A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Vera története: Két diploma, három gyerek, és közmunka, ahonnan nincs kitörés

via HVG

2017. szeptember 27. 11:27 | 0 hozzászólás

Árkot tisztítani lélekölő munka, de talán ennél is rosszabb, ha olyan pozíciót kell diplomás közmunkásként betölteni, amiért a kollégák rendes fizetést kapnak

Te más jogállású vagy. Ezt mondta Verának a főnöke, amikor arról volt szó, hogy az intézmény kiemelkedően jó teljesítményt tett le az asztalra, és ezért év végén jutalom jár mindenkinek. Kivéve persze Verát, mert bár ő is ugyanolyan rendesen dolgozott, ő „közfogi”, közfoglalkoztatott, avagy közmunkás. Hiába végzi ugyanazt a munkát, amit a kollégái közalkalmazottként látnak el, hiába van velük együtt napi 8 órában és csinálja ugyanazt, mint ők, az ő munkaadója nem az intézmény, hanem a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egyik nonprofit cége. Őt oda csak kihelyezték dolgozni.

Verát természetesen nem így hívják, és az intézményt sem nevezzük meg, mert ha megtennénk, akkor Verát még a jelenleginél is sokkal rosszabb körülmények közé taszítanánk. Van neki épp elég baja így is, a fentihez hasonló megkülönböztetések miatt nap mint nap érzi magát megalázva. „Ez egy stigma, amit viselnem kell. A főnökeim mindig hivatkozhatnak arra, hogy más jogállású vagyok, ha meg akarják indokolni a döntéseiket, így csaknem azt tesznek velem, amit akarnak” – mondja.

Tovább...


A cikk eredetije: Vera története: Két diploma, három gyerek, és közmunka, ahonnan nincs kitörés


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges