A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

ápolási díj

Az ápolási díjon fukarkodva az állam saját karjába harap

Régi adósságát kellene törlesztenie a parlamentnek a kormányzaton belül mostanában tervezett jövő évi költségvetésben. El kellene ismernie, hogy azok, akik súlyosan sérült, fogyatékos gyermeküket, rokonukat otthon ápolják, munkát végeznek. Bár első ránézésre ez szimbolikus kérdésnek tűnik, valójában azonban messzemenő következményei lennének.

1 éve | 0 hozzászólás | via HVG

A súlyos beteg gyerekedet ápolod otthon? Ja, az nem munka

Napi 24 órában dolgoznak, megállás még éjszaka sincs. Fejlesztenek, tornáztatnak, emelgetnek, etetnek, pelenkáznak, és közben viszik a háztartást, mint a többi dolgozó nő. A különbség annyi, hogy az ő munkahelyük az otthonuk, ahol gyakran évtizedeken keresztül ápolják súlyosan sérült gyereküket, hozzátartozójukat. Magyarországon ez 12 ezer családot érint, a kormány szerint azonban ők nem munkát végeznek, ezért munkabér helyett segélyt kapnak. Abból is megalázóan keveset.

1 éve | 0 hozzászólás | via Abcug

K.Úr.Ír blog Szele Tamás: Stadionok a betegeknek

Ez, kérem, egy újfajta magyar terápia. Világszabadalom. Igaz, hogy teljesen hatástalan, sőt, senkit sem gyógyít meg, igaz, hogy csak viszi a pénzt és mérhetetlen szenvedést okoz mindenkinek, aki érintett a témában, de kétségtelen, hogy hungarikum.

4 éve | 2 hozzászólás

K.Úr Ír Szegényházi Szent Erzsébet legendája

Levelet hozott a villám, mármint a villámposta, én meg, szegény fejemmel, elolvastam. Aztán elnéztem a nagy, büdös, közép-kelet-európai semmibe, és azt mondtam magamban: lehet, hogy nagy hős volt a trójai Hektór, még nagyobb a gyorslábú Akhillész, legnagyobb a nagy Leonidász, de akkora egyik sem volt, mint Erzsébet. Caesar száz csatája semmi ahhoz a hadjárathoz képest, amit ez a hölgy megvívott – és még vívnia kell, lankadatlanul.

5 éve | 4 hozzászólás

Oldalak