A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

család

A családnak kell eltartania a szülőket?

Lényegében a család idősebb tagjairól való gondoskodás elve kap egyre inkább teret a nyugdíjas élettel kapcsolatos elképzelésekben - ha már az állam számára nehéz a finanszírozás. Ez a gondolat köszön vissza az új ptk öröklési szabályaiban és aligha nem ugyanez az elv vezette a Népesedési Kerekasztal utódóktól és azok iskolázottságától függő nyugdíjszámítási javaslatát is.

4 éve | 0 hozzászólás | via Narancsjuice

K.Úr.Ír blog Szele Tamás: Magánügy

Én rájöttem, hogy mi tökéletes bolondok vagyunk. Felesleges szamárságokkal fecséreljük a drága időt, ahelyett, hogy valóban fontos dolgokkal foglalkoznánk, vagy legalább egy kicsit megkönnyítenénk magunknak – és másoknak is – az életet. Mégpediglen fénykép alapján jöttem rá. Egy eddig sosem látott, frissen előkerült családi kép alapján. Persze, mondhatjuk, hogy ez magánügy, de megfigyelésem szerint mindenkinek van ilyen típusú magánügye.

5 éve | 4 hozzászólás

Karácsonyi vakációból tízéves pereskedés

Az amerikai apa 2002 karácsonyán utazott magyar feleségével és kint született, kétéves – kettős állampolgár – kisfiával Magyarországra, majd az ünnepek után abban a tudatban tért vissza közös virginiai otthonukba, hogy családja is hamarosan követi.

5 éve | 0 hozzászólás | via HVG

Nekiment a Fidesz-KDNP családképének az Alkotmánybíróság

Túl szűknek tartja a Fidesz és a KDNP alkotta családfogalmat az Alkotmánybíróság. A testület szerint nem lehet kizárólag a férfi és nő házasságára korlátozni az együttélést meghatározó legfőbb fogalmat, ami a gyakorlatban kizárja többek között az azonos nemű párok esetében az elhunyt utáni öröklést.

6 éve | 0 hozzászólás | via Hír24

Megadom a szót blog Nemzetemnek biztonságáról

Édesanyám kedvenc pártja a KDNP. Imádja őket, szapulni. A KDNP az egyetlen olyan párt az Országgyűlésben, akiknek nincs valódi támogatottságuk, akik csak a pártszövetség lélegeztetőgépén szuszognak, a 2/3 kegyéből borzasztóan és gyalázatosan sok képviselővel.

6 éve | 0 hozzászólás

Oldalak