Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Viharos szél, köd, havas eső: mindent a nyakunkba zúdít a tél

via Pécsi Stop

2013. december 9. 11:35 | 1 hozzászólás

Egyre jobban hűlő időjárás vár az országra december második hetében. Hétfőn a viharos szél miatt az ország északi felére figyelmeztető előrejelzést adtak ki, de havas eső is előfordulhat. Kedden és szerdán is marad a borongós idő, a munkahét felétől egyre több helyen fordulhat elő ködképződés is.

Hétfőn hajnalban a szél megerősödik, és az ország északi felén viharossá fokozódik, északkeleten az eső mellett havas eső és hó is jelentkezhet. Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, valamint a fővárosra elsőfokú, citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a 70 km/h-t meghaladó széllökések miatt.

Napközben általában erősen felhős lesz az ég, többfelé fordulhat elő kisebb eső. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 2 fok között, északkeleten mínusz 5 fok körül valószínű. A legmagasabb hőmérséklet plusz 5 és plusz 11 fok között alakul. Hétfő este hidegfront érheti el az országot.

Kedden változóan felhős lesz az ég, pár órára süt csak ki a nap. Napközben fokozatosan csökken a felhőzet, legtovább az Alpokalján maradhat meg. Reggel elszórtan várható eső, havas eső, északkeleten hó. Napközben főleg nyugaton lehet néhol hózápor, zápor. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, este déliesre fordul. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1, +5 fok között, északon -1 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet keleten 1, 5, nyugaton 5, 10 fok között valószínű.

A munkahét felénél, szerdán hajnalban még néhol ködfoltokra lehet számítani, csapadék azonban nem valószínűsíthető. A szél nyugati és többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb hőmérséklet -8, -3 °C között várható, nyugaton -3 °C fölötti értékek is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet nem fogja meghaladni a +5 °C-ot.

Csütörtökön borult, párás idő köszönt be, emiatt néhol ködfoltok is képződhetnek, amelyek akár még a délelőtti órákban is megmaradhatnak. Ónos szitálás is lehetséges, a szél ereje pedig lecsökken, emiatt a közlekedésből fakadó szmog is megnövekedhet. A hőmérséklet -4 és +4 °C között fog alakulni csütörtökön.


A cikk eredetije: Viharos szél, köd, havas eső: mindent a nyakunkba zúdít a tél


Hozzászólások