufajkásokat

"Önök a feladatukat teljesítették. Nyugodjanak meg! Aki a karhatalomnál szolgált, beosztáshoz fog jutni" - ilyen és ehhez hasonló szavakkal biztatta Kádár János az 1956-os forradalom leverése után a rendszere védelmében létrehozott karhatalom tagjait - derült ki az 1956 utáni megtorlások, halálos sortüzek miatt háborús bűntettel vádolt, 94 éves Biszku Béla elsőfokú büntetőperének szerdai tárgyalásán, a Fővárosi Törvényszéken ismertetett korábbi tanúvallomásokból.

3 éve | 0 hozzászólás | via Népszava Online

Orbán feltámasztotta Kádárt, a Közös Piacot, no meg az imperialistákat

"Kádár János kiválónak tartja Magyarország és a Közös Piac együttműködését a gazdaság területén, nehezményezi ugyanakkor, hogy a tőkés országok a Szabad Európa rádión keresztül megpróbáltnak beavatkozni belső ügyeinkbe." Ha elővesszük a Magyar Nemzet hetvenes években kelt számait, csak a nevek miatt kelthet gyanút, hogy nem a tegnapi újságot olvassuk - Fodor Gábor blogja.

5 éve | 0 hozzászólás | via Népszava Online

Kettős Mérce Ich bin ein Leányfaluer

Nem tudom, milyen lehet Leányfalun élni, valószínűleg soha nem is fogom megtudni. Nem tudom, jó-e a sarki pék, kedves-e a körzeti orvos, milyen az iskola, vannak-e politikai csaták ebben a Szentendre melletti városban, de egyet tudok. Ma, ha csak pillanatokra is, de minden fenntartás nélkül vallanám magam büszke leányfaluinak.

6 éve | 0 hozzászólás

PuPu blogja Kádár János

Van fejvakarászás meg mindenféle kínlódás dögivel, merthogy Kádár János születésének századik évfordulóját sunnyogjuk el éppen. Rohadt egy helyzet.

6 éve | 31 hozzászólás

Egyenlítő blog Kádár János száz éve

Ma száz éve született Kádár János, aki több mint három évtizeden keresztül Magyarország irányítója volt. Az ő nevéhez fűződik az 1956-os forradalom utáni megtorlás. Hatalmának konszolidációja után rendszere széles rétegeknek biztosította a társadalmi felemelkedés lehetőségét.

6 éve | 28 hozzászólás