A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Zoom.hu: Végtelenül elszomorító jelentés készült a magyar média helyzetéről

via Zoom

2018. április 26. 13:22 | 1 hozzászólás

Megint lejjebb csúsztunk a sajtószabadság-listán: például Botswana és Szenegál mögé.

A szervezet Népszava által ismertetett jelentése szerint a világ egyetlen másik régiójában sem fenyegeti olyan veszély a sajtószabadságot, mint Európában. Rámutatnak, hogy a média egyre erőteljesebben van kitéve „a kormányzatok és vezetők médiaellenes hecckampányának”.

Annak aztán végkép nem lehet örülnünk, hogy a világ 180 országát felölelő kutatás szerint Magyarország a sajtószabadság tekintetében csupán a 73. helyen áll. Ez az elmúlt évhez képest további lecsúszást jelent. Egy éve még a büszkeségre szintén sok okot nem adó 71. helyen álltunk. Az Európai Unió tagállamaként ennek aligha lehet örülni, hiszen olyan államok előzik meg Magyarországot, mint Szenegál, Tonga vagy például Botswana.

A kormányfő által számos alkalommal emlegetett Lengyelország 58. helyével, Horvátországban sem nagyon örülhetnek az eredménynek, hiszen a 69. helyen állnak. Mindent elmond a magyar sajtószabadság helyzetéről, hogy Szerbiában, ahol a sajtó nagyrészt a kormányzati támogatásokból él, alig lemaradva mögöttünk a 76. helyet foglalja el.

Tovább...


A cikk eredetije: Zoom.hu: Végtelenül elszomorító jelentés készült a magyar média helyzetéről


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
12 hónapja

Lesz ez még lejjebb is!:(((

Elvégre SEREGHAJTÓNAK is kell valakinek lenni!
Gondolom, ezt célozta meg az ÚJ kabinet! :P:P:P

Az is ELSŐ hely, de HÁTULRÓL! :DDD