A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

cigányok

K.Úr.Ír blog Szele Tamás: Stadiontelep Miskolcon

Tüntettek hát tegnapelőtt a cigányok Miskolcon. Tüntettek, nem először és remélem, nem is utoljára, kiálltak az igazuk mellett – és kiálltak azért, amit, ha nem cigányok volnának, még a törvény is pártolna. Konkrétan a saját, tulajdon lakóhelyüket védik.

4 éve | 1 hozzászólás

K.Úr.Ír blog Jelentés egy jelentésről

„A mi felfogásunkban Magyarországon nincsen roma diszkrimináció” – jelentette ki 2012. május 25-én Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az amerikai külügyminisztérium emberi jogokkal kapcsolatos felméréséről. És azóta nincs is. Aki minálunk ilyesmit emleget, az hazaáruló, bitang, mindenféle bérenc. De ha mégsem ilyen lenne, akkor viszont az Országgyűlés által megválasztott ombudsman.

4 éve | 4 hozzászólás

K.Úr Ír Sportmentes gettók

Balog Zoltán miniszterünk megint okosat mondott, mert ő annyira okos ember, hogy csak úgy buzog belőle a bölcsesség, miként a tiszta, hegyi forrásból: és olyan jó ember is ő, hogy elméjének gyöngyszemeit minden esetben megosztja velünk. Mi meg vagyunk olyan hálátlanok, hogy hol röhögünk, hol szörnyülködünk ezeken az ideákon – most épp az utóbbi következik. Balog mester ugyanis fel akarja számolni a cigányok gettósportját.

5 éve | 0 hozzászólás

K.Úr Ír A cigány népgyűlés

Hát ez meg mi a csoda lenne? Cigány fesztivál, társadalmi fórum, vallási találkozó? Netán üzleti konferencia vagy társkereső? Ez mind, és egyik sem. Van Magyarországon ilyen népgyűlés, ha nem is minden többségi állampolgár tud róla: a csatkai búcsúban tartják, már százötven éve.

5 éve | 0 hozzászólás

K.Úr Ír Csendes győzelem

Hölgyeim, uraim, erős a gyanúm, hogy jó hírről kell beszámolnom. Meg nem erősített források, vagyis helyi, hiteles szemtanúk szerint ugyanis Ózdon megkezdődött – ezen írás megjelenésekor talán már be is fejeződött – az elzárt, illetve vízhozamukban korlátozott közkutak visszaállítása eredeti állapotukba. Mindegyiké, eddigi ismereteink szerint. Csoda ez, győzelem: de csendes, és nem egy emberé.

5 éve | 0 hozzászólás

K.Úr Ír Spártai cigányok

Az Ózdon kialakult kritikus vízhelyzet új tiltakozási formát termelt ki, olyant, amilyet még sosem látott a világ – nem is csoda, hiszen életveszélyes. De egyedi. Hungarikumnak is nevezhetnénk, de a szélsőjobboldal tiltakozna, és hát az ő kényes ízlésük mindennél előbbre való. Akkor legyen romanikum. Ez pedig nem más, mint a – hm, hogy is nevezzem? Nincs rá kifejezés, annyira új… mondjuk szomjúság-sztrájk. Az éhségsztrájk mintájára

5 éve | 29 hozzászólás

Oldalak