A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

hit

Félelemkeltő kampányfogásként, az iskoláknak küldött hadüzenetként értékelik a HIT-et

Önmagában nem lenne gond azzal, ha az iskolákat felkészítik arra, mit kell tenni terrortámadás esetén, a kormányzat lépés időzítése és indoklása azonban sok kérdést felvet. Például, hogy valóban a gyerekek érdekeit nézi, vagy a sajátját, hogy a félelem gerjesztésével a Fidesz jobban szerepeljen a választáson? A jogi aggályokat sem teheti zsebre a kormány.

1 éve | 1 hozzászólás | via HVG

Gépnarancs Szele Tamás: Nem tréfa

Komolyan mondom és már régóta: ebben az országban egy ideje nem szabad, de főleg nem érdemes viccelni. Ha az ember mond egy poént, felkapja mindkét politikai oldal, azonnal szó szerint veszi, megforgatja negyvenháromszor a levegőben a keresztút fölött, éjfélkor, és a poén szerzője egyszer csak azt veszi észre, hogy farkasemberré vagy ami annál is rosszabb, politikussá változott és csak olyan víz segít rajta, amit Nagypénteken hozott a patakról egy szűzlány, egy szál fehér pendelyben.

3 éve | 0 hozzászólás

harunalrasid blogja Viktor, szalem aleikum.

és shalom aleichem Szalem aleikum - köszön a palesztin arab, kiben ősi gyűlölet forr zsidó ellenségével szemben, de Jeruzsálemben, ha az utcán találkoznak, mégis azt mondja: béke legyen veled. Hasonló a válasz is, csak kicsit másképpen ejtve: shalom aleichem, de ugyanazt jelenti: béke legyen veled is.

7 éve | 1 hozzászólás

Népszava blog Szemforgató gyerekek, tanárok, szülők...

Nehéz feldolgoznom a hittant, de még nehezebben birkózom meg az etikával. Előfordulhat, hogy erkölcsből jeles és magatartása elégséges? Tehát érti ő, de lesz..ja? Vagy fordítva? Vagy hittanból lehet gyenge és akkor nem elég erős a hite? Vagy csak nem tudja elmondani mi az erős hit? Melyik? Szülőként is azt gondolom, hogy a gyerek maga válassza ki a hitét, ha akarja. A hite mindenkinek a magánügye.

7 éve | 1 hozzászólás