A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Erdogán

Bosszút áll Orbán barátja

A török ügyészség vádat akar emelni Németországban élő török akadémikusokkal szemben – értesült a több német orgánum, így az NDR, a WDR, valamint a Süddeutsche Zeitung. „Propaganda terrorszervezet számára” a vád velük szemben. Közlések szerint mintegy száz személyről van szó.

1 éve | 0 hozzászólás | via Népszava Online

Mindenki tudja, hogy gáz van, de senki nem mer szólni

Miután ma kiderült, hogy a KDNP-nek is ugyanúgy viszket a tenyere, mint Orbánnak, de legalább már 128 ezer nemzeti inzultációs ívet vissza is küldtek a magyarok (=megközelítőleg 98%), miközben az Európától való távolodás jegyében, nemzetközi szerződések felrúgása árán, a CEU sarokba szorítása közben csak azért is a parlament elé kerül a civilek megszívatásának törvénye, és miközben az oroszok már megint a spájzban vannak, újabb jelentéktelennek tűnő, de annál fényesebb magyar sikertörténet született.

1 éve | 3 hozzászólás | via Kolozsvári Szalonna

Ténytár blog Miért ugrál Budapest úgy, ahogy Ankara fütyül?

Törökország vezetője, Recep Tayyip Erdoğan, aki egyébként Orbán egyik „illiberális példaképe”, a július 15-ei sikertelen puccskísérlet után kíméletlen tisztogatásokba kezdett: már a sikertelen hatalomátvételi kísérlet másnapján bármifajta vizsgálatot mellőzve letartóztatott 2700 bírót.

2 éve | 0 hozzászólás

Erdogan nem áll le

A sikertelen puccs után egy hét elteltével is még tombol a törökországi tisztogatási hevület. Hét végén az elnöki gárdát is utolérte az elnök bosszúja. Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet szerint a letartóztatottakat kínzásnak vetik alá a török börtönökben. Recep Tayyip Erdogant bírálja a nyugat is, de a török államfő szerint az Európai Unió egyszerűen elfogult.

2 éve | 0 hozzászólás | via Népszava Online

Kolozsvári Szalonna Még mindig van ember, aki nem érti, hogy mi felé halad Magyarország?

Törökország sikere biztatás Magyarországnak. A török siker arról szól, hogy ha egy nép bízik a saját erejében, megfelelő összefogást valósít meg, vezetői megfelelő programot hajtanak végre, akkor csodálatos eredményeket lehet elérni. Nekünk is erre lenne szükségünk (…) nagyítóval sem találni olyan ügyet, amely problémát okozna a két ország kapcsolatában. (…) Recep Tayyip Erdoğannak sikerült kellő időben meghoznia azokat a döntéseket, amelyekkel elejét vette annak, hogy a török gazdaság válságba zuhanjon. Bátor volt, hogy nehéz döntéseket hozzon, mindannyian ilyenek szeretnénk lenni. Magyarország támogatja Törökország európai uniós tagságra irányuló törekvéseit, és ezen az állásponton nem változtat az a tény sem, hogy ez az ügy nem mozdult előre az elmúlt évben. (Orbán Viktor – 2013. február 5.)

2 éve | 28 hozzászólás

Erdoğan három hónapos rendkívüli állapotot rendelt el

Törökországban három hónapos rendkívüli állapotot rendelt el az államfő a múlt heti puccskísérlet nyomán. Recep Tayyip Erdoğan a török nemzetbiztonsági kabinet ülése után, éjjel jelentette be, hogy az intézkedés célja gyors és hatékony lépéseket tenni a demokráciát, a jogállamiságot és az emberek szabadságjogait fenyegető tényezők felszámolására.

2 éve | 0 hozzászólás | via 168 Óra Online

Negyven kommandós feladata lett volna Erdogan kiiktatása

Miközben még mindig nem csitultak el teljesen a török kedélyek, és folyik az állami és katonai körök totális megtisztítása (a güleinstáktól, a puccsisták szövetségeseitől, meg még ki tudja kiktől), egyre több részlet szivárog ki a több szempontból is igen amatőr és éppen ezért igen gyanús próbálkozás részleteiről - melyeket érdemes nagy óvatossággal kezelni.

2 éve | 0 hozzászólás | via Index

Hivatalosan is Erdogan nyert

A szavazatok 99,9 százalékának összeszámlálása alapján a hivatalban lévő államfő, Recep Tayyip Erdogan a voksok 52,4 százalékát szerezte meg a Törökországban vasárnap tartott előrehozott elnökválasztáson.

9 hónapja | 0 hozzászólás | via HVG

Oldalak