A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Utalják a családi pótlékot - De mi lesz októberben?

via Népszava Online

2017. augusztus 28. 11:38 | 2 hozzászólás

Már ma, illetve holnap megérkeznek a családokhoz a szeptemberi támogatások: a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátást (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet).

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára korábban elmondta: a szeptemberi családtámogatásokat hétfőn utalják a bankszámlákra, akik pedig postán kapják, azoknak kedden kézbesítik a pénzbeni ellátásokat. Az előrehozott utalás csaknem 1,3 millió családnak jelent majd könnyebbséget a tanévkezdés előtti napokban - közölte az államtitkár, most sem beszélve arról, hogy bár dupla családi pótlékot ígért még augusztusban, a kormány csak megelőlegezi a juttatást az iskolakezdés plusz költségei miatt, a következő hónapban viszont semmit nem kapnak a családok.

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő korábban már figyelmeztette a családokat, hogy a szeptemberi nulla egyenlő a nullával - ahogyan Rétvári Bence értéke is – értékelte a helyzetet. Egyszersmind arra szólította fel a kormányt, hogy ha már bejelentették, fizessék is ki a plusz egyhavi családi pótlékot. Ha nem adják meg maguktól a félrevezető módon beharangozott plusz juttatást, azt a parlament indulásakor ő fogja kezdeményezni - jelentette be.

Tovább...


A cikk eredetije: Utalják a családi pótlékot - De mi lesz októberben?


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Na igen, számomra érthetetlen, MIT lehetett ezen félreérteni?!
Arról volt szó, hogy a tanévkezdést segítendő, CSAK előbbre hozzák a kifizetést.
Ez olyan, mint amikor a közalkalmazottak a tárgyév január 3-án esedékes illetményt a Szilveszterre való tekintettel még az ELŐZŐ év végén, azaz dec. x-én folyósítják.
De olyanról soha nem hallottam, hogy lett volna valaki is a közalkalmazottak közül, aki január 3-án ÚJBÓL várta volna az illetményét... Ez non szensz!

Bocsánat, de ugyancsak nagy primitívség kell ahhoz, hogy valaki ezt "félreértse"...

Persze jó lenne, egy plusz havi jövedelem, de szerintem SENKI nem ígért ilyet!!!!
A kisujjam nyújtom, de a karom kell! :(((
 

katicabogar képe

katicabogar
1 éve

Sajnos sokan vannak, akik félreértették az augusztusi "dupla" családi-pótlék folyósítását és kellemetlenül fogja érinteni őket, hogy szeptemberben nem lesz :(