A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Weber: "Tanácsosabb lenne, ha Orbán irányt változtatna"

via Hvg.hu

2018. október 24. 13:38 | 1 hozzászólás

„Nem tisztességes” összekapcsolni a menekültkérdést a jogállami vitákkal, mondta. Csak egyetérteni tudunk.

Elfogadhatatlan összevegyíteni a jogállamisággal összefüggő európai uniós eljárások miatt indított vitákat a migrációs politika terén kialakult vitákkal – jelentette ki Manfred Weber, az Európai Parlament (EP) néppárti frakciójának vezetője a pártcsalád strasbourgi sajtótájékoztatóján, amikor a magyar kormány óriásplakátjairól kérdezték.

Manfred Weber hangsúlyozta, nem tisztességes dolog összekapcsolni a Judith Sargentini holland zöldpárti EP-képviselő által előterjesztett, majd elfogadott jelentést, amely a jogállamisággal kapcsolatos eljárásról szól, és a migrációs politikát, azoknak ugyanis "semmi közük egymáshoz".

Arra emlékeztetett, hogy a jogállamiság kérdésének vitája két téma köré csoportosult: a civil szervezeteket érintő magyarországi szabályozás és a Közép-európai Egyetemet érintő felsőoktatási törvény köré. Számára és a pártcsalád többsége számára kívánatos a civil szervezetek működése, mert ez a modern társadalom részét képezi. A CEU esetében pedig a tudomány szabadságának kérdéséről van szó, ami szintén európai alapelv – magyarázta.

Tovább...


A cikk eredetije: Weber: "Tanácsosabb lenne, ha Orbán irányt változtatna"


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
5 hónapja

Miért  változtatna irányt? A hatalma  megtartása érdekében, arra  megy ami neki húz hasznot.