A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Weber megvédte Orbán néppárti tagságát

via 24.hu

2019. február 17. 13:52 | 0 hozzászólás

"Szerinte úgy járnának vele, mint David Cameronnal, ha kitennék az uniós pártszövetségből."

Orbán Viktor néppárti tagsága is előkerült a müncheni biztonságpolitikai konferencia Kelet-Európával kapcsolatos panelbeszélgetésén, ahol részt vett az uniós pártszövetség csúcsjelöltje, Manfred Weber.

A Politico tudósítása szerint Ian Bremmer politológus és a közönség több tagja igyekezett választ kicsikarni Weberből arra, hogy hogyan kardoskodhat az európai értékek mellett, miközben a Fidesz is jelen van a Néppártban, de a frakcióvezető próbált ez elől kitérni. Azt mondta, az uniós alapszerződés hetes cikkelye szerint hazánk ellen zajló eljárást megszavazta, de tiszteletben tartják, hogy Orbán Viktort megválasztották a magyarok.

Figyelmeztetett arra is, hogy milyen következménye lenne a Fidesz kirúgásának. „David Cameron kivitte a konzervatívokat a Néppártból, és most itt a Brexit. A nagy félelmem, hogy ha szétszakítjuk Európát, egy szétszakadt Európai Unióban találjuk magunkat”, mondta.

Amikor harmadszor kérdezték erről, Weber azt kérte a kérdezőtől, hogy beszéljenek hasonló igyekezettel más országok hasonló problémáiról is.

Várjuk meg a hetes cikkely szerinti eljárás kimenetelét, utána Orbán Viktoron a sor

– jelentette ki.


A cikk eredetije: Weber megvédte Orbán néppárti tagságát


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges