A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Volt fideszes polgármester ellen is vádat emeltek Szigetváron

via HVG

2016. október 19. 11:09 | 0 hozzászólás

A polgármestert azzal vádolják, hogy úgy biztosította egy ügyben a szavazattöbbséget, hogy egy önkormányzati cégen keresztül megvesztegetett egy szocialista képviselőt.

Hivatali vesztegetéssel és hűtlen kezeléssel vádolja a Mohácsi Járási Ügyészség Kolovics Jánost, Szigetvár fideszes ex-polgármesterét - közölte Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja, aki tagja Szigetvári Emberekért Egyesületnek is, amely még 2014 őszén tett feljelentést ismeretlen tettes ellen. Az ügyészség egy volt szocialista önkormányzati képviselőt is megvádolt hivatali vesztegetés elfogadásával, ő a párt szigetvári polgármesterjelöltje volt 2010-ben. Mellette hűtlen kezeléssel és hivatali vesztegetéssel vádolják Kolovics János feleségének fiát is, aki egy önkormányzati cégnek volt vezetője a fideszes városvezetés idején.

Az ügyészség közleménye szerint a 2010-es önkormányzati választásokat követően az önkormányzat többségi tulajdonában álló helyi vízművek ügyvezetője a polgármester nevelt fia, míg a polgármester a felügyelőbizottság elnöke lett. A vízmű más szolgáltató cégekbe olvadt, de a képviselő-testület úgy döntött, hogy a szigetvári gyógyfürdő és tanuszoda, illetve a gyógyfürdőhöz kapcsolódó hotel a város tulajdonában maradjanak, ennek működtetésére egy új gazdasági társaságot kívántak létrehozni, és a polgármester azt akarta, hogy ennek az új cégnek az ügyvezetője is a nevelt fia legyen.

Tovább...


A cikk eredetije: Volt fideszes polgármester ellen is vádat emeltek Szigetváron


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges