A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A vaj, a sajt és a sertéshús drágult meg a legjobban

via 24 HU

2017. szeptember 8. 11:13 | 0 hozzászólás

2017. augusztusban a fogyasztói árak átlagosan 2,6 százalékkal voltak magasabbak, mint tavaly ilyenkor. Az elmúlt egy évben a legnagyobb mértékben a szeszes italok, dohányáruk, valamint a járműüzemanyagok és az élelmiszerek drágultak – jelentette a KSH.

12 hónap alatt, 2016. augusztushoz viszonyítva:

  • Az élelmiszerek ára 3,2 százalékkal emelkedett, ezen belül a vaj, vajkrémé 12,5, a sajté 10,8, a sertéshúsé 9,9, a párizsi, kolbászé 7,0, a kávéé 6,2, a cukoré és a kenyéré 5,3 százalékkal. A baromfihús ára 14,5 százalékkal csökkent. (A baromfihús és a tojás általános forgalmi adója 27 százalék helyett 5 százalék lett idén januártól.)
  • A legnagyobb mértékben a szeszes italok, dohányáruk drágultak, átlagosan 5,8%-kal. Az egyéb cikkek (gyógyszerek, járműüzemanyagok, illetve lakással, háztartással és testápolással kapcsolatos, valamint kulturális cikkek) ára átlagosan 3,3, ezen belül a járműüzemanyagoké 5,8 százalékkal nőtt.
  • A szolgáltatások ára 1,8, a háztartási energiáé 0,7 százalékkal emelkedett, ez utóbbin belül a tűzifa 6,1 százalékkal drágult, míg az elektromos energia, vezetékes gáz és távfűtés ára nem változott.
  • A ruházkodási cikkekért 0,3 százalékkal kellett többet fizetni.
  • A tartós fogyasztási cikkek 0,1 százalékkal kevesebbe kerültek.

Tovább...


A cikk eredetije: A vaj, a sajt és a sertéshús drágult meg a legjobban


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges