A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Visszatartja a pénzt az EU, az Orbán-kormány már 1646 milliárddal többet költött...

via 168 Óra Online

2018. szeptember 19. 11:04 | 1 hozzászólás

Rengeteg beruházás bedőlhet, mivel az EU - a magyar közbeszerzési rendszer korrupciós kockázatai miatt - visszatartja a pénzeket.

Hosszú elemzést írt a 444 arról, hogy egyre inkább témája a nyugat-európai politikai vitáknak a magyar és a lengyel kormány önkénye. Különösen a korrupciós ügyek lehetnek fontosak a tavaszi EP-kampányban, ahol a mérsékelt pártok abban versenyezhetnek, hogy ki védi meg jobban a nyugati adófizetők pénzét.

A portál forrásai szerint ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a Fidesz pártcsaládján, az Európai Néppárton belül elfogytak Orbán Viktor szövetségesei. Az EU-ban mindenesetre a keletieknek járó pénzeket a jogállami feltételekhez kötnék, ezzel is csökkentve a kifizetéseket. Az Orbánt támogató EU-ellenes pártok ellen is bevethetik az érvet, hogy a keleti vezetők veszélyeztetik igazán a nyugati kultúrát. Ez a vonal érezhető volt a múlt keddi EP-vitában is.

Udo Bullmann, az EP szociáldemokrata frakciójának (S&D) német vezetője, az SPD politikusa a Sargentini-jelentésről tartott múlt heti európai parlamenti (EP) vitában – mint megírtuk – úgy fogalmazott:

– Világosan ki kell mondani, hogy ez az Európai Unió legkorruptabb rendszere. Nagyon sajnáljuk, de ez az igazság. (...) Orbán rokonai, különösen a veje ennek a rendszernek a kedvezményezettje. Ismétlem, Orbán úr, ön az EU-ban létező legkorruptabb rendszert testesíti meg, és ennek véget kell vetnünk, hölgyeim és uraim.”

Tovább...


A cikk eredetije: Visszatartja a pénzt az EU, az Orbán-kormány már 1646 milliárddal többet költött...


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
7 hónapja

Ennek  isszuk a levét még  durvábban, ha  van leve... :(