A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Valami nagyon rossz történik a magyar gazdaságban

via 24 HU

2016. június 2. 11:08 | 2 hozzászólás

Márciusban az export euróban számolt értéke 3,5, az importé 3,2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, a kereskedelmi mérleg többlete 58 millió euróval 952 millióra csökkent – jelentette második becslése alapján csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH)

A május elején kiadott első becsléshez képest az export 0,1 százalékponttal jobban, az import ugyanannyival kevésbé csökkent, így az aktívum 14 millióval kisebb lett.

Az első negyedévben a kivitel értéke euróban 1,6, a behozatalé 2,4 százalékkal meghaladta a múlt év azonos időszakáét,  a 2,459 milliárd eurós kereskedelmi többlet 122 millióval elmaradt az egy évvel korábbitól.

A forgalom forintban mért árszínvonala a kivitelben 0,5, a behozatalban 2,7 százalékkal csökkent. A cserearány 2,3 százalékkal javult. A forint az euróhoz képest 1,1, a dollárhoz viszonyítva 3,1 százalékkal gyengült.

Tovább...


A cikk eredetije: Valami nagyon rossz történik a magyar gazdaságban


Hozzászólások

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Tudod az elmúlt huszonvalahány évben a hazai gazdaságpolitika arra gyúrt, hogy alacsonyan tartsa a munkabéreket és ezzel egyre több működő tőkét hozzon be. Közben a hazai működő rendszereket (pl. szövetkezetek) sikerült nagyvonalúan szétbarmolni. Ehhez járul, hogy a mostani kormány ideje alatt a a jogszabályi környezet is egyre átláthatatlanabb (illetve átlátható, mindent az ő zsebükbe) emiatt kevés kivétellel, aki tud, az menekíti a tőkéjét és ott ruház be, ahol a viszonyok kiszámíthatóak. De ez, azt hiszem amostani döntéshozókat állatira nem érdekli. Az ő pénzük megvan, sőt, a többi meg nem érdekes...

Kataaa képe

Kataaa
2 éve

No, hát  edig  tartott  a jobb  teljesítmény?