A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A vidéki kormányellenes tüntetéseken is nagyokat alkottak

via 24 HU

2018. április 16. 11:21 | 0 hozzászólás

Pécs, Debrecen, Győr is megtette, amit lehet.

A szombati tüntetésről Budapesten rengeteget cikkeztek a hazai és nemzetközi médiumok is, de méltatlanul elhallgatott vonulata volt az egésznek a magyar vidék ébredése is. A választások óta heves urbánus-vidéki vita kezdődött a közösségi médiában, ami a Fidesz kétharmados győzelmének felelősét keresi. Akadt pár olyan vélemény is, mely szerint a vidék miatt történt ez, azonban a kép sokkal árnyaltabb ennél.

Ezt bizonyította, hogy rég látott méretű tüntetések zajlottak szombaton vidéki magyar városokban is.

Kiemelkedett Pécs, ahol az egyik olyan vidéki egyéni választókerület is található a háromból, ahol egyéniben sikerült megverni a Fideszt, mivel az ellenzék zömmel beállt a független Mellár Tamás mögé (ő lesz így az új Országgyűlés egyetlen független képviselője).

A pécsi tüntetést a Széchenyi téren Fülöp Eper Flóra énekesnő szervezte, akinek egy fellépését lemondták nemrég, mert közös videóban szerepelt Karácsony Gergellyel, az MSZP-Párbeszéd volt miniszterelnök-jelöltjével – írja a SzabadPécs. A lap szerint 15 éve nem láttak ennyi embert itt politikai tüntetésen, kb. kétezer fő jelenhetett meg, itt is mindenféle korú és ideológiában hívő emberek.

Tovább...


A cikk eredetije: A vidéki kormányellenes tüntetéseken is nagyokat alkottak


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges