A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

hálapénz

"A szakmát köpjük szembe, ha ezek az orvosok újra beteget fogadhatnak"

Ha a budapesti olimpiai pályázatot sikerült megfúrni, akkor szívós munkával a hálapénz ügyében is kicsikarható a változás, véli Kunetz Zsombor korábbi mentős, baleseti sebész. A hálapénz ellen hívott háború fontos lépésének tartja, hogy a sürgősségi császárért pénzt kérő SOTE-s orvos esete miatt végre számonkérték a botrányokban látványosan hallgatag orvosi kamarát is.

1 éve | 0 hozzászólás | via HVG

Index Az orvosbárókra megy el a pénz

300 000, 500 000, 700 000 Ft. Az érdekvédők szerint ez lenne a méltányos orvosfizetés, a jelenlegi 150 000, 200 000, 300 000 Ft helyett. Sokak szerint ez irreális, nincs ennyi pénz a magyar egészségügyben. Pedig van, csak ahhoz több lépcsőben és jelentősen át kell alakítani a kádárizmusból itt maradt, harminc-negyven éve változatlan elvek szerint működő orvoslást.

2 éve | 0 hozzászólás

Így hat a hálapénz Magyarországon

A hálapénz megaláz, a hálapénz megoszt, konzerválja a korrupt rendszert. Hálapénz nélkül már összeomlott volna az egészségügy, voltaképpen a hálapénz működteti az ágazatot. Magyarországon mindkét álláspont igaz egyidejűleg. A baj csak az, hogy 25 évvel lemaradtunk a nyugati színvonaltól, ahol a beteg minden minőségi adatot megkap, mielőtt orvost vagy kórházat választ. A Hetek cikke.

2 éve | 0 hozzászólás | via ATV

Már csaknem 800 orvos vár választ

Most már a minisztertől várnak segítséget az orvosok. Két hete írtak nyílt levelet, amit mára csaknem 800-an írtak alá, az egészségügy kilátástalan helyzetére hívják fel figyelmet. Választ várnának arra, hogy a hálapénz rendszerét hogyan számolná fel a kormány, és arra is, hogy mikor rendezik az egészségügyi dolgozók bérét. A levelet ma az emberi erőforrások miniszterének is elküldték, de választ egyelőre nem kaptak Balog Zoltántól.

2 éve | 0 hozzászólás | via RTL-Klub

Oldalak