A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Veszélyes a gyerekekre, 38 terméket vonnak ki a forgalomból

via HVG

2018. június 14. 10:24 | 0 hozzászólás

Közel száz terméket vizsgált meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium, aztán pedig döntöttek.

A megvizsgált termékek között volt etetőszék, bébikomp, lábbal hajtható kismotor, játékroller, játszószőnyeg és plüssjáték is többek között. A fogyasztóvédelmi hatóság 38 terméket kivont a forgalomból, húszat pedig a vásárlóktól is visszahívtak.

A minisztérium közleménye szerint a Mechanikai és Villamos Laboratórium a balesetek megelőzése érdekében rendszeresen vizsgálja a gyerekek által gyakran használt eszközöket, kiszűri közülük a veszélyeseket. A termékek esetleges kockázatait – mint például a felborulás lehetősége vagy a leszakadó részek miatti fulladásveszély – kizárólag laboratóriumi vizsgálatokkal lehet megállapítani, a vásárló erről előzetesen nem tud érdemben tájékozódni, írják.

A most megvizsgált tíz etetőszékből három, a nyolc bébikompból kettő nem teljesítette az előírt követelményeket. A játékok esetében az öt tricikliből négy, a tíz játékrollerből hat, a huszonöt lábbal hajtható kismotorból öt, a húsz játszószőnyegből öt, a húsz plüssjátékból pedig tizenhárom esetében talált a labor kockázatot.

Tovább...


A cikk eredetije: Veszélyes a gyerekekre, 38 terméket vonnak ki a forgalomból


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges