A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Van némi átjárás a baloldal és a Jobbik szavazói között

via Index

2018. február 13. 11:27 | 0 hozzászólás

A baloldali pártok szavazói hajlandók lennének más pártokra szavazni, a Fideszéi viszont nem, derül ki az Index és a Závecz Research közös kutatásából.

A 2018-as választás nagy kérdése, hogy hányan pártolnak át saját kedvenc pártjuktól valamelyik másik politikai erőhöz. A Závecz Researchcsel közösen végzett kutatásunk szerint leginkább a két baloldali párt szavazóiban mutatkozik hajlandóság arra, hogy átszavazzanak, a Fidesz tábora pedig erősen elköteleződött pártja mellett, szinte egyáltalán nem gondolkoznak hűtlenségben.

Rengeteg magyar még nem döntötte el három hónappal a választások előtt, hogy melyik pártra szavaz, és április 8-ig még sok minden befolyásolhatja végleges szavazatukat. A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a választópolgárok bő egyharmada párt nélküli, ők azok, akik egyetlen pártot sem jelölnek meg, amikor arról kérdezik őket, kire szavaznának szívesen.

De az adatok alapján biztosnak tűnő pártválasztóknál sem tuti, hogy arra a pártra szavaznak majd, amelyiket jelenleg támogatják, ezért a magyar lakosságot reprezentatívan leképező országos mintán arról érdeklődtünk januárban a Závecz Research segítségével, hogy átszavaznának-e másik pártra, és ha igen, mennyire valószínű, hogy ezt megtennék.

Tovább...


A cikk eredetije: Van némi átjárás a baloldal és a Jobbik szavazói között


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges