A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Vesztésre áll az egészségügy a pénzügyi tárcával szemben

via Népszava Online

2018. augusztus 10. 10:42 | 0 hozzászólás

Most már az egészségügyben is a médiában üzengetnek egymásnak az ágazat irányítói és a kórházvezetők. A betegek helyzete pedig továbbra is marad, mint volt.

Nem csak a pénzügyi kormányzat kritizálja a kórházigazgatókat, az országos vezetőket korábbi kollégáik tartják gyengének – terebélyesedett ki az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) közötti csata, amely tegnap újabb pengeváltással folytatódott. Az ÁSZ a kórházi vezetők szerdai közleményéhez hasonlóan határozott hangnemben verte vissza a kifogást, hogy a túl kevés pénz okozza a bajokat az intézmények gazdálkodásában.

A számvevők szerint nem pénzkérdés a kórházakban a jogszabályi előírások betartása, a szabályos működés biztosítása és fenntartása. A vita – mint arról többször írtunk – hétfőn robbant ki, amikor a kormánylap Magyar Időknek nyilatkozva az ÁSZ elnöke botrányos gazdasági visszaélésekkel, anarchikus állapotok létrehozásával vádolta meg a kórházak igazgatóit és gazdasági vezetőit, ezzel magyarázva a folyamatosan újratermelődő sok tízmilliárdos hiányt az intézmények költségvetésében. A vádak és a durva megfogalmazások elleni tiltakozásul a kórházszövetség és az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete (EGVE) szerdán közös elnökségi ülésen tiltakozott, Domokos László számvevőszéki elnököt és munkatársait is szakmaiatlansággal vádolva. Hangsúlyozták, hogy a magyar kormány az uniós államok ráfordításainál nagyságrendekkel kevesebbet költ a betegek ellátására.

Tovább...


A cikk eredetije: Vesztésre áll az egészségügy a pénzügyi tárcával szemben


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges