A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Vadászik a NAV a külföldön élő magyarokra: ki kaphat bírságot?

via Pénzcentrum

2014. május 27. 09:17 | 0 hozzászólás

Külföldre költözéskor kevesen jelzik a hatóságoknak, hogy hamarosan máshol vállalnak munkát, lakcímükről pedig még kevesebben jelentkeznek ki. Pedig néhány hónap vagy év múlva akár több százezer forintot is követelhet rajtunk a NAV, ha nem voltunk elég körültekintőek.

A Pénzcentrum.hu utánajárt, hogy külföldi munkavállalás előtt mit szükséges elintéznünk, hogy később ne érjenek meglepetések.

Folyamatosan növekszik a külföldön munkát vállaló magyarok száma. A legfrissebb adatok szerint akár 600 ezer honfitársunk is élhet és dolgozhat más európai országokban. A határon túli munkavállaláson gondolkodók elsődleges célpontja az EU és Észak-Amerika, leginkább jobb fizetésért, vagy karrierépítési céllal. Az Unión belül a legnépszerűbb az Egyesült Királyság, ahol a Nemzetgazdasági Minisztérium becslései szerint 300 ezer magyar élhet. Második helyen Németország áll 135 ezer magyar bevándorlóval. A német statisztikai hivatal adatai szerint ráadásul csak tavaly 60 ezren költöztek ki hazánkból Németországba.

Mivel ma már az unión belüli munkavállalás nem jár olyan sok adminisztrációs kötelezettséggel, mintha például az USA-ba vagy más tengerentúli országba költöznénk, ezért sokan megfeledkeznek (vagy nem is tudnak róla), hogy kinek és hol kell szólniuk, ha elhagyják az országot. Pedig nemcsak az utólagos - akár több százezres - bírság befizetésétől kímélhetjük meg magunkat, de továbbra is teljes körű ellátásban részesülhetünk itthon akkor is, ha már máshol vagyunk biztosítva.

Tovább...


A cikk eredetije: Vadászik a NAV a külföldön élő magyarokra: ki kaphat bírságot?


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges