A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

cigányság

Ordítok blog Edgar Swan: Díszcigány

Ettől a fiataltól elvárni, hogy ismerje fel a kitörési lehetőséget, tegyen azért, hogy változzon az élete, legyen előrelátó, céltudatos, szorgalmas és megfontolt, butaság. Nem fogja tudni, hogyan kellene mindezt. Hiszen nem látta, nem tanulta soha. Az ő valósága teljesen más, mint azoké, akik az elvárásokat támasztják vele szemben.

3 éve | 0 hozzászólás

Valamit csúnyán elnéztek a Fideszben

Még töröltethetik magukat a kisebbségi névjegyzékből azok, akik meggondolták magukat, és nemzetiségi lista helyett pártlistára szeretnének szavazni. A kettő ugyanis kizárja egymást. Most már biztosra vehető, hogy a legnépesebb nemzetiség, a cigányság sem lesz képes kedvezményes mandátumhoz jutni a következő parlamentben. A romák közül kétezren már leiratkoztak.

4 éve | 0 hozzászólás | via Népszabadság Online

Emberek holttérben – a cigányságról

Ha valami szörnyűséget követ el egy ember, aki történetesen cigány, akkor a cigányság egészét bélyegzik meg általa. Ha valami kiemelkedő sikert ér el egy olyan ember, aki történetesen cigány, a cigányság egészét nem emeli fel – hogyan is tehetné? Ugyanez a logika azonban az először vázolt esetben nem és nem képes működni.

5 éve | 0 hozzászólás | via Vasárnapi Hírek

Oldalak