Szerkesztők ajánlják Meghalt Baló György
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Végleg megbukott az ócsai lakópark

via Hír24

2014. január 17. 10:23 | 4 hozzászólás

Katasztrófa sújtotta területekről kitelepítettek átmeneti szállásává minősítette át a kormány az ócsai szociális lakóparkot.

Az eredetileg bukott devizahitelesek fogadására indított program ezzel végleg lezárult, holott a kormány tavasszal még a folytatást fontolgatta. Az év végére azonban belátta: nincs tovább – írja a Népszabadság.

A hivatalosan csaknem 2,5 milliárd forintból felhúzott 80 ház alig több mint a felére akadt bérlő. A bérlőkereséssel megbízott Magyar Máltai Szeretetszolgálat nem kapott felkérést a folytatásra, így munkája immáron a lakók segítésére korlátozódik.

Végleg vége

Az ingatlanok a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET) tartalékalapjába kerültek, ám a lap információi szerint nagy a bizonytalanság: ezeket is meg kell hirdetniük havonta a többi tartalék ingatlanhoz hasonlatosan, vagy őrizniük kell esetleges katasztrófák idejére. Ezek hasznosításának, bérbeadási feltételeinek meghatározása a kormány feladata, amelyre pontosan meg nem jelölt időpontban rendeletet alkot.

A döntéshozatalt előkészítő jelentés elkészítésére vonatkozó határidőt ugyanakkor többször módosították. Az utolsó határidő lejártakor a tárca csupán annyit közölt a Népszabadsággal: a szociális lakópark ügye a közeljövőben nem szerepel a kormányülések napirendjén. Majd később hozzátették, semmiféle döntés-előkészítő tanulmányról nem tudnak. Így a kormány a tapasztalatok összegzése nélkül döntött a több milliárd adóforintból megvalósult projektről. Végleg most rekesztették be az ócsai kísérletet.

Vállalhatatlan propagandaműsorral istenítette a köztévé az ócsai adósparkot

Az Újrakezdők Ócsán című dokusorozat röviden egy értékelhetetlen szemét, amit - véleményünk szerint - az MTVA-nak befogadni sem szabadott volna, nemhogy fizetni érte akármennyi pénzt. A műsort a stáblista alapján a Dextramedia készítette. Ez az a cég, amelyik feltételezhetően nemrég még az N1 TV híradóját csinálta, ahol többek közt Hitler születésnapjáról is megemlékeztek. Korábban itt írtunk a vállalhatatlan köztévés műsorról.

Nagyjából egy éve a Hír24 is forgatott Ócsán és a lakóparkban. Már akkor megosztotta a helyieket a téma:


A cikk eredetije: Végleg megbukott az ócsai lakópark


Hozzászólások

Erika1 képe

Erika1
5 éve

Bukott  volt  már  a  gondolat  is  ,csak  biznisznek  kellett  a fidesz  csókosoknak  .

dmolnar képe

dmolnar
5 éve

Valakiknek? nevesíthető, megnézhető.. Annak volt jó, aki megkapta az engedélyt az építésre ötszörös áron, mint amibe egy ilyen ház kerül... Valakiknek? Jó vicc... A fidesz csatlósoknak... (Gondolom jutott az extra pénzből a fidesz pénztárba, vagy egyenesen Vitya zsebébe is)

katiicabogar képe

katiicabogar
5 éve

Valakiknek biztosan nagyon jövedelmező volt, de nem azoknak, akiknek szüksége lett volna rá....

Szudoczky képe

Szudoczky
5 éve

Hát, ez a szerncsétlen, hamvába holt ötlet elég sokba került! Csak tudnám, ki volt a szülőatyja! Ez csak az építkezés tervezőinek, meg a kivitelezőknek hozott hasznot. Érdekes lenne tudni, kik voltak ők!? Ennek az egész "projektnek" a születését, véghezvitelét tanítani lehetne egy társadalom-politikai kurzuson "Hogyan kell öntörvényűen, ostoba önelégültséggel döntést hozni társadalmi kérdésekben" címmel. Estleg valakinek az anyagi érdeke - polikaival összefonódva - motiválta az egészet? Az ügy megérne egy oknyomozást, hátha érdekes és törvénytelen dolgok derülnének ki, mint már olyan sokszor az elmúlt négy évben.