Szerkesztők ajánlják Vásárhelyi Mária: Nomen est omen
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A választási informatikai rendszer későbbi kulcsemberei ott voltak a Fidesz 2010-es eredményváróján

via 444.hu

2018. július 19. 09:27 | 0 hozzászólás

Biztos úgy volt, hogy az eredményvárón találtak egymásra.

A Nemzeti Választási Iroda – ami azóta sem tudott megnyugtató választ adni arra a kérdésre, hogy miért omlott össze a rendszer az április 8-i parlamenti választás napján – olyan cégekkel szerződött, amik között döbbenetes összefonódások vannak: volt, aki saját magát ellenőrizte, más pedig egyik fontos cégből ült át a másikba, miközben a kapcsolódási pontokban többek között egykori BM-esek, KDNP-s képviselők, a fidesz.hu üzemeltetője és két Tiborcz-cég vezetője is felbukkant.


A választási informatikai rendszert kiszolgáló cégek és az azokhoz köthető üzletemberek. A hálózatról bővebben itt írtunk.

A cégek között az egyik legfontosabb az Idomsoft Zrt., aminek a szerződés szerinti feladata: „Az időközi választásokat, a helyi, területi és országos népszavazást támogató informatikai rendszer kialakítása a Nemzeti Választási Rendszer továbbfejlesztésével és a hozzá közvetlenül kapcsolódó szolgáltatások nyújtása.” A cég Deményné Kertész Krisztinához kötődik, aki 2001-ben „Pintér Sándor jobbkezeként” tűnt fel, mint a BM Központ Adatfeldolgozó, Nyilvántartó, Választási hivatal hivatalvezető-helyettese, majd később a jogutód Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) informatikai elnökhelyettese volt. (A KEKKH részbeni utódja ma az NVI.)

Deményné idején, 2001 és 2007 között több közbeszerzést megnyert az Idomsoft elődje, az Idom2000 Konzulens Zrt., majd 2007 végén Deményné felmondott a KEKKH-nél, és közvetlenül utána az Idomhoz igazolt, aminek 2008 óta az ügyvezetője.

Tovább...


A cikk eredetije: A választási informatikai rendszer későbbi kulcsemberei ott voltak a Fidesz 2010-es eredményváróján


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges